Les
Nacions Unides acaben de presentar l'Esborrany zero de
la resolució de la Conferència de les Nacions
Unides sobre Desenvolupament Sostenible, coneguda també
com a Rio+20. Aquest esborrany servirà de base
per a les discussions preparatòries prèvies a
la celebració de la conferència, que tindrà lloc
del 20 al 22 de juny a Rio de Janeiro.
L'Esborrany zero concreta els punts claus que s'han de
debatre a l'entorn dels dos grans temes escollits per
a la conferència: l'economia verda i el marc institucional per al desenvolupament sostenible. Així mateix, s'apunta la necessitat de subscriure un conjunt d'objectius de desenvolupament sostenible per al planeta, així com la oportunitat d'impulsar un model d'economia verda en el context del desenvolupament sostenible i l'eradicació de
la pobresa.
El Govern té previst de realitzar aportacions a l'Esborrany de la resolució de la conferència, tan aviat com s'obri el debat a la participació del
conjunt d'actors.
Més informació:
-
Informació de
la Conferència
de les Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible,
Rio+20
- Esborrany
zero de la resolució de Rio+20 [PDF, 119,44
KB]
Tots els productors de residus industrials i aquells productors no industrials que generen més de 10 tones de residus perillosos han de presentar la declaració anual de residus industrials (DARI), mentre que la major part dels gestors de residus han de presentar la declaració anual de residus específica per a gestors (DARIG).
La via principal per a la presentació de les declaracions és, com en els darrers anys, el Sistema Documental de Residus (SDR). Les operatives d'aquest sistema estan disponibles per a tots els usuaris un cop registrats.
Cal destacar que aquest any es preveu deixar fora de servei l'antic programa d'ajuda instal·lable, que actualment es pot considerar obsolet. D'altra banda, hem estat treballant en diverses millores tant en l'SDR com en diversos procediments relacionats amb la declaració, en la línia de l'optimització de recursos i de la simplificació.Preveiem que aquestes millores siguin operatives durant els primers dies de 2012. Aleshores informarem novament i adreçarem a grups de productors específics la informació necessària per a l'operació.
Els ponents seran el Sr. Emili García, investigador del Dept. d'Oceanografia Física de l'ICM (Institut de Ciències del Mar, CSIC), i el Sr. Antonio García-Olivares Rodríguez, investigador del Dept. d'Oceanografia Física de l'ICM (Institut de Ciències del Mar, CSIC). Com a moderador comptarem amb el Sr. Jordi Serra, delegat del Rector per a la Sostenibilitat de la Universitat de Barcelona.
APROMA organitza aquesta jornada, que tindrà lloc el 26 de gener a la Sala d'actes de la Casa del Mar de Barcelona, a fi que els diferents actors d'aquests sistemes de gestió de residus usats i residus d'envasos tinguin un espai de debat —obert a professionals, tècnics i públic— per tal d'intentar trobar una resposta rigorosa des de la perspectiva ambiental, econòmica, social i cultural.
En aquest apartat trobareu diversos actes, jornades, presentacions, seminaris, cursos, exposicions, premis, sortides guiades, mercats i fires etc., relacionades amb el medi ambient. Podeu enviar les vostres activitats a través de la Bústia de contacte.D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protó de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat anomenat Trameses d'informació i inscripcions del Gencat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit. L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Dió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i opoó és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.