Notícies
Estadístiques de la Societat de la Informació a Catalunya 2000


La Secretaria per a la Societat de la Informació, a través del seu Observatori per la a la SI ha estat elaborant amb la participació de diverses organismes i fonts oficials una mètrica i uns indicadors que mesuren la situació de la implantació de les tecnologies de la informació i la seva penetració a Catalunya.

Les estadístiques que es presenten són una confirmació de que Catalunya segueix les pautes proposades per la iniciativa e-Europe per mesurar el progrés a la Societat de la Informació (SI).

D'una banda es presenta la situació de la Societat de la Informació en el context socioeconòmic actual i europeu, i d'altra banda els indicadors són una excel·lent eina per mesurar l'evolució de la societat en matèria SI. Una vegada s'hagin assolit les fites necessàries i planificades els indicadors evolucionaran vers d'altres nous que la nova economia imposarà.

Les Estadístiques de la Societat de la Informació Catalunya 2000, elaborades per la Secretaria de la Societat de la Informació, presenten una mètrica i uns indicadors que detallen la situació als diferents entorns i àmbits següents :

Equipament i ús que la societat catalana en fa de les TIC
Les TIC a l'empresa ( finalitat de l'ús d'Internet, comerç electrònic, etc...)
Equipament i ús de les TIC per les Administracions i la sanitat pública.
Equipament i ús de les TIC a l'ensenyament primari, secundari i universitats
Producció i ocupació al sector TIC
Infrastructures
Finançament públic de la R+ D en TIC
Presencia del català a la xarxa

La peculiaritat de les estadístiques SI 2000 està en que han estat fruit de la col·laboració de molts i diversos, i en ser la primera vegada que es presenta un mapa complert de la SI a Catalunya.

 

Tornar

Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Secretaria per a la Societat de la Informació
Av. Diagonal 605, 5è 1a. 08028 Barcelona
Telf. +(34) 933 63 83 60 / Fax: +(34) 933 63 83 70
Correu-e: ssi@correu.gencat.es