Inici  L'empresa  Presentació

Presentació

Els ports són sense cap mena de dubte, un centre de vida i progrés no tan sols per a la població a què pertanyen sinó per a tota la seva àrea d'influència. Independentment del tipus d'activitat, un port és moviment, intercanvi, dinamisme, riquesa...Però perquè tot això sigui possible, per mantenir un port viu, cal que les seves instal·lacions, infraestructures i serveis siguin adients a les necessitats.

Les necessitats dels ports evolucionen cada dia. Per tant, una de les tasques més importants ha d'ésser la modernització i millora permanent de les infraestructures i instal·lacions portuàries per tal d'adaptar-les a les noves demandes.

Ports de la Generalitat, empresa pública nascuda l'any 1998, a partir de l'aprovació de la Llei de Ports de la Generalitat de Catalunya, i adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, dirigeix, planifica i gestiona els ports pesquers, esportius i comercials no concessionats i regula també els usos de les instal·lacions comercials, culturals, esportives, lúdiques i recreatives vinculades a l'activitat portuària o marítima que afavoreixen l'equilibri econòmic i social dels ports, les dàrsenes i les instal·lacions marítimes. Alhora, aplica les mesures correctores apropiades per a la protecció del medi natural i de la qualitat de les aigües marítimes.

Ports de la Generalitat té personalitat jurídica i patrimoni propis, autonomia administrativa i econòmica i capacitat d'obrar per al compliment de les seves finalitats, cosa que garanteix l'eficàcia i la diligència en el compliment de les seves funcions i en la prestació dels seus serveis.

L'organització de Ports de la Generalitat es realitza en tres zones portuàries: nord (des de la frontera de França fins a la Tordera), centre (des de la Tordera fins al terme municipal de Cubelles amb Cunit) i sud (des del terme municipal de Cunit fins al riu Sénia). D'altra banda, s'ha dotat d'un comitè executiu, una gerència i un consell de govern consultiu per a la seva organització interna.

Actualment, Ports de la Generalitat gestiona les següents instal·lacions a Catalunya: a la zona nord, port de Llançà, port del Port de la Selva, port de Roses, port de l'Escala, port de l'Estartit, port de Palamós, port de Sant Feliu de Guíxols i port de Blanes; a la zona centre, port d'Arenys de Mar, port del Garraf, port industrial de Vallcarca i port de Vilanova i la Geltrú, així com les dàrsenes pesqueres de Mataró, el Masnou i Torredembarra, a la zona sud, port de Cambrils, port de l'Ametlla de Mar, port de l'Ampolla, port de Deltebre, port de Sant Carles de la Ràpita, port industrial d'Alcanar i port de les Cases d'Alcanar, així com també els embarcadors de Tortosa, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja i Amposta.

imprimir