Pel que fa a la Sanitat, l'aplicació de les noves Tecnologies de la Informació i les Comunicacions s'ocupa primordialment de dos tipus de solucions i plataformes tecnològiques. D'una banda, es troba la seva aplicació als processos de prevenció, diagnòstic, tractament i seguiment del pacient així

com l'accés, per part dels ciutadans i dels professionals sanitaris, a informació sobre "Salut" i la gestió del seus serveis (consultes, reserva de visites, etc.). El segon tipus s'ocupa de les plataformes tècniques i de telecomunicacions, entre agents sanitaris de diferent nivell per a poder fer telediagnosi i teleconsulta.

Són aspectes cabdals d'aquest àmbit:

1. La sensibilitat del ciutadà pel que fa a la qualitat de vida i la salut, vist com a indicador de valor d'un país.

2. La importància destacada del sector sanitari a Catalunya.

3. El pes econòmic de la indústria farmacèutica i química a Catalunya, així com del sector sanitari en general (laboratoris i centres tecnològics de recerca sanitària, sanitat, etc.)

4. La important activitat en recerca dels laboratoris i els centres tecnològics associats al sector sanitari.

5. La integració de les dades del sector sanitari com a factor decisiu.

6. La perspectiva d'enfortir la cadena d'interrelació entre els diversos agents i la tecnologia per a assolir una millora dels processos i els serveis.

En aquesta línia, s'han selecionat els indicadors següents per a mesurar l'assoliment dels objectius proposats:

01.6.1 Grau d'informatització dels professionals sanitaris, tant en la pràctica lliure de la seva professió com en els propis despatxos mèdics del sistema sanitari de salut.

01.6.2 Grau de comunicació i integració dels diferents agents sanitaris dins d'un servei integrat. Aquest indicador mesurarà la intercomunicació entre els professionals i els seus centres amb les farmàcies, el servei sanitari i les asseguradores del país.


Home

csi1.gif (2160 bytes)

local1.gif (1560 bytes)