• Imprimeix
 

El Consejo General de Arán es la institución representativa, de gobierno y de administración de Arán, el cual asume, con carácter general, la gestión ordinaria de la Administración de la Generalidad en el territorio de Arán.

Los consejos comarcales son los órganos de gobierno y de administración de las comarcas. Son órganos de elección indirecta, ya que su composición se concreta a partir de los resultados de las elecciones municipales que tendrán lugar el día 24 de mayo de 2015.

El día 24 de mayo de 2015 tendrán lugar las elecciones municipales en todos los municipios del Estado español. En estas elecciones se escogerán los miembros que formarán parte de las corporaciones municipales o los ayuntamientos durante los próximos cuatro años.

Notícias

Dijous 14 de maig és el darrer dia per demanar el vot per correu

El termini per fer la sol·licitud de vot per correu es va iniciar amb la publicació del Decret de convocatòria de les eleccions municipals i finalitzarà demà dijous 14 de maig

13/05/2015

La Junta Electoral Central acorda ampliar fins al 21 de maig el termini pel dipòsit del vot en les Oficines de Correus

El termini per fer la sol·licitud de vot per correu finalitza el 14 de maig i el termini inicialment previst per depositar el vot, amb aquest acord, s’amplia un dia

08/05/2015

Més de 6.900 persones podran votar en les eleccions al Consell General d'Aran

El 25 d'abril és l'últim dia perquè els ciutadans que es troben temporalment a l'estranger puguin sol·licitar el vot per correu

20/04/2015

El Parlament aprova la Llei de creació de la comarca del Moianès

La vicepresidenta Ortega ha afirmat durant la presentació que la nova comarca permetrà racionalitzar serveis i optimitzar recursos, i ha reivindicat l’exercici del dret a decidir del territori en el procés participatiu del 22 de març. El Parlament ha aprovat el Projecte de llei de creació de la comarca del Moianès per procediment de lectura única gràcies al vot favorable de 105 dels 135 diputats de la cambra.

15/04/2015

S’inicia el procés d’exposició pública del cens i de rectificació de dades per a les eleccions del 24 de maig

Més de 5.350.000 persones estan cridades a les urnes per a les eleccions municipals i més de 6.900 ho estan, a més, per a les eleccions al Conselh Generau d’Aran. Fins al 13 d’abril els ajuntaments estan obligats a mantenir un servei de consulta de les llistes electorals vigents dels seus municipis. L’Oficina del Cens Electoral també disposa d’un servei de consulta de les dades per Internet (amb certificat electrònic), així com d’un telèfon d’informació (901 101 900).

07/04/2015

S’obre el termini per sol·licitar el vot per correu de les eleccions municipals i al Conselh Generau d’Aran

El Departament de Governació i Relacions Institucionals posa en marxa el web www.locals2015.cat amb tota la informació de les eleccions als ens locals de Catalunya. Coincidint amb aquestes eleccions, més de 6.900 electors estan cridats a les urnes per escollir els 13 membres del Conselh Generau d’Aran.

01/04/2015

El Govern convoca les eleccions al Conselh Generau d'Aran per al 24 de maig

El Govern ha aprovat el decret de convocatòria d’eleccions al Conselh Generau d’Aran per al proper 24 de maig, coincidint amb les eleccions municipals. La Llei del règim especial d’Aran i la Llei orgànica del règim electoral general estableixen que les eleccions per designar els consellers generals d’Aran s’han de fer el mateix dia de les eleccions municipals, és a dir que enguany tindran lloc el 24 de maig.

31/03/2015

El Govern aprova el decret que fixa les bases per a l'elecció dels membres dels consells comarcals

El Consell Executiu ha aprovat el decret que regula la proclamació, el procediment i el nombre de membres dels consells comarcals que es triaran arran de les eleccions municipals del 24 de maig. En una disposició addicional, el decret preveu redistribuir el nombre de consellers que preveu el Text refós de la Llei d’organització comarcal de Catalunya en cas que es constitueixi una nova comarca abans de la celebració dels comicis locals.

31/03/2015

Publicat al BOE el Reial decret de convocatòria de les eleccions locals del 24 de maig

Les eleccions locals del proper 24 de maig han estat formalment convocades un cop el Boletín Oficial del Estado publica en la seva edició d’avui el Reial decret de convocatòria que va ser aprovat pel Govern central en el darrer Consell de Ministres. Amb aquest tràmit es dóna compliment a l’article 42.3 de la Llei orgànica 5/1985 del Règim Electoral General (LOREG), que estableix que el reial decret de convocatòria de les eleccions locals s’expedeix 55 dies abans del quart diumenge de maig de l’any de votació.

31/03/2015