Fòrum de debat Número 27 - novembre de 2000
El futur dels espais naturals 
Opinions
Nom: Jordi Solsona Ardanaz
E-mail - jsolsona@cecot.es
Data: 27/4/00
Professió:
Article: 

El model del National Trust 

L'article és una precisa i detallada descripció del què és el National Trust anglés. Com a membre del National Trust for Scotland, puc assegurar que el paralelisme amb l'organització corresponent escocesa és total.

En qualsevol cas, el que l'article no tracta son els motius i raons que possibiliten l'existència d''institucions / organitzacions com aquestes en un determinat entorn cultural. Dit d'altra manera, i
expressant la meva opinió personal, es tracta d'organitzacions clarament anglosaxones, encaixades i arrelades en una societat regida per uns valors molt diferent dels nostres, per molt que aquest model sigui atractiu i, per tant, són difícilment 'transplantables' a un país com el nostre. 
 


 
Nom: Guillem Cabrera Cerochi
E-mail - agcreno@gencat.net
Data: 5/03/01
Professió:
Article:   Passat, present i futur del Parc del delta de l'Ebre

Oblida l'autor de l'article el fet fonamental que va marcar l'eficàcia de la gestió del Parc Natural: que el senyor Rafel Balada hagi estat el seu Director.
 


 
Nom: Agustí Pardell
E-mail - apardellm@hotmail.com
Data: 15/03/2001
Professió:
Article: 

Població autóctona i protecció d'espais naturals

Crec que als pobles petits no sels i esta donan massa importancia, perque si aixi fos no passaria el que esta passant amb el document roca que vol eliminar els ajuntaments del pobles de menys de 250 habitants, el que faria jo senyors es els pobles que es vulguin unir amb els de mes aprop que s'ajuntin i els que no deixeulos en pau, Gracies a hi ara que estic aqui els pobles que ens anomenem Segria Sud, estem molt interessats en tira endaban el projecte de ser de les Garrigues.

Actualitat

Crec que els nostres boscos seran tota Catalunya si als pagesos no els deixem viure, perque tots els seus cultius es tornaran hermos i cremara tots. gracies 
 
 

 

Nom: Jordi Pietx i Colom
E-mail - jordip@lavola.com
Data: 29/03/2001
Entitat: ICHN
Article: 

El model del National Trust 

Responent a la resposta de Jordi Solsona, diria que el repte és trobar una versió mediterrània dels models com el National Trust. Els primers referents ja els tenim aquí: Fundació Natura, Fundació Territori i Paisatge, o a prop: Programa Oasi del WWF-Itàlia.

Trobo poc imaginatiu dir que són models dificilment aplicables, cal que ens posem a treballar per als nostres models.  
 Nom: Jordi Pietx i Colom
E-mail - jordip@lavola.com
Data: 29/03/2001
Entitat: ICHN
Article: 

Noves tendències de gestió

L'autor esmenta la "custòdia del territori" com a filosofia que agrupa les iniciatives de protecció del territori des de la societat civil i la propietat privada.

Just quan es publicava la revista va tenir lloc al Castell de Montesquiu unes jornades sobre aquesta filosofia, de les quals en derivà la Declaració de Montesquiu de Custòdia del territori. Qui s'interessi pot consultar la declaraicó a www.iec.es/ichnNom: Francesc Coll i Riba
E-mail - juglans@lleida.org
Data: 23/12/2001/01
Entitat: Cos d'Agents Rurals
Article:   El model del National Trust

Felicitats per la revista. No obstant, hi trobo a faltar una referència explícita al col·lectiu professional que vetlla per la protecció d'aquests Espais i el compliment de la normativa: el Cos d'Agents Rurals de la Generalitat.

 

 
Nom: Carlos Forcadell
E-mail - carlosforcadell@hotmail.com
Data: 5/08/2002
Entitat: GEPEC

Article:   Passat, present i futur del parc del delta de l’Ebre

En resposta a laconstesta del Sr. Guillem Cabrera, jo li recomano que li pregutin al prestigiós ornitòleg Albert Martínez-Vilalta, l'opinió professional que té de l'autor de l'article. 


Pàgina actualitzada:2/09/2002