Web de la Generalitat de Catalunya  Control Integrat de Plagues Urbanes mida text
  català 
contacte | accessibilitat

Control Integrat 
Manuals 
Utilitats 
Col·loqui 


 Inici 


Imprimir

Més informació

   


Accessibilitat

Benvinguts a la pàgina d'accessibilitat i dreceres de teclat.
  El web de Control Integrat de plagues urbanes accessible a tothom
La Generalitat de Catalunya ofereix les seves pàgines amb un disseny accessible i amb l'objectiu de garantir l'accés universal a la societat de la informació i el coneixement.

En la línia del que s'explicita en el document estratègic "e-Europe, una Societat de la Informació per a tothom", la Generalitat de Catalunya vol fer que aquelles persones amb majors dificultats d'accés a la informació (amb alguna disminució física, sensorial o amb barreres tecnològiques) disposin d'una eina eminentment pràctica i útil que promogui i garanteixi, en les condicions tecnològiques actuals, la igualtat d'accés i gestió de la informació disponible en línia. Per garantir aquest accés, s’han provat totes les pàgines i s’han tingut en compte les recomanacions de la WAI (Web Accessibility Initiative), de l’ONCE i de la National Federation of the Blind.

  Pautes d’accessibilitat
En el marc de la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l'ONCE, s'han dut a terme un conjunt de treballs d'anàlisi sobre les barreres d'accessibilitat a la informació en línia que han permès dissenyar el portal de la Generalitat d'acord amb unes pautes d'accessibilitat indispensables que detallem seguidament:

1. Enllaços amb submenú: indica que l'accés a l'enllaç condueix a un nivell d'aprofundiment més específic en el qual l'usuari haurà de triar entre diverses opcions. Quan l'enllaç no porta la indicació de submenú, significa que el l'enllaç dóna accés al contingut concret i textual de la informació desitjada.

2. Ubicació del focus: quan l’usuari cliqui sobre un enllaç anirà a l’inici del contingut d’aquell vincle, on la primera opció de navegació permetrà saltar directament als continguts. D’aquesta manera evitarà haver de passar per la resta d’opcions del menú de navegació.

3. Pàgina anterior ( page back ): caldrà utilitzar dues vegades el comandament alt-fletxa esquerra per anar a la pàgina anterior. Alternativament, es poden utilitzar les tecles d'accés ràpid que s'indiquen a la secció "Dreceres de teclat".

4. Text ocult: s'utilitza text ocult quan l'organització i disseny de la pàgina no fan els continguts plenament accessibles als mitjans tecnològics actuals. Així mateix, s'utilitza aquesta tècnica quan la informació rellevant de la plana és fonamentalment visual.

5. Accés directe a les opcions de navegació principals: situa el focus de la pàgina a les opcions que permeten la navegació.

6. Accés directe al mapa web: situa el focus al mapa.

7. Accés directe als departaments: situa el focus als enllaços que donen accés als departaments.

8. Accés directe al cercador: situa el focus al quadre d'edició per a efectuar la recerca de la informació desitjada.

  Dreceres de teclat
S’ha definit una sèrie de dreceres de teclat per accedir més ràpidament als enllaços més comuns. Les tecles definides van combinades amb la tecla alt esquerra i només funcionen amb el navegador Internet Explorer.

S’ha evitat aquelles combinacions de lletres que en català, castellà o anglès puguin suposar conflictes, tant amb el programari del sistema operatiu, com amb el dels sintetitzadors més utilitzats i el del navegador Internet Explorer.

Dreceres de teclat (actives en totes les planes de Gencat.net):

  Accés directe als continguts: alt+q
  Accés directe al sistema de navegació: alt+m
  Anar a la pàgina d’accessibilitat i dreceres de teclat: alt+b
  Anar a l’inici de la pàgina: alt+o
  Cercador: alt+r
  Mapa web: alt+p
  Pàgina d'inici del portal de la Generalitat: alt+g
  Canvi de la mida del text
Amb l'objectiu de facilitar al màxim la lectura còmoda dels textos, us oferim la possibilitat de canviar la mida del cos de text.

En la part superior dreta de totes les pàgines trobareu l'opcióMida text , i al seu costat tres possibilitats: mida mitjana (11 punts), mida gran (14 punts) i la mida màxima (17 punts).

La selecció d'una mida de text es mantindrà per a la resta de pàgines que visiteu, i es pot canviar sempre que es vulgui.

  Navegació
A continuació, us facilitem una guia sobre el funcionament dels diferents elements de navegació:
Imatge
El logotip ubicat a la part superior esquerra enllaça amb la pàgina d’inici. Per facilitar l’accés en tot moment a qualsevol apartat o subapartat d’aquest web, s’han utilitzat menús desplegables tant al menú de navegació com a la ruta de navegació.
Els enllaços es ressalten quan el cursor passa per sobre d’ells i canvien de color un cop ja han estat visitats. Les llegendes proporcionen informació sobre la iconografia emprada al web.
  Compatibilitat
Requeriments mínims: pantalla 15” (800x600) en milers de colors. Els navegadors han de ser de les següents versions o posteriors:
   Internet Explorer v5.X
   Netscape v6..X
  Us convidem a fer-nos arribar  per correu electrònic qualsevol suggeriment per millorar aquest web.
  Gràcies per la vostra col·laboració.


< index

 

Avís legal  |  Sobre el web © 2008 Departament de Salut & Universitat Autònoma de Barcelona