Accés al contingut
Accés al menú de la secció

 Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat

 

Fitxa tècnica

 

 

Definició:

Nombre d’activacions del codi d’atenció al pacient amb infart agut de miocardi (IAM) realitzats pel Servei d’Emergències Mèdiques.

Dimensió:

Procés

Justificació:

És important disposar de la informació sobre el nombre de pacients amb Síndrome Coronària Aguda (SCA) atesos que han generat l’activació del codi d’emergència IAM ja que la  majoria de vegades hi ha una situació de risc vital per la persona i mobilitzen un gran nombre de recursos d’atenció extrahospitalària i hospitalària.

Construcció de l’indicador:

Nombre d’activacions del codi IAM realitzades mensualment i per hospital de referència de cada Àrea d’Atenció Integral de Salut de Barcelona o GTS.

Sistemes d’informació:

  • Origen de les dades: Notificació dels professionals sanitaris de les Unitats de Suport Vital Avançat i Suport Vital Bàsic al Centre Coordinador d’Emergències del SEM. 
    Font de les dades: Programari SITREM del 061
  • Unitat responsable manteniment i facilitació: Centre Coordinador d’Urgències i Emergències del SEM
  • Periodicitat: Mensual

Informació:

Ens informa del nombre pacients que han generat l’activació del codi IAM per els professionals sanitaris del SEM que els han atès. 

Interpretació:
Valors de seguiment de les emergències generades per la SCA diagnosticada com infart agut de miocardi.
Observacions:

Inicialment les dades dels codis activats es corresponen al territori de Barcelona ciutat. Conforme es vagi desplegant la coordinació necessària entre SEM i Hospitals per activar el codi IAM a la resta de la Regió Sanitària Barcelona s’incorporaran les dades dels hospitals receptors de les activacions.

Els hospitals on es deriven els codis IAM activats pel SEM són: Hospital Clínic, Hospital de la Vall d’Hebron, Hospital de Sant Pau, Hospital del Mar.

 
 

Comparteix: Facebook Twitter Delicious
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya