PRESENTACIÓ
JUSTIFICACIÓ
LÍNIES EDUCATIVES
COM TREBALLAR-HO?
Introducció
Directors i directores
Monitors i monitores
BIBLIOGRAFIA
 
 
 
Introducció
Proposem el següent quadre d’organització general dels continguts (7) que hauríem de preveure en qualsevol activitat de lleure que impliqui una sortida del cau, esplai, casal, grup de joves...

Prevenció

En el cas de les entitats de lleure, en aquest bloc s’inclou qualsevol acció o activitat que tingui com a objectius:

Potenciar la presa de consciència dels riscos, en les sortides de l’entitat.
Fomentar l’acord de mesures de seguretat del grup, tant dins de l’equip d’educadores i educadors com del grup d’infants i joves.

La promoció de la prevenció és l’objecte de la present guia i en trobem referència al llarg de tots els apartats. Al punt dedicat a la direcció treballem la prevenció des de l’òptica de la promoció i el consens d’acords i mesures amb el nostre equip d’educadores i educadors. En l’apartat referent als monitors i monitores presentem la prevenció en suggeriments pràctics a l’hora de sortir amb els nostres infants i joves.

Actuació

De vegades les mesures preventives no funcionen i hem de passar a l’actuació. Entenem per actuació el procediment d’acció en cas d’accident o pèrdua d’algun membre del nostre grup, conegut amb el nom de PAS:

Prevenir que l’accident no sigui més greu (senyalitzar, retirar i protegir altres possibles accidentats).
Avisar els serveis sanitaris i/o de seguretat d’emergències. Telèfon d’emergències: 112.
Socórrer l’accidentat aplicant coneixements de primers auxilis només si és imprescindible i amb l’actitud de suport i acompanyament a l’espera que arribin els serveis d’emergències.

No és l’objecte de la guia treballar els primers auxilis, però tal com indica la normativa relativa a la formació en educació en el lleure, totes les monitores i tots els monitors de lleure hem de formar-nos en aquest sentit.

 
PROPOSTES D'ACTIVITATS
3-8 ANYS
8-13 ANYS
13-17 ANYS