Generalitat de Catalunya

Web amb imatges de la cerimònia de lliurament de les Creus de Sant Jordi per part del president. El web oficial de la Generalitat de Catalunya. Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Creus de Sant Jordi 2003
Creus de Sant Jordi
Inici > Creus de Sant Jordi 2003 > Entitats guardonades
Entitats guardonades
Fotografies de Jordi Bedmar


ACUDAM - Associació Comarcal Urgell d'Ajuda al Minusvàlid Pel valuós treball que aquesta entitat, des de la seva creació l'any 1975, desenvolupa en el camp de l'atenció, la formació i la integració laboral i social dels discapacitats psíquics. La seva actuació, que abasta totes les poblacions de la comarca del Pla d'Urgell i algunes de l'Urgell i de les Garrigues, constitueix un exemple de servei i l'expressió solidària dels millors valors humans.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarAgrupació d'Antics Jugadors de Futbol del F. C. Barcelona Entitat que, més enllà del que representa dins la vida catalana, du a terme una tasca humanitària constant de suport a tots els seus membres i als familiars que es troben en dificultats. Destaca també la seva participació desinteressada en partits benèfics a través de l'equip de veterans, a més de la defensa de la identitat i la imatge dels colors del Barça i de Catalunya en el seu conjunt.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarAssociació Catalana d'Expresos Polítics Entitat que treballa per la recuperació de la memòria històrica col·lectiva referida a totes aquelles persones que van lluitar, en temps difícils, per les llibertats democràtiques i nacionals. Els riscos inherents a aquesta lluita i les represàlies que comportà suposen, per a les noves generacions, un exemple de compromís cívic, i expressen la fidelitat a un país que ha de mirar cap al futur sense perdre de vista el passat.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarAssociació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa En reconeixement al treball que desenvolupa per a la recuperació entre nosaltres de la memòria del tradicional ofici dels raiers, un dels més antics i universals. L'estudi i la difusió de tot el que l'envolta s'expressen a través d'un seguit d'iniciatives, com la Diada dels Raiers -que s'organitza a partir del 1979-, el Museu dels Raiers del Pont de Claverol (Pallars Jussà), l'impuls d'una associació internacional i de trobades d'aquest àmbit o l'edició de materials.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarAssociació d'Escriptors en Llengua Catalana Per la defensa, que ja tenia precedents en el període republicà, dels interessos professionals dels nostres escriptors i pel suport que ha donat sempre a les expressions literàries i culturals que abasten el conjunt del domini lingüístic. Membre de l'European Writers Congress, la seva tasca contribueix a què la creativitat de les lletres catalanes tingui la difusió que es mereix i la projecció que li pertoca.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarAssociació de Publicacions Periòdiques en Català-APPEC  Per la seva presència, al llarg de vint anys, en l'espai català de comunicació i l'impuls a l'ús social de la nostra llengua a través d'una premsa de qualitat i ben diversa des del punt de vista temàtic. Actualment, l'APPEC aplega cent quinze publicacions, amb un tiratge global de més de set-cents mil exemplars mensuals i una audiència estimada de dos milions i mig de lectors. El seu itinerant SupermerCAT de Revistes en Català discorre pel conjunt del domini lingüístic.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarAssociació de Veïns Sant Joan de Llefià-Gran Sol Per l'eficàcia del seu treball dins el moviment veïnal en un dels barris més populars de Badalona. Destaca, sobretot, l'impuls de la construcció de dotze aparcaments subterranis que suposen més de tres mil places per a vehicles. Aquesta i altres iniciatives han contribuït decisivament a la millora de les condicions de vida dels habitants de Llefià i a la vertebració urbanística i social d'aquest entorn.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarCentre Catòlic de Sants Entitat que enguany celebra el cent vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació. Per la significació de la seva presència, durant tot aquest temps, a l'antiga vila i avui barri barceloní, des d'una marcada vocació popular i un gran esperit de servei. Les perspectives de renovació de la seva seu potenciaran encara més unes activitats culturals, formatives i socials que són vertebradores de l'esperit comunitari i de la cohesió del país.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarConsell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya Oceanògrafa, especialista en microbiologia marina. Per la seva tan destacada trajectòria en aquest camp, molt vinculada a l'Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d'Investigacions Científiques. A partir del 1984 participà, d'una manera rellevant, en l'organització de la recerca a l'Antàrtida, i col.laborà en la instal.lació de la Base Antàrtica Espanyola Joan Carles I a l'illa Livingston.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarEnginyeria i Arquitectura La Salle Escola adscrita a la Universitat Ramon Llull que actualment commemora el centenari de la seva fundació en el marc de la reconeguda tasca docent promoguda per la congregació dels Germans de les Escoles Cristianes. Com a contribució a aquest esdeveniment i pel seu paper capdavanter en l'impuls dels estudis tècnics a Catalunya, sobretot en l'àmbit de la formació en les noves tecnologies i en la recerca de sinergies de col.laboració amb el món de l'empresa.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarFederació Nacional del Metall, Construcció i Afins de la Unió General de Treballadors de Catalunya (MCA-UGT) Com a contribució al centenari de la incorporació a la UGT de la federació sindical representativa dels obrers metal.lúrgics i similars, fusionada al seu torn l'any 1998 amb l'antiga Federació de la Fusta, Construcció i Afins per tal de constituir la federació actual. En reconeixement a la seva representativitat en uns sectors tan importants de l'economia del país i a la defensa dels drets dels treballadors que hi ha mantingut en diferents vicissituds històriques.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarFoment de la Sardana de Banyoles En reconeixement a la trajectòria d'una entitat del tot representativa del gran esperit sardanista que hi ha a la capital del Pla de l'Estany. Aquest esperit s'ha traduït en iniciatives com la participació a la Festa Major de Sant Martirià, el tradicional Aplec de la Sardana, els premis Banyoles-Ceret, el programa desenvolupat entre els anys 1989 i 1992 en el marc de l'Olimpíada Cultural, la gegantina rotllana sardanista encerclant l'estany de Banyoles (1998) i la creació de l'Escola de Cobla.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarFundació Jaume I En reconeixement a la seva activa presència en la vida catalana i a la promoció permanent del nostre fet nacional. Aquesta tasca s'expressa, entre d'altres iniciatives -com el suport a l'activitat de l'Editorial Barcino o l'edició periòdica d'una Nadala miscel.lània-, en la concessió de guardons com el Premi d'Honor Jaume I a persones i entitats, els premis Jaume I d'Actuació Cívica, els premis Baldiri Reixac a l'estímul i al reconeixement de l'escola catalana o el Sanchis Guarner a la unitat de la llengua.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarMedicus Mundi Catalunya Associació que, des del nostre país, col·labora activament en la tasca global d'una de les organitzacions no governamentals més prestigioses internacionalment en l'àmbit de la cooperació sanitària. Els seus objectius abasten el desenvolupament dels països del Tercer Món i també l'atenció als col·lectius més marginats d'Occident. Per l'eficàcia de la seva activitat i pel sentit de solidaritat que expressa i de promoció dels valors humans i socials.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarTaller de Músics Pel destacat impuls que ha donat al desenvolupament del jazz i la música moderna a Catalunya, especialment en el camp de l'ensenyament, però també pel que fa a direcció i producció, a la programació musical i a la promoció d'un segell discogràfic propi. La renovació de mètodes pedagògics i de tendències i estils que suposa el seu treball ha influït la trajectòria d'un bon nombre de compositors i intèrprets i ha contribuït a fer progressar el nivell musical del país.
Baixar fotografia en alta resolució. Pujar


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya