Número 12 - Època II - Publicació trimestral - Desembre 2012
infoTrànsit
RSS RSS  Youtube
Infotrànsit 12 > Seccions > El retrovisor > Christian Escribà, el mag de la pastisseria

Christian Escribà, el mag de la pastisseria

Fa cent anys que Mateu Serra, besavi de Christian Escribà, va obrir un forn en el  número 546 de la Gran Via. Antoni Escribà i Casas, la segona generació, va estudiar  l’ofici de confiter i va introduir alguns productes de pastisseria en el forn, com el pa  cremat i el pastisset de Tortosa. La tercera generació va ser la definitiva i, en morir les seves dues germanes, Antoni Escribà i Serra va deixar els seus estudis d’escultura per  agafar les regnes del negoci familiar. El pare del Christian va aplicar la seva vocació artística i va començar a treballar la pastisseria i la xocolata, i va descobrir el disseny i modelatge fins a aconseguir quelcom més que unes postres.

El Christian, la quarta generació, ha heretat el do creatiu i la visió comercial del seu pare i actualment és qui dirigeix la factoria Escribà. Aquest geni de la pastisseria és pioner en la seva feina, segueix el seu propi camí, i s’embarca en cada nou projecte amb molta emoció, amb una gran dosi de passió i amb un cert punt de bogeria. Avui en dia, la seva pastisseria és molt més que una botiga: és un punt de trobada d’aquest gran professional i de la seva llista de propostes interminables: xocolata, pastisseria tradicional i moderna, pastisseria de regal com els ous Fabergé, anells de caramel, pastissos en 3D… Un món dolçament màgic.

Text: Verònica Pardo

Fotografies: Jaume Cosialls

Vídeo: Neus Sala i Pedro Ballesteros

Avís legal | Accesibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya