Generalitat de Catalunya - gencat.cat

Castellano English
Mapa Web Contacte

Comparteix aquest moment

Registre Exterior Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior

Tota la informació sobre com incriure's al registre.

Aprovació del Dictamen de la Proposició de llei de consultes populars

La Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya va aprovar el 16 de juliol de 2014 el Dictamen de la Proposició de llei de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana, per 17 vots a favor (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP) i 4 en contra (PPC i C's). La Proposició ha superat així l'últim tràmit en comissió i es troba en espera que el Consell de Garanties Estatutàries emeti dictamen sobre l’adequació de la iniciativa a la Constitució espanyola i a l’Estatut d’autonomia de Catalunya. El proper mes de setembre està prevista l’aprovació definitiva de la Llei en el Ple del Parlament de Catalunya.

Informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional

El Consell Assessor per a la Transició Nacional elabora nous informes sobre el procés de transició nacional.

Tercera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, encapçala la tercera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, al qual s’han adherit més de 3.000 associacions.

Delegació a la Generalitat de la competència per convocar el referèndum

El Congrés dels Diputats rebutja la proposta del Parlament de Catalunya de delegació a la Generalitat de Catalunya de la competència per convocar el referèndum.

Anunci de la data i de la pregunta de la consulta

El president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar el passat 12 de desembre de 2013 el consens assolit entre totes les formacions polítiques favorables al dret a decidir (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP) per acordar la data, la pregunta i el procediment per fer la consulta sobre el futur polític de Catalunya. El cap de l’Executiu va anunciar que la consulta es farà el 9 de novembre de 2014 i tindrà una pregunta amb dos apartats: “Vol que Catalunya esdevingui un Estat? Sí o no” i, en cas de resposta afirmativa, “Vol que aquest Estat sigui independent? Sí o no”.

Imatge del resultat de la votació per iniciar el procés per fer efectiu el dret a decidir dels catalans i catalanes

Inici del procés per fer efectiu el dret a decidir del poble de Catalunya

El 23 de gener de 2013 el Parlament va acordar iniciar el procés per fer efectiu el dret a decidir dels catalans i les catalanes sobre el futur polític de Catalunya, amb 85 vots a favor, 41 en contra i 2 abstencions. La Resolució aprovada és la següent: Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya.