Generalitat de Catalunya
 
  ITV    
   
Inici > Què és la inspecció ITV?

Què és la inspecció ITV?

Tant l'article 253 del Codi de la Circulació, substituït per l'article 10 del Reglament General de Vehicles, vigent des del dia 27 de juliol de 1999, com el Reial Decret 920/2017, de 23 d'octubre, estableixen l'obligació que els vehicles matriculats siguin sotmesos a inspecció periòdica. Aquestes inspeccions tenen la missió de comprovar que tant l'estat general, com els elements de seguretat del vehicle, es troben en condicions que li permetin continuar circulant sense que el vehicle constitueixi un perill per als seus ocupants ni per a les altres persones, o per a les coses.

L'obligatorietat de les inspeccions periòdiques ve imposada per una directiva europea, la qual estableix unes pautes generals uniformes per a tots els països de la UE. Les inspeccions periòdiques es fan seguint un "Manual de procedimento de inspección de las estaciones ITV" unificat per a totes les estacions d'ITV de l'Estat espanyol. La darrera versió publicada d'aquest manual es pot consultar al web del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo.

El Manual d'inspecció esmentat identifica els diferents elements i equips del vehicle que han d'ésser inspeccionats, descriu el mètode d'inspecció de cadascun d'ells i defineix els criteris que permeten avaluar si l'element o equip està en condicions acceptables de funcionament.

La ITV consisteix doncs en el control dels punts principals del vehicle, agrupats en els 10 grups d'inspecció següents:

1. Condicionament exterior
2. Carrosseria
3. Condicionament interior
4. Senyalització i enllumenat
5. Emissions
6. Frens
7. Direcció
8. Eixos i suspensió
9. Bastidor, motor i transmissió
10. Altres

 

 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya