Iniciativa 2:
Sensibilització de la societat civil.

L'objectiu de la iniciativa és vehicular les noves expressions de comunicació a fi que s'assoleixi la concienciació del canvi per part de tots. La política de compromís passa per un canvi d'actitud en la relació administració-ciutadà i en un canvi dels hàbits dels ciutadans vers l'accés i l'ús d'Informació i serveis a Internet. Les accions d'aquest àmbit es coordinaran amb les accions de l'àmbit de FORMACIÓ que contemplen la formació continuada en el canvi i les accions de formació orientades a la reinserció laboral.


A la Societat de la Informació s'obren vies inèdites en noves formes de comunicar-se i de viure que exigeixen múltiples competències i que se situen al límit de diferents disciplines. Amb aquest punt de vista, El Pla Estratègic proposa activar les sinergies entre el món de l'art, la ciència i la tecnologia. La creació d'un centre mixt museu-taller en aquesta línia constituirà una acció emblemàtica que donarà visibilitat a tot el projecte.

El Centre-Museu-Taller "Catalunya en Xarxa" té com objectiu esdevenir un punt físic que materialitzi els fenòmens de la nova comunicació, la nova interacció i la multidisciplinarietat. En si mateix el centre ha de ser a la vegada taller experimental, centre de formació i museu de la Societat de la Informació.

L'èxit en l'estímul de la demanda per a nous serveis sols és possible si la ciutadania fa seves les premisses del canvi.

Accions:
  • Difusió de Catalunya en Xarxa als mitjans de comunicació convencionals.
  • Projecte emblemàtic: Centre-Museu-Taller "Catalunya en Xarxa".
  • Foment de la creativitat multicultural i l'atracció de nous talents a la xarxa.

Agents:
CSI, LOCALRET, CCRTV, ens locals, agents privats.

Iniciativa 3:
Foment de la Teledemocràcia i dels drets del ciutadà.


La modernització dels sistemes informàtics del Govern i del Parlament és un instrument de creixent importància cara a aconseguir-ne una millor eficàcia. Les possibilitats de l'exercici democràtic dels ciutadans han de ser adaptables a les evolucions de les formes de gestió més descentralitzades i més eficaces per a aclarir les decisions públiques. L'ús del vot electrònic i el dret a l'accés a la informació són part de "La Carta dels drets del ciutadà en matèria de Societat de la Informació" a definir dins de la Iniciativa 3 de l'àmbit ADMINISTRACIÓ I SERVEIS AL CIUTADÀ.

Aquesta iniciativa fomentarà l'ús d'Internet per a cursar idees i contribucions a organismes que funcionen de forma democràtica (cooperatives, associacions, sindicats, etc). La teledemocràcia desborda les possibilitats actuals de la democràcia, ja que Internet dóna la possibilitat d'escoltar a molta gent i propiciar l'expressió de les minories. Amb l'ús de la xarxa es fa possible la realització d'assemblees virtuals, s'hi garanteix la possibilitat d'una major participació ciutadana i es fomenten les pràctiques associacionistes.

Accions
  • Foment de les pràctiques democràtiques via Internet.
  • Foment de l'expressió de les minories, amb la qual cosa es dóna continuïtat al fet que Catalunya hagi estat i sigui una terra d'acollida.
  • Foment de l'associacionisme i de les noves formes d'interacció social per via telemàtica.

Agents:

Generalitat de Catalunya, Parlament, ens locals, associacions, cooperatives i, en el seu conjunt, tota la societat.

 

Home

csi1.gif (2160 bytes)

local1.gif (1560 bytes)