Notícies
  

  
La Generalitat de Catalunya no considera la venda de la seva xarxa de transmissió i difusió del senyal de ràdio i televisió

(8 de novembre, 1999)

La xarxa de transmissió i difusió del senyal de ràdio i televisió va ser construïda per difondre el senyal de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) i fer-lo arribar a tots els punts de Catalunya. No obstant això, la Generalitat de Catalunya no ignora dos fets importants:

- La desaparició del monopoli sobre transmissió i difusió de les televisions privades, que es produirà al març del 2000, i previsiblement farà que algunes cadenes privades demanin utilitzar la xarxa de la Generalitat per difondre el seu senyal, la qual cosa implicaria que aquesta entraria en un mercat de competència.

- La imminent introducció de la Televisió Digital Terrestre (TDT), la qual cosa exigeix la realització de fortes inversions en la xarxa de la Generalitat de Catalunya per tal de capacitar-la per a aquesta nova modalitat de televisió.

En aquest nou context de mercat en competència i necessitat de fer fortes inversions, es fa necessari reconsiderar el paper d'aquesta xarxa, per la qual cosa la Generalitat manté converses amb diverses companyies explorant alternatives diverses que, en qualsevol cas, no inclouen la venda de la xarxa.

Entre les opcions contemplades es troba la possibilitat d'establir un acord amb empreses que vulguin entrar en aquest negoci un cop acabat el monopoli.

Els objectius de la Generalitat amb aquesta eventual operació són els següents:

- Evitar que la Generalitat de Catalunya actuï com a competidor en un mercat lliure, ja que el Govern de la Generalitat va decidir en el seu dia que aquesta mena d'activitats s'haurien de limitar el màxim possible.

- Reforçar el sector de les telecomunicacions a Catalunya creant centres de decisió.

- Evitar que la Generalitat hagi de destinar recursos públics a la realització d'inversions que puguin ser fetes per empreses privades (aquesta és la mateixa consideració que va decidir la privatització del servei de veu i dades del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya).

  

  
Tornar
  Comunicats SI-Butlletí Agenda
   


Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Secretaria General per a la Societat de la Informació
Av. Diagonal 605, 5è 1a. 08028 Barcelona
Telf. +(34) 933 63 83 60 / Fax: +(34) 933 63 83 70
Correu-e: csi@correu.gencat.es