Generalitat de Catalunya
 
  ITV    
   
Inici > Què és la inspecció ITV? > Preguntes més freqüents > On es poden muntar els portabicicletes?

On es poden muntar els portabicicletes?

Els portabicicletes es poden instal·lar a la part superior del sostre del vehicle fent ús dels elements estructurals que el fabricant ha previst per l'ancoratge de portamaletes (baca) i altres accessoris. Aquests elements han de disposar d'una homologació com a unitat tècnica independent segons les condicions tècniques fixades al Reglament sobre sortints exteriors CEPE/ONU 26R02 o a la Directiva 79/488/CEE.

L’actual Reglament General de Circulació (RD 1428/2003) preveu la possibilitat de que la carrega pugui sobresortir del vehicle un 10%. El Servei Català de Trànsit, que es qui te la competència quant a la seva aplicació, interpreta que el nou redactat donat als articles 13, 14 i 15 permet l’incorporació de dispositius portabicicletes penjats al darrere del vehicle, modificant així el criteri que mantenia fins ara sobre aquests dispositius. Tot i així, cal tenir ben presents les condicions i limitacions que per al transport de la carrega estableixen els esmentats articles.

Recomanem doncs una acurada lectura d'aquests articles abans de fer servir aquesta darrera opció per a transportar bicicletes (
www.boe.es, BOE núm. 306 de data 23-12-2003, pàgs. 45691 i 45692, articles 13, 14 i 15).

 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya