De Monistrol a Montserrat pel Camí de les Aigües

Ens endinsem a la muntanya pel petit sender que surt de la mateixa àrea de Coll Cabiró, just on hi ha l’indicador. Pujarem fins a trobar una pista més ampla on girarem a l’esquerra, en ascensió més lleugera, en direcció al Monestir de Montserrat.

En uns deu minuts arribarem al punt de connexió amb el GR-96/GR-5, un corriol que puja del poble de Monistrol situat a la nostra esquerra.

Passarem pel costat d’un hidrant habilitat per a l’extinció d’incendis. Nosaltres continuarem recte pel camí ample on veurem un cartell de prohibició del pas de vehicles motoritzats i una tanca mòbil. En aquest tram de camí podrem gaudir d’unes privilegiades vistes de la vila de Monistrol.

Camí de les Aigües

Arribem al punt de separació dels dos GR, on comença la Drecera dels Tres Quarts, marcat amb un senyal indicador.

Hem de continuar tot recte pel mateix camí, pel camí de les Aigües. Uns metres més enllà trobarem una taula amb bancs instal·lats per l’ADF de Monistrol de Montserrat, on podrem fer un recés i gaudir de la panoràmica de la vessant nord de la muntanya.

Cruïlla Camí de les Aigües – Drecera dels Tres Quarts

Travessem el torrent de la Font del Boix per una passera de ciment. La pista ens porta fins a una nova carena planera anomenada el Pla de Sant Bernat. Antigament hi havia una senyera i un petit oratori dedicat a Sant Bernat de Menton. Des del pla podem observar la tranquil·litat del pas del riu Llobregat i a l’altra banda, la carena de Cul de Portadora.

Pla de Sant Bernat

Continuem pista enllà direcció sud deixant enrere un corriol que se’ns uneix per l’esquerra i que puja directament des de l’estació inferior de l’aeri. Passem per sota d’una línia elèctrica fins que trobem, després d’un revolt tancat a la dreta, una petita caseta d’obra. Estem davant de la caseta de l’estació elevadora de les aigües de Montserrat.

Estació elevadora de les aigües

Deixant la caseta a la dreta, prenem un corriol que puja sobtadament canal amunt per unes escales. El camí puja fort, fent llaçades, gairebé sempre per escales d’obra. Mentre anem pujant, podem observar, en un petit sortint i al costat del riu Llobregat, l’antic edifici de la Colònia Gomis, testimoni d’un passat industrial del poble de Monistrol. Més endavant, en un altre dels sortints a l’esquerra del camí, podrem accedir a veure la Capella de la Santa Cova.

Colònia Gomis

Deixem a la dreta la drecera dels Tres Quarts (GR-96) i trenquem a l’esquerra, afrontant el darrer tram de forta pujada per una secció, novament, d’escales. El camí va resseguint la canonada d’aigua potable de Montserrat fins a superar el coll de les Baranes.

Des d’aquí continuem planejant per un corriol fins a trobar el camí de la Santa Cova.

Confluència GR 5 / 96 – Camí de la Santa Cova

Girem a la dreta i prenem el camí pavimentat i amb graons amples que puja per un pendent fort en paral·lel a la via del cremallera.

Camí de la Santa Cova

Passem pel davant de l’estació superior de l’aeri i finalment, per unes escales més estretes, accedim al recinte de Montserrat per la plaça de la Creu.

Mapa de l’itinerari

Mapa de l'itinerari

Mapa de serveis a Montserrat

Mapa de serveis a Montserrat

Normes i Recomanacions

Consells bàsics per al senderista

Més informació

Adreceu-vos a l’oficina del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat:

Plaça Abat Oliba, s/n,
Tel. 938350644

Visiteu el nostre web:

www.muntanyamontserrat.gencat.cat
Logo Portals d'entrada de a la Muntanya de Montserrat