Generalitat de Catalunya

Web amb imatges de la cerimònia de lliurament de les Creus de Sant Jordi per part del president. El web oficial de la Generalitat de Catalunya. Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Creus de Sant Jordi 2006
Inici > Creus de Sant Jordi > Entitats guardonades
Fotografies de Jordi Bedmar

Agrupació Fotogràfica de Catalunya En reconeixement al seu destacat paper com a entitat pionera a Catalunya pel que fa a la conservació i promoció de l'art de la fotografia. En el marc de la seva activitat van vincular-s'hi, o s'hi van formar, els creadors històricament més significatius d'aquest àmbit. L'Agrupació disposa d'una biblioteca sobre temes fotogràfics i d'un arxiu molt notori de plaques, negatius i imatges en paper.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) Per la valuosa tasca d'impuls que aquesta entitat -que enguany celebra el seu vint-i-cinquè aniversari- dóna a un sector periodístic que ha contribuït, en la nostra història recent, a la normalització de la llengua catalana i a la dignificació entre nosaltres del periodisme de proximitat. Avui, la premsa comarcal cobreix tot el territori de Catalunya, amb una tirada conjunta de més de 250.000 exemplars.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


Associació de Familiars de Represaliats pel Franquisme Per la seva activitat continuada en pro del reconeixement moral de les víctimes del període franquista. Destaquen, en aquest sentit, l'organització d'actes i homenatges, l'enregistrament i filmació de testimonis i, en general, la realització d'una recerca històrica meticulosa sobre la Guerra Civil i els anys de la dictadura. L'entitat també vol obtenir l'anul·lació de tots els consells de guerra.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


 Associació per a la recuperació de la memòria històrica de Catalunya (ARMHC) Pel seu treball a favor de la dignitat que cal restituir a les persones que van patir la repressió franquista al nostre país. L'entitat té un paper destacat, molt singularment, en la recerca que es desprèn de l'existència de fosses comunes amb víctimes encara no identificades de la Guerra Civil i la postguerra. En conjunt, treballa per dinamitzar un procés que involucri el conjunt de la societat catalana en la memòria dels temps més difícils.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


 Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa Institució que enguany commemora el seu centenari i que ha contribuït històricament al progrés econòmic i el desenvolupament general de la ciutat de Manresa i la comarca del Bages. La seva etapa més recent ha estat sempre vinculada a les fites que han marcat aquest desenvolupament, en la perspectiva de potenciar per al futur el pes de l'àrea d'influència de la Cambra dins el conjunt del territori català.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


Centre Catòlic de Blanes Com a contribució al centenari d'una entitat que ha fet i fa una aportació valuosa al desenvolupament cultural de la vila blanenca i a la seva cohesió social. Mitjançant l'activitat sardanista, les representacions teatrals, el cinema, la cançó, les conferències i moltes altres activitats, el Centre ha impulsat l'extensió de la catalanitat i la promoció dels valors cívics i democràtics.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


Circ RALUY Per la qualitat i el prestigi d'una companyia que té el seu origen a Sant Adrià de Besòs i en la qual conflueixen quatre generacions d'artistes d'una mateixa saga familiar. L'impuls i la professionalitat que la distingeixen en el manteniment de la tradició del circ com a art escènica han merescut el reconeixement general, tant al nostre país com a l'exterior. Artistes seus han nodrit els rengles de diverses companyies internacionals del sector.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


Club Gimnàstic de Tarragona S.A.D. Pels cent vint anys d'activitat del que és el club poliesportiu més antic de l'àmbit espanyol, amb una gran quantitat de seccions al llarg de la seva història i amb èxits notoris. El seu primer equip de futbol, retornat aquesta temporada a la Primera Divisió, contribueix avui destacadament a la projecció de la ciutat de Tarragona -on el Nàstic es troba tan arrelat- per tot Catalunya i el conjunt de l'Estat.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


Club Patí Voltregà Per la seva condició d'entitat històrica, des de la comarca d'Osona, no solament dins l'hoquei sobre patins català, sinó també a nivell estatal i internacional. Amb un palmarès d'èxits molt important i una atenció especial a la formació de jugadors, els seus equips sempre han estat formats majoritàriament per jugadors del planter i han donat grans figures per a nodrir diferents clubs i seleccions campiones del món.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


Colla Castellera Xiquets de Reus Colla que compta amb vint-i-cinc anys d'activitat. Com a contribució a aquest aniversari, pel fet de superar-se en les seves actuacions i per la constant promoció del fet casteller que l'entitat du a terme a Reus i al Baix Camp. Un pas endavant en aquest sentit el constitueix, els darrers anys, la creació de les escoles de castells, la dirigida als adults i l'adreçada als infants. D'aquesta manera, la colla s'esforça en fomentar la cultura popular més viva.
Baixar fotografia en alta resolució.Tornar


Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell Corporació que l'any passat va commemorar el centenari de la seva fundació i que té una trajectòria continuada al servei dels professionals de l'advocacia i de la millora de l'Administració de Justícia. En aquest sentit, l'activitat del Col·legi també contribueix a l'objectiu general d'assolir una justícia més propera, més ràpida i, en definitiva, més eficaç al servei dels ciutadans.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida Com a contribució al centenari d'una corporació l'àmbit territorial de la qual s'estén al conjunt de les terres de Ponent. Cal destacar la tasca de formació continuada que du a terme entre els professionals del sector, amb l'organització de cursos i actes públics sobre les noves tendències en les tècniques de desenvolupament ramader i els controls actualitzats del sector agroalimentari.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


Institut de l'Empresa FamiliarEl En reconeixement al seu paper tan positiu de transmissió a la societat de la importància de les empreses familiars en la generació de riquesa i treball. Actualment agrupa més d'un centenar d'empreses. Els seus socis són presidents, consellers delegats o membres dels consells d'administració de les firmes de què són propietaris.
Baixar fotografia en alta resolució.Tornar


Institut d'Estudis Vallencs Pel gran interès de la tasca que du a terme, des de l'any 1960, a favor de la recerca, la promoció i la difusió de la cultura de Valls i del conjunt de l'Alt Camp. A més de l'edició de publicacions especialitzades, la seva actuació es desplega en els àmbits del patrimoni artístic i mediambiental, la incentivació de nous valors artístics i el suport als estudiants de la ciutat i la comarca.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar


Sindicat Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) Per la presència, des de fa vint-i-cinc anys, d'una organització que es proposa aconseguir millores professionals, culturals i de reconeixement públic per als seus associats de les arts del teatre i el cinema i del sector audiovisual. Aquesta presència, tan positiva, contribueix al progrés de les indústries culturals del nostre país com a àmbit d'interès estratègic per al futur.
Baixar fotografia en alta resolució. Tornar

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya