Iniciativa 4:
Suport al teletreball.


Les característiques tecnològiques que emmarquen a la societat actual comporten fenòmens de caràcter socioeconòmic o "canvis culturals" com la flexibilització del marc laboral, la inclusió de noves tecnologies i el canvi organitzacional. Els llocs de treball són cada vegada més "multidisciplinars", més flexibles i orientats al treball en equip i als llocs de treball dinàmics. En definitiva, hi ha una intensificació de l'ús de l'espai, una reducció dels espais (paperless office) i més contractació de serveis externs amb ús de computació mòbil i telecomunicacions.

Les accions que més suport donaran a la nova forma de viure seran els centres de teletreball a les comarques, i les escoles "Taller" per donar una nova sortida a les persones amb fracàs escolar.

El teletreball es planteja, així mateix, com un sistema d'integració social i com un entorn facilitador per a les persones discapacitades.

Accions:
  • Promoció de l'aparició de centres lligats a donar suport als ciutadans en l'ús de les tecnologies de la Societat de la Informació.
  • Creació de Centres pilot de Teletreball (10 cada any).
  • Escoles taller per a "treballs tècnics" en Tecnologies de la Informació, per a la reinserció laboral i per al fracàs escolar.

Les escoles taller d'avui en dia es transformaran en "cases d'oficis per a les ciutats del coneixement". L'administració donarà suport i fomentarà les iniciatives d'àmbit laboral que acullin aspectes relatius al teletreball. També les universitats, dins de les actuacions de creació de nous vivers empresarials, actuaran com agents dinamitzadors i de suport al teletreball i, per tant, els tipus de centres que compliran aquesta funció seran de diferents tipus.

Agents:
Departament de Treball, ens locals, emprenedors cívics, voluntariat, associacions, etc.



Home

csi1.gif (2160 bytes)

local1.gif (1560 bytes)