Notícies
  

El Comissionat per a la Societat de la Informació lliura els premis SI-Local '99

(29 de setembre,1999)
  
     

Els premis SI-Local '99 han guardonat en aquesta convocatòria sis actuacions impulsades pels ajuntaments següents:
 

PREMI AJUNTAMENT PROJECTE
Primer premi a municipis de més de 5.000 habitants. SABADELL Sabadell a Internet
Primer premi a municipis de menys de 5.000 habitants. CALLÚS Experiències telemàtiques a Callús
Accèssits LLEIDA La integració del ciutadà a la societat del coneixement. Pla Telemàtica 2000
MATARÓ Pla Director per a la Societat de la Informació
SANT CUGAT DEL VALLÈS Sant Cugat Obert.
SANTA CRISTINA D’ARO Projecte Santa Cristina segle XXI.

El Jurat dels premis SI-Local ha estat format pel Sr. Miquel Puig i Raposo, Comissionat per a la Societat de la Informació, el Sr. Antoni Farrés i Sabater, expresident de Localret, el Sr. Luis Angel Fernández Hermana, director de la publicación electrònica En.red.ando, el Sr. Joan Izard i López, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona i el Sr. Vicent Partal i Montesinos, director de Vilaweb. Els criteris aplicats per valorar els projectes presentats han estat: l'originalitat de l’actuació, el rigor en el plantejament inicial i l’impacte en l’àmbit local de les actuacions, particularment en el coneixement de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), en el seu ús, les necessitats i problemes que resol, la millora en les relacions Administració-ciutadà i les expectatives que ofereix en la difusió d’aquestes tecnologies.

Així doncs, el primer premi per a municipis de més de 5.000 habitants, dotat amb 4.000.000 de pessetes, s’ha assignat a l’Ajuntament de Sabadell, del que s’ha valorat la implicació de l’ajuntament en impulsar el coneixement i l'ús de les TIC tant per part de la població com per part del propi consistori.

En particular s’han valorat els següents aspectes: l’esforç per a facilitar l’ús d’Internet per part de la població, la implicació aconseguida per part del teixit econòmic, associatiu i institucional en la creació d’una xarxa telemàtica local, l’ús extensiu d’Internet com a eina de treball per part del propi ajuntament a través d’una Intranet municipal d’ampli ús, la inquietud per compartir i intercanviar experiències amb d'altres municipis, així com per investigar noves aplicacions de les tecnologies de la informació, i, finalment, pel foment d’infrastructures per al desenvolupament de les TIC.

El primer premi per a municipis de menys de 5.000 habitants, dotat amb 2.000.000 de pessetes, ha estat concedit a l’Ajuntament de Callús, del que s’ha valorat l’esforç realitzat per a impulsar les TIC com un recurs per a la modernització econòmica del municipi. Concretament, s’ha valorat la intensa activitat docent i divulgativa de les TIC per a diferents col·lectius i per diferents nivells de coneixement; la divulgació de les TIC entre la població més jove a través d’iniciatives com les telecolònies; l’esforç per a impulsar projectes de contingut tecnològic i la seva aplicació al propi municipi; la creació del centre de Teletreball, amb múltiples iniciatives i recursos.

Els accèssits, amb una dotació de 500.000 pessetes cadascun, s’han atorgat als següents ajuntaments:

  • Ajuntament de Lleida: Pel conjunt d’accions orientades a la difusió de les TIC a amplis col·lectius de la població: ciutadans adults, infants, professors, col·legials, etcètera., sota el criteri d’aconseguir la màxima presència als diferents barris de la ciutat. S'hi destaquen projectes com els següents: informàtica als barris, Internet als col·legis, museu itinerant d’informàtica, premis d’informàtica, carta telemàtica als Reis d’Orient, informàtica a Esportmania, entre d'altres.
  • Ajuntament de Mataró: S’ha valorat l’esforç de planificació per a situar la ciutat en la societat de la informació. En concret, la tasca premiada és l’elaboració del Pla Director per a la Societat de la Informació, en què es realitza una anàlisi exhaustiva de la situació de partida de la ciutat en relació a les tecnologies de la informació, cap on s’ha d’encaminar i de quina manera fer-ho.
  • Ajuntament de Sant Cugat del Vallès: Per l’esforç de programació d’un projecte d’ampli abast en l’ús extensiu de les TIC com Sant Cugat Obert, del qual s'hi destaquen dues línies d’acció, una corresponent al món privat i l’altra a l’Administració local. Les dues es recolzen en una web impulsada per l’Ajuntament, a partir de la qual seran possibles una gran quantitat de serveis de correu electrònic i de relacions de l’administrat amb l’Ajuntament.
  • Ajuntament de Santa Cristina d’Aro: S’ha valorat l’esforç realitzat per a difondre l’ús d’Internet com una eina que cal que arribi al públic de totes les edats, sota la fórmula d’assistència personalitzada. En concret s’ha premiat la tasca realitzada per a la creació i l’ampli ús aconseguit per part de la població del Centre Públic Internet.

El Comissionat per a la Societat de la Informació ha convocat els premis SI-Local amb la finalitat de guardonar aquells ajuntaments que han destacat en l'impuls d'actuacions relacionades amb l'aplicació de les TIC durant l'any 1998. Es tracta de la primera convocatòria d'uns premis que pretenen sensibilitzar els ciutadans i el conjunt de les Administracions locals, sobre unes tecnologies d'ampli abast que afecten no tan sols a l'àmbit productiu sinó a tota mena de relacions socials.

 
Tornar
  Comunicats SI-Butlletí Agenda
   


Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Secretaria General per a la Societat de la Informació
Av. Diagonal 605, 5è 1a. 08028 Barcelona
Telf. +(34) 933 63 83 60 / Fax: +(34) 933 63 83 70
Correu-e: csi@correu.gencat.es