Generalitat de Catalunya
 
  ITV    
   
Inici > Què és la inspecció ITV? > Preguntes més freqüents > Equivalència de pneumàtics

Equivalència de pneumàtics

Si els pneumàtics que voleu muntar en el vostre vehicle no estan especificats a la seva fitxa tècnica, podeu consultar les taules d’equivalència dimensional i de les càrregues admissibles, publicades periòdicament per l’empresa fabricant d’aquests pneumàtics, d’acord amb els criteris generals següents sobre l’equivalència de pneumàtics:

  • Des de el punt de vista dimensional, cal l’aplicació dels criteris de l'associació europea de fabricants "ETRTO" que estableixen una tolerància del +/- 3% en la relació recorregut / diàmetre.
  • A part dels aspectes dimensionals, cal la comprovació de l'índex de càrrega del pneumàtic nou que ha de ser igual o superior a la massa tècnicament admissible de l'eix. A més, l’índex de velocitat ha de ser igual o més gran que el del pneumàtic original.
  • El perfil de la llanta de muntatge cal que sigui el que correspongui al pneumàtic.
Adreceu-vos a qualsevol estació d’ITV, per tal de conèixer si els pneumàtics que voleu muntar en el vostre vehicle són equivalents als especificats a la seva targeta ITV, d’acord amb aquests criteris generals d’equivalència de pneumàtics.

Si els pneumàtics que voleu muntar en el vostre vehicle són equivalents, no cal fer cap tràmit a l'estació d’ITV per tal de muntar-los.

Així doncs, tingueu en compte que per al muntatge d’uns pneumàtics que no són equivalents en el vostre vehicle, cal la tramitació de la reforma corresponent, d’acord amb
l’ítem 45 de l'apartat Tipus de reforma (Altres inspeccions i reformes dels vehicles), del Manual de Reformes, que es pot consultar al web del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo.

Podeu consultar, a més, l’apartat 8.3 sobre pneumàtics del "Manual de procedimento de inspección de las estaciones ITV" que es pot consultar al web del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, a fi de conèixer els criteris d’inspecció per a la interpretació dels defectes.
 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya