Sota el concepte "d'Administració i serveis al ciutadà", entenem tota mena de serveis públics telemàtics, tan d'organismes públics com privats, que són rellevants per a la societat i per l'intercanvi de serveis entre les diverses administracions.

L'ús de les noves Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) té rellevància en tres línies d'actuació:

1. La repercussió que té en la vida diària del ciutadà.

2. La facilitació i racionalització dels processos administratius, així com l'efecte multiplicador en la sensibilització respecte les noves tecnologies.

3. La millora que pot significar en la gestió de les emergències ciutadanes i civils en general.

Els indicadors que es proposen per a mesurar el progrés que l'Administració experimenti en referència a la Societat de la Informació, i que hauran de establir les bases per a una mètrica de Catalunya en Xarxa són: la presència dels municipis catalans a la Xarxa i els continguts de l'Administració a la xarxa. Aquests indicadors estan inclosos en els apartats següents:

01.5.1 Presència de les Administracions a la xarxa, per a mesurar la informació que les diferents administracions faciliten a través d'Internet, així com el tipus de tràmits als quals es permet accedir.

01.5.2 Informació i consulta de bases de dades i registres públics (informació 80/80), que mesura la disponibilitat de consulta de registres i bases de dades pròpies de l'Administració i que són de caràcter públic, així com la informació que els ciutadans i les empreses sol.liciten més.

Home

csi1.gif (2160 bytes)

local1.gif (1560 bytes)