EMPRENEDORS-e 99 
Descripció
Accions i Calendari
Pressupost, Altres responsables i projectes relacionats
 

  

EMPRENEDORS-e 99

Tornar a l'inici
 

Descripció

A través d’Emprenedors-e, el Comissionat premia els millors plans de negoci per crear empreses en l’àmbit de les TIC (tecnologies de la informació i de telecomunicacions). Així, el Comissionat fa realitat una proposta concreta del Pla Estratègic Catalunya en Xarxa per enfortir la indústria de les TIC.

La primera edició d’Emprenedors-e (1999) ha constatat que hi ha molts emprenedors empresarials amb idees de negoci innovadores en el sector TIC. De fet, s’hi han presentat 195 projectes, que s’han avaluat al llarg de les tres rondes del concurs: els premis a les millors idees de negoci (ronda 1), els premis als millors plans de negoci (ronda 2) i els premis finals del jurat (ronda 3).

El 50% dels projectes classificats per a la Ronda 2 s’han centrat en continguts i serveis basats en Internet, un dels camps empresarials amb més futur i més atractiu per als inversors. El 22% dels projectes ha tractat sobre telecomunicacions i hardware, el 21% sobre continguts de software i el 7% sobre altres activitats de les TIC.
Tornar a l'inici
 

Accions i Calendari

El concurs Emprenedors-e comença l’11 de desembre de 1998 i s’ha desenvolupat segons el següent calendari:
Ronda 1. Premi a les millors idees de negoci.
El 16 de març de 1999 es lliura un premi de 100.000 pessetes a les 10 millors idees de negoci. També es van seleccionar 36 projectes més, que podien presentar el pla de negoci a la segona ronda.
Ronda 2. Premi als millors Plans de Negoci. 
El 18 de maig de 1999 es lliura un premi de 200.000 pessetes als 6 millors plans de negoci. També es van seleccionar 4 projectes més, que podien presentar personalment el seu pla de negoci davant del jurat.
Ronda 3. Premi als millors plans de negoci a partir de la presentació al Jurat.
El 22 de juny de 1999 es lliuren els quatre premis guanyadors del concurs:

un primer premi de 1.500.000 pessetes per al projecte Kinora Development (eines de software i serveis per a projectes de desenvolupament en 2D/3D i realitat virtual

un segon premi de 1.000.000 de pessetes per al projecte Recerca Informàtica (eines de programació CASE i serveis de consultoria associats)

un tercer premi ex-aequo de 500.000 pessetes per als projectes Wtransnet (Centre de negocis de transports amb suport Internet) i TELERECIC-GSM (sistema integral per gestionar de forma remota els contenidors d’escombraries).

Emprenedors-e 99 també ha organitzat presentacions mensuals per difondre el fet emprenedor, les seves dificultats i els seus resultats. L’objectiu era presentar experiències d’empreses del sector i fomentar el caliu del concurs entre tots els interessats.

Finalment, Emprenedors-e s’ha consolidat de forma que el Comissionat està endegant la segona convocatòria dels premis per a l’any 2000. Aquesta segona edició comptarà amb els mateixos patrocinadors.
Tornar a l'inici
 

Pressupost

40 milions de pessetes

Altres responsables

Ericsson Innova, Banc Sabadell i Fundación Retevisión (com a patrocinadors) i Alta New Ventures SL (com a gestor del concurs).

Projectes relacionats

Möbius
Tornar a l'inici

Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Secretaria per a la Societat de la Informació
Av. Diagonal 605, 5è 1a. 08028 Barcelona
Telf. +(34) 933 63 83 60 / Fax: +(34) 933 63 83 70
Correu-e: ssi@correu.gencat.es