Conc˛rdia FarmacŔutica
  català 
mida text
Concòrdia 
Catàleg 
Exposicions 
Novetats 
Participa 

 Inici    


El servei de farmàcia a l'hospital de santa creu i sant pau

La idea de dotar Barcelona d'un modern nou hospital sorgí de Pau Gil, qui, en el seu testament, encomanà llur execució als seus marmessors, tot confiant els plànols i la direcció de les obres a l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. El 18 de gener de 1902 era col·locada la primera pedra del que havia de ser l'Hospital de Sant Pau. El 25 d'abril de 1913, quan ja s'havien construït deu pavellons, entre el quals el gran pavelló d'Administració, i estaven totalment esgotats tots el recursos econòmics, la Junta Administrativa de l'Hospital de la Santa Creu , conscient que l'antic Hospital ja no reunia condicions, d'acord amb la marmessoria de Pau Gil, entrava en plena possessió dels terrenys i dels pavellons ja construïts del nou hospital, amb el compromís de continuar les obres i amb la condició que, en endavant, el nou hospital tingués per nom "Hospital de la Santa Creu i Sant Pau".

 

Planol

Còpia d' un plànol de les noves instalacions al Guinardó publicada el 10del hospital de la Santa Creu i San Pau 1930. En groc la Farmàcia Laboratori

 

La farmàcia del nou Hospital de la Santa Creu i Sant Pau estigué situada inicialment, i durant molt anys, en el Pavelló Central, l'enorme edifici de tres cossos, amb planta baixa i tres pisos, constrüit amb posterioritat al 1921, La farmàcia, amb el seus laboratoris i annexes, ocupava el cos de ponent.
 

Servei de farmàcia

Sant Pau

Document següent< index

 

AvÝs legal  |   Sobre el web  |   Contacte © 2011 Conc˛rdia FarmacŔutica