Notícies
 
El Comissionat per a la Societat de la Informació i la Universitat Pompeu Fabra creen el primer Centre de Tecnologia de la Comunicació a Catalunya

(7 d'octubre,1999)
  
     

L'estació de França serà la seu d'aquest centre de recerca, el qual es concep com l'espai universitari més important entorn a les tecnologies de la comunicació.

La irrupció de les noves tecnologies en el camp de la comunicació i la producció audiovisual ha decidit tant a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) com al Comissionat per a la Societat de la Informació (CSI) a crear un centre d'investigació únic en el sector. L'estació de França ha estat l'emplaçament elegit per a la realització d'un gran projecte que contemplarà la formació, la recerca i el lleure relacionats amb les tecnologies de la comunicació. Així, la UPF té previst:

  • el desenvolupament de nous cursos universitaris sobre producció audiovisual,
  • seminaris per a la formació continuada de professionals en actiu,
  • una exposició-museu permanent,
  • i un centre d'investigació (objecte del conveni), a través del qual es potenciarà la formació en gestió empresarial en els estudis audiovisuals, i l’ensenyament i la recerca en tècniques d’animació i de postproducció.

Per al Comissionat, la creació del Centre de Tecnologia de la Comunicació suposa un pas decisiu en la incorporació de la indústria audiovisual catalana a la Societat de la Informació. En aquest sentit, el centre es constitueix com una entitat dedicada a la investigació i la producció experimental de l’audiovisual, de manera que es destinarà a potenciar recursos de recerca i desenvolupament a Catalunya i donar suport i impuls al naixent teixit industrial de petites i mitjanes empreses del sector.

El Centre de Tecnologia de la Comunicació endegarà les seves activitats durant el curs 1999-2000. Actualment, la seva seu és l'Institut Universitari de l'Audiovisual de la UPF però, a partir del curs 2000-2001, es traslladarà definitivament a l'estació de França on la universitat disposa d'instal.lacions que ocupen més de 20.000 m2. La fase inicial per a la creació del Centre té un pressupost de 387 milions de pessetes, del qual el Comissionat per a la Societat de la Informació aporta 50 milions, la UPF inverteix 227 i la resta procedirà d'ingressos externs (projectes, subvencions europees, etc.).

 

Tornar
  Comunicats SI-Butlletí Agenda
   


Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Secretaria General per a la Societat de la Informació
Av. Diagonal 605, 5è 1a. 08028 Barcelona
Telf. +(34) 933 63 83 60 / Fax: +(34) 933 63 83 70
Correu-e: csi@correu.gencat.es