Generalitat de Catalunya

Monogràfic multimèdia sobre el premi d'ecologia i ciències ambientals Ramon Margalef. Juliol 2005. El web oficial de la Generalitat de Catalunya. Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Multimèdia
Premi Ramon Margalef
Inici > Multimèdia > Medi ambient > Premi Ramon Margalef
Premi Ramon Margalef

Si voleu, podeu veure el multimèdia en versió flash.

Premi Ramon Margalef d'Ecologia

Què és?

La Generalitat de Catalunya ha decidit honorar la memòria del professor Ramon Margalef amb un premi que porta el seu nom. El Premi vol reconèixer persones d'arreu del món que s'hagin distingit en el cap de l'ecologia o de les ciències ambientals.

Ramon Margalef, Menorca 2001: "Tenim una responsabilitat directa sobre el que fem del mon, i especialment aquest sentit de responsabilitat és més gran si tenim unes pretensions de civilització molt avançada"

Objectius

El Premi reconeix una trajectòria o un descobriment que aporti avenços significatius en el coneixement científic o millores en els instruments teòrics per a la bona gestió dels recursos naturals. Pot ser atorgat tant a persones físiques, encara que no a títol pòstum, com a persones jurídiques o a col·lectius d'arreu del món.

Ted Packard, Institut Ciències del Mar:

"L'exemple del professor Margalef era fantàstic per a mi perquè era un home molt dedicat a la ciència. Per a ell, ciència era tot. No era ecologia, física o bioquímica. No tenia por d'utilitzar les idees d'altres disciplines. El Professor Margalef feia una integració de tot."

L'ecologia

El professor Ramon Margalef i López, mort a Barcelona l'any 2004, és un dels principals estudiosos i pensadors de l'ecologia moderna. La seva biografia mostra una tasca intel·lectual de primera magnitud que cal transmetre a les noves generacions. El Premi creat amb el seu nom té també aquest objectiu.

Ramon Margalef, Menorca 2001:

"Ha canviat tota l'estructura del planeta. Abans érem petits grups de persones i ara som grans ciutats. I la pobra Naturalesa primitiva queda reduïda a taquetes. Tant els geògrafs com els polítics no ens fem càrrec d'aquest canvi d'estructura del paisatge, de la distribució i de la quantitat de gent que hi ha."


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya