[Índex Benvinguts] Canviar idioma]

Xató
Crema catalana
Cava
 
L'ART DE BEN MENJAR 

La gastronomia catalana arrenca, com tants altres aspectes del país, de la saviesa i la tradició populars. El tractament d’uns elements simples aconsegueix meravelles que el paladar sap agrair. En aquest sentit heu de tastar l’humil pa sucat amb tomàquet i ben amanit amb oli i sal; trobareu que combina a la perfecció amb les anxoves salades o la gran diversitat d’embotits del país. Però la cuina catalana també té plats intel·ligentment elaborats i d’una gran originalitat dignes de les millors taules: pollastre amb llagosta, llobarro amb flor de farigola i carabassons rostits, perdiu amb raïm, conill amb ametlles, suquet de peix o fricandó. La pastisseria també té merescuda fama i cada comarca catalana, tant de terra endins com de vora mar, té les seves especialitats, Deixeu-vos aconsellar i descobriu-les. 

No cal pas que us diguem que el complement d’un bon àpat és un bon vi. Els vins catalans us ofereixen varietat i una qualitat garantida per denominacions d’origen. Així, podreu assaborir des dels vins blancs i rosats de paladar suau fins als negres de graduació elevada i gust intens. El vi escumós de qualitat, anomenat cava, elaborat segons el mètode tradicional, ha adquirit carta de naturalesa a Catalunya i, per la seva qualitat, es compta entre els primers productes d’exportació del país. Si sou afeccionat als licors per cloure un bon àpat, també en trobareu una gran varietat, en molts casos d’elaboració gairebé artesanal (ratafies, misteles, malvasies, etc.). 


 [Turisme] [Índex Benvinguts] [Idioma/Language]