Notícies
  

  
Administració Oberta de Catalunya: 1.500 funcionaris disposaran de signatura electrònica aquest setembre
  
Aquest mes de setembre s'inicia la primera fase del projecte Administració Oberta de Catalunya (AOC), presentat el passat juliol. La iniciativa preveu que durant un termini de 3 mesos s'informatitzin tots els sistemes d'informació dels departaments de la Presidència i d'Economia i Finances per estendre'ls posteriorment a la resta de departaments. Així doncs, al setembre prop de 1.500 funcionaris disposaran de signatura electrònica.

En la primera fase del projecte Administració Oberta de Catalunya s'implantarà un sistema d'informació basat en:

  • L’establiment d’una Intranet corporativa: constitueix l’eix del sistema. Garanteix la interoperativitat total des de qualsevol dependència de la Generalitat de Catalunya, i es constitueix en un canal de comunicació sòlid i àgil.

A més, aporta un conjunt de serveis d’utilització universal, (cercadors d’informació, videoconferència, edició i reproducció d’àudio i vídeo, espais per a la discussió i el debat, canals de difusió d’informació continuada, accés a bases de dades externes, serveis de traducció, etc.) i determinades funcions de tipus corporatiu orientades a la comunicació, la difusió i a l’intercanvi d’informació.

  • La implantació d’Intranets d’àmbit departamental: on es disposa de serveis orientats a facilitar la comunicació, la difusió d’informació i l’homogeneïtzació i l'estandardització de funcions i actuacions (eines de recerca, per a la difusió d’informació, dispensadors de formularis predefinits, estandardització de funcions bàsiques de tipus general, de temes relacionats amb la funció pública i la gestió del personal, etc.)

 

  • La implantació d’un entorn de correu electrònic segur: es proporcionarà una identificació electrònica i una adreça de correu-e a tots els empleats públics. Aquesta identificació permetrà utilitzar la signatura electrònica per a garantir la identitat, la integritat i la confidencialitat de les comunicacions internes realitzades per correu electrònic. Així mateix, permetrà gestionar l’accés als sistemes d’informació.
      
  

  
Tornar
  Comunicats SI-Butlletí Agenda
   


Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Secretaria General per a la Societat de la Informació
Av. Diagonal 605, 5è 1a. 08028 Barcelona
Telf. +(34) 933 63 83 60 / Fax: +(34) 933 63 83 70
Correu-e: csi@correu.gencat.es