Generalitat de Catalunya

Web amb imatges de la cerimònia de lliurament de les Creus de Sant Jordi per part del president. El web oficial de la Generalitat de Catalunya. Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Creus de Sant Jordi 2011
Creus de Sant Jordi
Inici > Creus de Sant Jordi 2011 > Entitats guardonades
Fotografies de Jordi Bedmar

 • Agrupació Coral La Llàntia

  Agrupació Coral La Llàntia Entitat cultural que és la degana de la ciutat d'Igualada. Per la valuosa tasca que, des de l'any 1876, du a terme en l'àmbit del cant coral i en el món de la música. És una de les agrupacions més destacades dins la Federació de Cors de Clavé. Les successives generacions de cantaires han anat adaptant el seu repertori a les tendències de cada època.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Associació d'Amics de l'Escola Normal de la Generalitat

  Associació d'Amics de l'Escola Normal de la Generalitat Per l'impuls als valors de renovació pedagògica, catalanitat i democràcia que van caracteritzar la trajectòria de la prestigiosa institució del període republicà. I també per la tasca de difusió de la seva significació històrica, en el marc de la qual s'inscriu la convocatòria del premi Escola Normal de la Generalitat per tal de distingir i estimular propostes docents innovadores..
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Associació d'Aviadors de la República (A.D.A.R.)

  Associació d'Aviadors de la República (A.D.A.R.) En reconeixement a la coratjosa lluita d'aquests militars en defensa de les llibertats democràtiques. I per la contribució de l'entitat a la memòria històrica, amb la recopilació i difusió de materials sobre un col·lectiu que patí la repressió franquista, col·laborà amb les forces antifeixistes durant la Segona Guerra Mundial i suportà les conseqüències de l'exili.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Casa Amèrica Catalunya

  Casa Amèrica Catalunya Fundació que commemora el seu centenari, com a hereva de la Casa de América de Barcelona i també de l'Institut Català de Cooperació Iberoamericana. Per haver enfortit els vincles culturals, socials i econòmics entre el nostre país i l'Amèrica Llatina, mitjançant les seves múltiples activitats, la gestió de beques i l'ajut a projectes de col·laboració per al desenvolupament.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Centre Excursionista de Terrassa

  Centre Excursionista de Terrassa Per la dilatada trajectòria d'una entitat que ha arribat ja al seu primer segle des del foment de l'excursionisme, amb l'impuls esportiu, la implicació cultural, la divulgació científica i la presència cívica que es deriven de la pràctica d'aquesta activitat. Les seves expedicions arreu dels continents i serralades alpines del planeta han contribuït destacadament al prestigi de l'excursionisme català.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Club Deportiu Terrassa Hockey

  Club Deportiu Terrassa Hockey En reconeixement a un club centenari que és el degà que l'hoquei sobre herba català i estatal, i un dels primers al continent europeu en la pràctica d'aquest esport. En el seu palmarès figura la destacada participació de diversos jugadors i jugadores en els Jocs Olímpics, que han contribuït notòriament a la projecció de Terrassa com a ciutat esportiva.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Col·lectiu de Dones en l'Església

  Col·lectiu de Dones en l'Església En el vint-i-cinquè aniversari d'un grup de reflexió i d'acció que treballa per aconseguir una major presència de les dones en els òrgans de direcció de l'Església Catòlica. Per la importància que aquest objectiu té per a la comunitat cristiana, d'acord amb uns valors d'igualtat, fraternitat i justícia que, en la nostra època, són àmpliament compartits.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Confederació Ecom Catalunya

  Confederació Ecom Catalunya Per la valuosa aportació d'aquest moviment cívic, que enguany commemora el seu quarantè aniversari, en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física i de la millora de la seva qualitat de vida. La tasca de les associacions federades contribueix a la vertebració social des de la integració d'aquest col·lectiu.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Confraria de Sant Sebastià

  Confraria de Sant Sebastià En reconeixement a un col·lectiu fundat el segle XVI i vinculat a una de les tradicions més arrelades al Pont de Suert. En el marc de les festes de Sant Sebastià, els seus confrares celebren cada mes de gener una trobada de tres dies que relliga el sentiment religiós amb la cultura tradicional i el gust per la bona taula, com a referents de cohesió social i estímuls per a la convivència.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Congregació de Germanes Carmelites de la Caritat-Vedruna

  Congregació de Germanes Carmelites de la Caritat-VedrunaPer la destacada tasca que, des de fa cent vuitanta-cinc anys, realitzen a Catalunya, singularment en el sector educatiu. En tot aquest temps, diverses generacions s'han beneficiat de la línia pedagògica de la institució -continuadora de l'obra de la religiosa Joaquima de Vedruna- i del seu compromís amb les persones.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Esbart Teatral de Castellar del Vallès

  Esbart Teatral de Castellar del VallèsEn reconeixement a la contribució d'aquesta entitat centenària en la preservació i promoció de l'activitat escènica al municipi vallesà, a més de l'impuls de diverses manifestacions de la cultura popular i tradicional. El conjunt de la seva trajectòria constitueix una aportació remarcable a la dinamització de la vida castellarenca.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • L'Eco de Sitges

  L'Eco de SitgesPublicació setmanal amb cent vint-i-cinc anys de trajectòria que constitueix, des de la vila del Garraf, un referent de la vitalitat de la premsa local i comarcal. La seva presència, a través de cinc generacions d'una nissaga de periodistes, representa un testimoni d'excepció del paper de Sitges en la cultura catalana i en la seva projecció.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Orquestra Melodia

  Orquestra MelodiaFormació de ball creada l'any 1931 al Vendrell, inicialment com a orquestra de jazz. És l'única que queda en actiu de les quatre orquestres que hi havia el segle passat a la vila. Per la seva presència continuada en el món de l'espectacle, amb la interpretació de molts dels temes que configuren la tradició musical i la memòria popular del nostre temps.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Pessebre Vivent de Castell d'Aro

  Pessebre Vivent de Castell d'AroPer la continuïtat de més de cinquanta anys d'una manifestació molt arrelada al Baix Empordà i ben representativa d'aquesta tradició nadalenca. Els diversos quadres del Pessebre, mitjançant el seu caire participatiu, contribueixen a la promoció del nucli antic de Castell d'Aro i del barri de la Coma, n'impulsen el coneixement de les tradicions i afavoreixen el turisme cultural.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

 • Societat Coral Aroma Vallenca

  Societat Coral Aroma VallencaEntitat degana de la capital de l'Alt Camp que commemora el segle i mig de presència en la vida cultural. És un dels primers cors sorgits a Catalunya a partir de l'obra musical i l'esperit cívic de Josep Anselm Clavé. Pel conjunt de la seva trajectòria, també vinculada amb el fet casteller com a referent de la identitat de Valls i la seva projecció.
  Baixar fotografia en alta resolució. Pujar

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya