Generalitat de Catalunya

Web amb imatges de la cerimònia de lliurament de les Creus de Sant Jordi per part del president. El web oficial de la Generalitat de Catalunya. Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Creus de Sant Jordi 2011
Creus de Sant Jordi
Inici > Creus de Sant Jordi 2011 > Persones guardonades
Fotografies de Jordi Bedmar

 • Salvador Alemany i Mas

  Salvador Alemany i Mas (Barcelona, 1944):Economista i professor mercantil i jurat de comptes. Per la seva destacada aportació a l'economia i a la societat catalanes. President d'Abertis, del Cercle d'Economia i del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica, ha estat vicepresident del Futbol Club Barcelona i n'ha presidit la secció de basquetbol. També ha estat president de la Creu Roja de Barcelona.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Maria Dolors Bassols i Teixidor

  Maria Dolors Bassols i Teixidor (Banyoles, 1935):Mestra. En reconeixement a la seva valuosa trajectòria, posada al servei de la formació i del creixement personal de la infància i de la joventut, i dedicada també a la formació de les persones educadores. Cal destacar la tasca que ha dut a terme com a presidenta de l'Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Alessandro Benuzzi

  Alessandro Benuzzi (Vilanova i la Geltrú, 1930): Empresari. En reconeixement a la seva valuosa contribució, durant més de mig segle, per intensificar les relacions empresarials i culturals entre Catalunya i Itàlia. Entre d'altres activitats, ha estat vicepresident executiu d'Italtel, vicepresident de Grijalbo Mondadori i membre del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra i del Consell de la Fira Internacional de Milà.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Miquel Bruguera i Cortada

  Miquel Bruguera i Cortada (Barcelona, 1942): Metge, especialista en hepatologia. Per la seva competència professional, que ha excel·lit en l'àmbit acadèmic i també en l'assistencial, clínic i corporatiu. Autor de diversos llibres i nombrosos treballs, és reconegut com un dels experts mundials en hepatitis víriques. Ha estat president del Col·legi de Metges de Barcelona i del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Josep Maria Casasús i Guri

  Josep Maria Casasús i Guri (Barcelona, 1944): Periodista i catedràtic universitari. Per la trajectòria als mitjans de comunicació i la seva prestigiosa activitat acadèmica. Pioner en la recerca, divulgació i projecció del nostre periodisme, té una extensa obra assagística. Ha estat fundador i president de la Societat Catalana de Comunicació i de la Sociedad Española de Periodística, des de la qual ha treballat per la cultura catalana.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Montserrat Colomer i Salmons

  Montserrat Colomer i Salmons (Barcelona, 1922): Treballadora social. En reconeixement a la qualitat de la seva atenció, des de la ciutat de Barcelona, a les persones i els entorns que pateixen majors necessitats. I també per una tasca investigadora i docent que ha contribuït al desenvolupament social del nostre país a partir de l'aplicació de noves tècniques professionals.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Jordi Cots i Moner

  Jordi Cots i Moner (Barcelona, 1927): Escriptor, advocat i pedagog. Per la seva producció literària i una trajectòria pionera al nostre país a favor de la infància i de les famílies. Publicista, referent de renovació pedagògica i director de destacats centres d'ensenyament, ha estat adjunt per als drets de la infància del Síndic de Greuges de Catalunya i directiu de l'Oficina Internacional Catòlica de la Infància.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Ramon Cuello i Riera

  Josep Maria Codina i Vidal (Barcelona, 1939): Escultor. Per la seva obra, d'estil realista, centrada en els retrats en marbres i bronzes i la producció monumental en espais oberts de diverses poblacions, a més del monestir de Montserrat. També és autor de les escultures de la Mare de Déu i de Sant Josep de l'altar major del Temple Expiatori de la Sagrada Família.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Lluís Duch Álvarez

  Lluís Duch Álvarez (Barcelona, 1936): Antropòleg i expert en fenomenologia de la religió. Monjo del monestir de Montserrat, ha excel·lit singularment en l'estudi dels llenguatges dels universos simbòlics i mítics i la seva concreció en la vida quotidiana del nostre temps. Professor de teologia i d'antropologia, la seva obra es posa encara més en valor a mesura que n'augmenta la projecció internacional.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Montserrat Figueras i Garcia

  Montserrat Figueras i Garcia (Barcelona, 1942): Soprano. Per la seva valuosa contribució a la recuperació de la música antiga, amb una trajectòria estretament vinculada a Jordi Savall, amb el qual ha fundat grups com Hespèrion XX, la Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, a més del segell discogràfic Alia Vox. La seva exigència, sensibilitat i talent artístic han merescut reconeixement internacional.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Stefano Grondona

  Stefano Grondona (Gènova, Itàlia, 1958): Guitarrista. Per haver contribuït destacadament a enfortir les relacions culturals entre Itàlia i Catalunya. La seva activitat concertística i també la docent l'han consagrat en el panorama internacional. Vinculat amb el nostre país des de finals dels anys 70, s'hi ha implicat en la recerca històrica sobre la guitarra i ha difós arreu les obres per a aquest instrument dels compositors catalans.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Sebastià Millans i Rosich

  Sebastià Millans i Rosich (Barcelona, 1927): Empresari i directiu del món de l'esport. En reconeixement a la valuosa gestió que ha dut a terme des de la presidència del Club Natació Barcelona. El seu mandat ha contribuït amb eficàcia a la consolidació i a la renovació de l'entitat degana al nostre país en el seu àmbit, i també ha afavorit la cohesió i projecció de l'esport català.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Antoni Negre Villavecchia

  Antoni Negre Villavecchia (Barcelona, 1931): Advocat, empresari i financer. Pel conjunt de la seva trajectòria econòmica, social i cultural. Entre els diversos càrrecs que ha ocupat figuren la presidència de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, la Fira de Barcelona i l'associació Eurochambres. Destaquen també la seva vinculació a la música i la tasca de mecenatge contra el càncer infantil.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Ramon Pascual de Sans

  Ramon Pascual de Sans (Barcelona, 1942): Físic. Per haver esdevingut un dels referents de l'activitat científica a Catalunya, mitjançant la seva tasca acadèmica, la recerca d'alt nivell i el servei públic des de diversos càrrecs. El seu camp de treball abasta, especialment, la mecànica quàntica i la teoria de partícules elementals. Impulsor del sincrotró de font de llum Alba, presideix la comissió executiva del seu consorci.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Jaume Pla i Pladevall

  Jaume Pla i Pladevall (Vilassar de Mar, 1928): Actor de teatre i televisió. Pel més de mig segle de trajectòria dins del sector, en la qual, més enllà de la qualitat interpretativa, destaquen el seu compromís amb el teatre i la fidelitat a la nostra cultura des dels anys més difícils. Cal destacar-ne la implicació en diverses iniciatives que han contribuït al prestigi i a la renovació de l'escena catalana.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Antoni Prat Seuba

  Antoni Prat Seuba (Òdena, 1934): Empresari i artista floral. Pel prestigi assolit dins del sector, com a membre d'una nissaga de floristes que ja compta amb quatre generacions. El seu sentit innovador ha permès la incorporació de nous materials i formes a l'art de l'ornamentació floral, com a expressió creativa emergent que reflecteix la sensibilitat i el bon gust i aporta benestar a les persones.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Francesc Puchal i Mas

  Francesc Puchal i Mas (Barcelona, 1933): Veterinari. En reconeixement a la tasca duta a terme durant més de cinquanta anys en el sector de la veterinària i en l'àmbit acadèmic. Ha investigat les connexions del càncer amb la nutrició i ha contribuït a garantir una bona qualitat alimentària. Autor de nombrosos treballs, la seva activitat ha procurat apropar els coneixements de la ciència a les necessitats de la ramaderia.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Simon Schwartz Riera

  Simon Schwartz Riera (Palafrugell, 1940): Metge, especialista en bioquímica clínica. Per la seva tasca pionera al nostre país en molts aspectes de la recerca en biomedicina. Ha estat, entre d'altres dedicacions sanitàries i acadèmiques, director mèdic de l'Hospital General Universitari Vall d'Hebron, sempre amb el repte de trobar nous camins per a l'avenç de la ciència, la salut de les persones i el benestar social.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Josep Ribas i González

  Josep Ribas i González (Barcelona, 1929): Arquitecte. Per una reconeguda trajectòria professional, estesa a la docència universitària. El seu estil constructiu respon a les necessitats pràctiques, sense renunciar a la innovació. Autor d'obres en els diversos sectors de l'arquitectura i també vinculat a Eivissa, ha col·laborat amb referents internacionals com Josep Lluís Sert -a la Fundació Joan Miró- o Jean Nouvel.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Francesc Riera i Cuberes

  Francesc Riera i Cuberes (Bellcaire d'Urgell, 1935): Empresari. En reconeixement al seu esperit emprenedor, fruit del qual són diversos projectes de dinamització social i cultural. Cal destacar-ne la direcció del Casal de l'Espluga de Francolí o l'impuls, a les Borges Blanques i a Juneda, del Parc Temàtic de l'Oli per a la difusió de la cultura d'aquest producte tan genuí de la dieta mediterrània.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

Entre els 29 guardonats, el Govern reconeix la tasca dels primers diputats catalans al Parlament Europeu:


 • Joan Colom i Naval

  Joan Colom i Naval (Barcelona, 1945): Polític i doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials. Per la seva trajectòria i especialment per haver estat un dels primers diputats catalans al Parlament Europeu, del qual ha estat vicepresident. Síndic major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, és directiu de l'Organització Europea de les Institucions Regionals de Control Extern del Sector Públic.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Josep Antoni Duran i Lleida

  Josep Antoni Duran i Lleida (el Campell, Osca, 1952): Advocat i polític. Pel conjunt de la seva trajectòria i especialment per haver estat un dels primers diputats catalans al Parlament Europeu. També ha estat diputat al Parlament de Catalunya i a Madrid, conseller de Governació i Relacions Institucionals del Govern català i dirigent democratacristià en l'àmbit internacional. Actualment presideix el grup de CiU al Congrés dels Diputats.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Concepció Ferrer i Casals

  Concepció Ferrer i Casals (Ripoll, 1938):Política. Per la seva trajectòria dins del catalanisme i de l'europeisme i especialment per haver estat una de les primeres diputades catalanes al Parlament Europeu. En l'àmbit internacional ha estat, entre d'altres càrrecs, vicepresidenta de la Unió Mundial de Dones Demòcrata Cristianes. És autora de llibres de temàtica europeista.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Carles Alfred Gasòliba i Böhm

  Carles Alfred Gasòliba i Böhm (Barcelona, 1945): Economista i polític. En reconeixement a la seva tasca en aquests dos àmbits i especialment per haver estat un dels primers diputats catalans al Parlament Europeu. També ha estat diputat al Congrés, vicepresident de la Internacional Liberal i secretari general del Patronat Català Pro Europa. És autor de diversos llibres de temàtica europeista.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Eduard Punset Casals

  Eduard Punset Casals (Barcelona, 1936): Economista, polític i divulgador científic. Per la seva trajectòria i especialment per haver estat un dels primers diputats catalans al Parlament Europeu. Fou conseller d'Economia i Finances de la Generalitat provisional i ministre per a les relacions amb la CEE. La seva tasca de divulgació es caracteritza per la connexió amb els corrents intel·lectuals més avançats i la voluntat de reflexió sobre la realitat contemporània.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Juan de Dios Ramírez-Heredia

   Juan de Dios Ramírez-Heredia (Puerto Real, Cadis, 1942): Advocat i polític. En reconeixement a la seva trajectòria i especialment per haver estat un dels primers diputats catalans al Parlament Europeu. S'ha destacat per la defensa dels drets de la comunitat gitana i de les minories i en la lluita contra el racisme i la xenofòbia. És president de la Unión Romaní de España i fundador i dirigent de la Unió Romaní Internacional.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Maria Dolors Renau i Manén

  Maria Dolors Renau i Manén (Barcelona, 1936): Psicòloga, pedagoga i política. Per la seva tasca en aquests àmbits i especialment per haver estat una de les primeres diputades catalanes al Parlament Europeu. Dirigí l'àrea de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i l'escola d'educadors especialitzats Flor de Maig. També ha estat diputada al Congrés i ha presidit la Internacional Socialista de les Dones.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Domènec Romera i Alcázar

  Domènec Romera i Alcázar (Barcelona, 1936): Empresari, capità de la marina mercant i polític. Per la seva trajectòria i especialment per haver estat un dels primers diputats catalans al Parlament Europeu. També ha estat diputat al Parlament de Catalunya i senador, director general de la Fira Oficial i Internacional de Mostres de Barcelona i president de Marítima del Mediterráneo.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Josep Verde i Aldea

  Josep Verde i Aldea (Granollers, 1928): Advocat i polític. En reconeixement a la seva trajectòria, iniciada dins del cristianisme progressista, i especialment per haver estat un dels primers diputats catalans al Parlament Europeu, cambra de la qual va ser vicepresident. El seu europeisme li valgué la presidència del Consell Català del Moviment Europeu.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya