

Consideracions ambientals
El gas natural és el combustible d'origen fòssil amb un menor risc d'impacte ambiental, ja que el seu estat gasós i la seva composició fa que no comporti efectes negatius per a les aigües o el sòl si es produeix un escapament. En el cas de grans fuites de gas es produeix una afectació de l'aire que, sobretot, és a escala global (canvi climàtic), ja que el metà que constitueix el gas té un potencial d'efecte hivernacle superior al del diòxid de carboni.
Només en les etapes d'explotació, extracció i transport, en les que cal una intervenció física sobre el territori, es poden realitzar activitats que poden resultar pertorbadores per a la fauna, la flora o els ecosistemes locals. L’impacte ambiental d’aquestes tasques, no obstant, està limitat temporalment si s’adopten mesures de prevenció i correcció que restitueixen l’entorn al seu estat natural. Quan un jaciment de gas natural es dóna per esgotat, es procedeix al desballestament de les plataformes i a la seva retirada i al segellat del pou, o és emprat com a magatzem de natural de gas.
El gas natural és també el combustible més net pel que fa a les emissions de CO2, ja que són inferiors a les d'altres combustibles fòssils (fins a un 50% que les del carbó, i un 30% que les del fueloil). Això és degut a la seva elevada proporció hidrogen-carboni, que afavoreix una mescla més perfecta amb l'aire i una combustió més eficient. A més, no genera partícules sòlides, impureses o residus, i un nivell d'emissions d'òxids de nitrogen també més reduïdes, sempre en comparació amb el carbó i els productes derivats del petroli.