Generalitat de Catalunya

Web amb imatges de la cerimònia de lliurament de les Creus de Sant Jordi per part del president. El web oficial de la Generalitat de Catalunya. Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Creus de Sant Jordi 2002
Creus de Sant Jordi
Inici > Creus de Sant Jordi 2002 > Entitats guardonades
Entitats guardonades
Fotografies de Jordi Bedmar


Agrupació Musical Senienca Societat musical de prestigiosa i gairebé centenària trajectòria. Pel reconeixement que nombrosos públics han atorgat a les actuacions de la seva banda, tant a dins com a fora de Catalunya, i per la projecció que ha contribuït a donar -també amb el concurs de l'escola de música- a la vila de la Sénia i a la comarca del Montsià en el seu conjunt.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarAssociació ASPROS Fundada ara fa quaranta anys a la capital de les terres de Ponent, aquesta entitat desenvolupa una valuosa tasca per tal de donar, als seus beneficiaris directes i a les seves famílies, l'oportunitat d'una integració social plena. Les seves activitats es desenvolupen en el doble pla de la reinserció laboral i de l'àmbit del lleure, i abasten, doncs, la formació integral dels discapacitats i la seva adaptació a l'entorn.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarAssociació Catalana de Municipis i Comarques Entitat municipalista, constituïda a Vic el 1981, que s'ha caracteritzat, al llarg d'aquest temps, per la defensa de la realitat local i comarcal de Catalunya i dels interessos dels ciutadans, des d'un clar compromís de cooperar en el manteniment de la personalitat nacional del país i en el seu progrés. En reconeixement a aquesta sostinguda tasca i al paper vertebrador que desenvolupa en el conjunt del territori.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarAssociació La Passió d'Olesa de Montserrat Entitat que manté viva la tradició de representar la Passió olesana. En reconeixement a una manifestació emblemàtica i tan representativa del teatre popular a Catalunya que, des de mitjan segle XVI, és una de les més antigues d'Europa en el seu gènere i sempre s'ha ofert en llengua catalana, com a mostra de l'esperit de tot un poble que projecta les seves arrels i n'expressa les creences des d'un gran sentit de país.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarAteneu Hortenc Entitat de dilatada trajectòria, estretament vinculada a l'antiga població i avui barri barceloní d'Horta. Per la tan positiva contribució al seu progrés des de la consolidació del seu teixit associatiu. En aquesta tasca, desenvolupada a partir de diverses activitats, hi destaca també l'afany d'un millor coneixement del país mitjançant l'organització de visites d'interès històric i cultural per diversos punts del nostre territori.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarCastellers de Barcelona Colla castellera que, des de l'any 1969, ha mantingut la presència de la capital de Catalunya en un dels sectors més emblemàtics i expansius de la nostra cultura popular i tradicional. Per la projecció aconseguida en les seves nombroses actuacions a l'exterior, per la difusió del fet casteller mitjançant diverses activitats i per la inserció d'aquest món en el patrimoni més ampli de la vida ciutadana.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarCercle Català de Madrid Entitat que enguany commemora el cinquantè aniversari. En reconeixement al seu paper de representació del nostre país a la capital de l'Estat, on du a terme una tasca ben positiva que contribueix a eixamplar els ponts del diàleg entre cultures. Les seves nombroses activitats afavoreixen, notòriament, el millor coneixement a Madrid de la llengua catalana i de la cultura que s'hi expressa.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarCercle Catòlic de Gràcia Associació que commemora, aquest any, el centenari de la seva fundació. La seva trajectòria es troba estretament vinculada a l'evolució del barri barceloní d'on pren el nom, en el si del qual ha contribuït a afermar la presència dels valors humans i cristians. D'entre les seves diverses iniciatives, també de caire cultural, destaca la difusió de les nostres tradicions com a eines de cohesió social i progrés col·lectiu.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarClub Tennis de 'La Salut' Societat esportiva que commemora, enguany, el centenari de la seva fundació. En reconeixement a una dilatada trajectòria que l'ha convertit en el vicedegà dels clubs catalans de tennis. Entre els seus socis figuren molt destacats jugadors, antics i actuals, d'aquest esport, que han contribuït notòriament al seu prestigi i arrelament social, els èxits dels quals es complementen amb la formació permanent de milers de practicants.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarCol·legi Major Universitari La Salle de Barcelona Centre que, des de la seva creació l'any 1966, té un paper rellevant en l'entorn social de l'ensenyament superior a Catalunya. Cal destacar la seva aportació, des de clares inquietuds culturals i també formatives, a un dels ambients que més contribueixen a la vertebració i al progrés del país, a la seva competitivitat en el món i a la seva projecció de futur en tots els ordres.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarFederació de Colles de Sant Medir de Barcelona Aquesta entitat, que l'any 2001 va commemorar el seu cinquantè aniversari, contribueix a la difusió i consolidació de la festa tradicional que, a partir de l'antiga romeria gracienca, és avui oberta a tothom. La trentena de colles que hi són vinculades realitzen, al voltant de la celebració d'aquesta festivitat, un seguit d'activitats i iniciatives que ajuden a estendre, a la capital catalana, els valors convivencials de la nostra cultura.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarFederació de Municipis de Catalunya Entitat municipalista, constituïda a Manresa el 1981, que s'ha caracteritzat pel foment i la defensa de l'autonomia dels municipis, la promoció dels estudis sobre temes locals i l'impuls dels interessos ciutadans. En reconeixement a aquesta tasca i a la contribució feta, des del seu àmbit, a la vertebració de la vida catalana mitjançant l'aprofundiment dels valors democràtics i l'extensió de la qualitat de vida.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarL'Avenç Revista de divulgació històrica que commemora aquest any el vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació. Per la important aportació que ha fet als més diversos aspectes del coneixement de la història entre nosaltres i per l'interès que, en aquest sentit, ha contribuït a desvetllar, amb el concurs de destacats especialistes que n'asseguren una publicació de nivell.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarLa Locomotora Negra Veterana formació jazzística catalana que l'any 2001 va commemorar el seu trentè aniversari. Dedicada, preferentment, a la interpretació de temes del jazz negre en els seus vessants més populars, pren com a model les orquestres més famoses de l'època swing i, mitjançant les seves sovintejades actuacions -també en l'àmbit internacional-, ha contribuït a acostar la música de jazz a un públic ampli.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarRàdio Olot Emissora que l'any 2001 va commemorar el vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació. Vinculada actualment a Ona Catalana, la seva trajectòria dins el nostre espai nacional de comunicació s'ha caracteritzat, entre altres aspectes, per un gran sentit de la catalanitat, com ho prova el fet que el 1976 fos la primera emissora que va emetre íntegrament en la llengua pròpia.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarReial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Tarragona Entitat els orígens històrics de la qual es remunten a l'any 1545 i que avui és un dels principals referents, a Catalunya, de les tradicions de la Setmana Santa, tan arrelades al nostre calendari festiu i tan representatives del sentiment popular i religiós i de les formes d'expressió cultural que genera. En reconeixement a la seva dilatada trajectòria i a la cohesió social i la projecció del nostre país que contribueix a estendre.
Baixar fotografia en alta resolució. PujarRevista Jurídica de Catalunya Publicació fundada l'any 1895 i que, coeditada pel Col·legi d'Advocats de Barcelona i l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, constitueix l'òrgan d'expressió més important de la juridicitat catalana. Sota la influència inicial d'Enric Prat de la Riba, ha prestat un valuós servei al país, sobretot mitjançant l'estudi i la defensa del Dret Civil català com un dels elements en què es fonamenta la nostra identitat.
Baixar fotografia en alta resolució. Pujar


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya