Accés al contingut
Accés al menú de la secció

Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat

 

Bolets tòxics

 

A Catalunya, la confusió entre fongs tòxics i comestibles és, sens dubte, la principal causa de morbiditat i mortalitat en aquesta categoria.

En els nostres boscos creixen més d’un centenar de bolets tòxics reconeguts. Al llarg del temps, hem vist com espècies considerades comestibles s’han passat a considerar tòxiques; aquest es el cas del Tricholoma equestre (verderol, groguet), sobre el qual, un estudi recent publicat en el New England Journal of Medicine ha observat que pot resultar perillós per a la salut si es consumeix repetidament en un període de temps relativament curt.

L’interès pels bolets ha augmentat notablement els darrers temps, i cada vegada hi ha més les persones que surten a collir-ne, cosa que propicia que cada any, per desconeixement o per confusió amb espècies comestibles, es produeixin intoxicacions. L’única forma efectiva de prevenir aquests accidents és consumir només aquells bolets que es puguin identificar amb seguretat.

Més informació

 
 

Data de publicació: 13/09/2007
Data de modificació: 22/09/2010

Comparteix: Facebook Twitter Delicious
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya