Generalitat de Catalunya
  Web de la Generalitat de Catalunya
castellano english
contacte mapa web accessibilitat
 avançada
>> Introducció
Catalunya ha estat sempre pionera en l’aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i, sobretot, en la construcció de xarxes internacionals d’anàlisi i prospectiva sobre el desenvolupament d’una societat basada en la informació i el coneixement.
Els governs i les administracions tenen un paper destacat en aquest procés de transformació de les societats que és també una gran oportunitat per enfortir i transformar els processos democràtics.
El concepte d’e-governance defineix aquest repte ineludible, que han d’abordar totes les administracions, per implicar els ciutadans en les accions de govern, tenint com a punt de partida la transparència en la informació i la gestió, mitjançant les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
El Govern de la Generalitat de Catalunya vol fomentar el debat entorn a aquestes qüestions per avançar en la seva aplicació efectiva. Per això hem convidat a algunes de les persones més representatives de tot el món en el desenvolupament d’estratègies que treballen en aquest sentit.
Les seves aportacions ens han d’ajudar a construir aquest espai de relació basat en les xarxes telemàtiques, que fa possible una administració més oberta i propera, capaç de donar una resposta ràpida a les noves necessitats dels ciutadans i les ciutadanes.
Pasqual Maragall i Mira
President de la Generalitat de Catalunya
Tornar a la home