Si no veieu correctament aquest butlletí feu clic aquí


Persones emprenedores


Número 158, setembre de 2013
 

Jornades, seminaris i formació

 

 

11a jornada A Terrassa, Parlem de la Formació Professional

El Consell de la Formació Professional de Terrassa organitza el proper dijous 5 de setembre, al Vapor Universitari de Terrassa, aquesta jornada que tractarà el tema de l’emprenedoria en les seves diferents vessants.

 

Planificació i iniciativa emprenedora en petits negocis o microempreses

La Cambra de Lleida organitza aquest curs adreçat a persones en situació d’atur i en el què es treballaran l’actitud emprenedora, les oportunitats de negoci, el projecte i la seva viabilitat, el màrqueting, el pla de negoci etc. El curs té una durada total de 140 hores i comença el 5 de setembre.

 

Com reemprendre una empresa

Barcelona Activa proposa per al dia 10 la sessió Com reemprendre una empresa, on conèixer les variables que s’han de tenir presents a l'hora de valorar aquesta forma d'emprendre i la sessió informativa del programa Idees Madures adreçat a persones majors de 45 anys que volen posar en marxa una empresa. Ambdues sessions seran en horari de matí.

 

Solucions per al comerç

La Cambra de Comerç de Barcelona ofereix gratuïtament productes orientats a facilitar la innovació, la consolidació i la viabilitat dels negocis. Un d’ells, el curs Finances pràctiques per a la distribució, comença el 10 de setembre i mostrarà als assistents els 3 elements financers claus que tenen major incidència en la rendibilitat del negoci.

 

Curs de creació d’empreses a Figueres

L’objectiu d’aquest curs que s’inicia el 13 de setembre és donar a conèixer els aspectes bàsics per a la creació d’una empresa fent especial incís en la fiscalitat i comptabilitat i en el màrqueting. La durada del curs és de 52 hores i es farà en horari de tarda fins el 20 de desembre de 2013.

 

Sessió CreEm a la Cambra de Comerç de Barcelona

Adreçada a persones emprenedores que tenen una idea de negoci o que volen desenvolupar un projecte, aquesta sessió que se celebrarà el dia 12 de setembre a les 9h30 vol informar del ventall de possibilitats que l'emprenedor/a disposa per poder endegar el seu projecte empresarial.

 

Parlar en públic

Formació adreçada a mostrar les tècniques per a dur a terme presentacions eficaces i persuasives. El curs organitzat per l’Ajuntament de Figueres començarà el 13 de setembre i es durà a terme en tres sessions en horari de matí.

 

Comptabilitat en 15 hores

Els dies 15, 17 i 19 de setembre se celebra aquesta activitat formativa que serveix per tenir una idea general de comptabilitat i que organitza l’Ajuntament de Martorell en el marc del seu programa d’activitats formatives per a emprenedors i empreses.

 

Ofertes atractives als clients a Sant Joan Despí

Aquesta sessió a càrrec de la Fundació privada Cetemmsa, amb l'experta Bàrbara Giraco, mostrarà com elaborar i presentar ofertes atractives als clients. La sessió se celebrarà els dies 17 i 19 de setembre de 2013 en horari de 14 a 16 h. al Centre d'Empreses Fontsanta.

 

Màrqueting digital per sortir a l'exterior a la Cambra de Barcelona

El màrqueting digital és una nova àrea de negocis en el món d'Internet que es basa en l'ús dels mitjans digitals per a desenvolupar comunicacions directes que provoquin una reacció en el receptor. Aquesta sessió de formació que se celebrarà el dia 17 pretén donar a conèixer d'una manera pràctica les eines per a promoure els negocis internacionals a través de la xarxa.

 

Programació Can Muntanyola

Granollers Mercat, l’Ajuntament de Granollers i la Cambra de Barcelona organitzen la programació de formació que s’ofereix a Can Muntanyola al setembre amb activitats relacionades amb la creació d’empreses i l’emprenedoria.

 

Premis i convocatòries

 

 

Concurs Plan Emprendedores Vodafone

Vodafone España convoca aquest concurs que premia amb 8.000 euros els millors projectes de negoci o negocis ja en funcionament. Per accedir cal obtenir el “Segell emprenedor” mitjançant la realització d'un curs gratuït. El termini d'inscripció és fins el 6 octubre de 2013.

 

Fòrum d'Emprenedoria a Sabadell

El proper 3 d'octubre se celebrarà el Cafè Aventura: el primer Fòrum d'Emprenedoria a Sabadell. Entre les activitats programades, hi ha la presentació de projectes a inversors. Per a participar com a empresa en recerca de finançament cal superar una selecció prèvia. També està oberta la participació a empreses com a inversores o col·laboradores.

 

Les entitats, organitzacions i programes de suport a les persones emprenedores

 


Línia de finançament per a innovació, internacionalització i internacionalització

Aquesta línia de finançament, dotada amb 100 milions d'euros, està adreçada a projectes d’innovació, internacionalització i industrialització d’empreses catalanes. Les línies oferiran finançament d’entre 50.000 i 1 milió d’euros, a retornar en 7 anys amb 2 anys de carència inclosos, per a inversions, i préstecs d’entre 50.000 i 500.000 euros a 4 anys amb 1 any de carència inclòs, en el cas del circulant. L’ICF aportarà els recursos i comercialitzarà la línia. En ambdós casos, el Departament d’Empresa i Ocupació assumirà fins el 70 per cent del risc del préstec.

Departament d’;Empresa i Ocupació;

D’acord a’article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qés trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L’òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió i l’adreça on la persona interessada pot exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i opoó és Via Laietana, 14, 3r, 8003 Barcelona.

 
 
©1995-2013 Generalitat de Catalunya
Alta | Baixa | Butlletins anteriors