Notícies
  

  

La Secretaria per a la Societat de la Informació lliura els premis del concurs Emprenedors-e 2001

El primer premi s'ha atorgat a un projecte de Girona i el segon, a un projecte de Barcelona


Barcelona, 16 de juliol del 2001

Avui, la Secretaria per a la Societat de la Informació del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya ha lliurat els premis del III concurs Emprenedors-e 2001.

Aquest concurs, celebrat per primera vegada a l'any 1999, té l'objectiu d'incentivar la producció de projectes d'empresa de qualitat que garanteixin el desenvolupament, la continuïtat i, finalment, la constitució d'una empresa dins l'àmbit de les TIC i donar-se a conèixer internacionalment mitjançant la captació de projectes europeus disposats a implantar la seva seu social.

Emprenedors-e s'inicià el passat 15 de febrer gràcies a l'impuls de la Secretaria per a la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i compta amb el patrocini d'empreses de gran prestigi dins l'àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació com són Ericsson Innova, Fundación Retevisión i amb la col·laboració del Grup Godó.

La tercera edició del Concurs Emprenedors-e ha comptat amb un total de 154 projectes presentats distribuïts segons les categories següents:

Categoria dels projectes
Nº de projectes
%
Programari i aplicacions
49
32%
Telecomunicacions, maquinari
29
19%
Internet, agregadors de continguts
57
37%
Altres activitats relacionades amb les TIC
19
12%
Total
154
100%

En la 1ª categoria de projectes, Software i Aplicacions, destaquen els projectes de desenvolupament de software relacionat amb Internet (de comerç electrònic, de desenvolupament de web), aplicacions de telefonia mòbil i aplicacions multimèdia.

Dins la categoria de Telecomunicacions i Hardware, s'han presentat principalment projectes relacionats amb dispositius de mòbils i de transmissió de dades, així com projectes de Comunicacions wireless (WAP, GPRS, UMTS).

Els projectes de B2B són els que han predominat dins la categoria d'Internet mentre que els de Domòtica i Telecontrol i els de Ciències de la Vida són els que han destacat dins la 4ª categoria de projectes.

D'aquests 154 projectes s'han classificat 40 per passar a la segona ronda del concurs essent presentats finalment un total de 36 plans de negoci. És a dir, el 90% dels projectes classificats.

  • El 19% dels projectes han sorgit de la Universitat Politècnica de Catalunya
  • El 16% dels projectes han sorgit de la Universitat de Barcelona.
  • El 13% dels projectes han sorgit de la Universitat Autònoma de Barcelona
  • El 13% dels projectes han sorgit de la Universitat Rovira i Virgili

  • El 39% dels projectes restants han sorgit de:
    • Universitat Rovira i Virgili
    • Universitat de Girona
    • Universitat de Vic
    • Universitat Politècnica de Mataró
    • Esade
    • IESE

Finalment s'han seleccionat els 10 millors Plans de Negoci per ser presentats davant del Jurat del Concurs que n'ha designat els dos projectes guanyadors. Els restant vuit concursants, classificats a la 3era ronda, se'ls organitzarà un acte de presentació dels seus projectes a la comunitat inversora amb l'objectiu de facilitar el seu finançament.

El jurat d'Emprenedors-e ha concedit el primer i segon premi als projectes Imente.com i Biz2Peer Technology que han rebut com a premis el primer, una aportació del 50% de les necessitats de capital presentades en el pla de negoci pel llançament de l'empresa, amb el límit màxim de 50 milions de pessetes sempre i quan aconsegueixin una altra aportació al projecte de com a mínim el mateix import, i el segon, una dotació en metàl.lic de 5 milions de pessetes amb el requeriment de que l'equip destini les despeses necessàries per a la constitució de l'empresa.

El projecte Imente.com ha estat seleccionat pel jurat com el millor projecte d'aquest any pel desenvolupament d'un conjunt de serveis i eines tecnològiques orientades a la generació de continguts basats en titulars de notícies per a la seva comercialització a empreses d'internet. Les webs d'aquestes empreses necessiten oferir als seus usuaris, aquesta informació convenientment processada i actualitzada en temps real, amb l'objectiu de fidelitzar-los.

Els valors més importants que el jurat ha considerat en el projecte iMente.com són l'equip promotor amb perfils complementaris (tècnics, economistes, periodistes, etc.) i compromès amb el projecte, tant en dedicació, com aportant les inversions inicials, i un model de negoci sòlid, orientat a la generació d'ingressos des del principi, amb una proposta de valor tangible per a les empreses clients. A més a més, de la oferta de continguts bàsica, iMente.com pot oferir altres serveis en regim de ASP com ara eines d'edició, sistemes de "business intelligence", anàlisis d'informació agregada sobre les bases de dades que es van generant, etc.

Per altra banda, el segon projecte seleccionat, Biz2Peer Technology, ha esta escollit pel seu caràcter innovador en la creació d'una tecnologia de software pròpia en l'àmbit del segment d'activitat de Internet conegut com "Peer-to-Peer" per aplicacions empresarials. El P2P es una tecnologia que permet l'intercanvi d'informació directament d'ordinador a ordinador sense necessitat d'utilitzar servidors.

Per a més informació:
Secretaria per a la Societat de la Informació: Esther Roure o Mercè Gual al 933638360 o mitjançant el correu electrònic eroure@correu.gencat.es o mgual@correu.gencat.es

Tornar


Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Secretaria per a la Societat de la Informació
Av. Diagonal 605, 5è 1a. 08028 Barcelona
Telf. +(34) 933 63 83 60 / Fax: +(34) 933 63 83 70
Correu-e: ssi@correu.gencat.es