Notícies


Bellvitge celebra una jornada sobre les reaccions adverses a fàrmacs

Un 59% dels pacients etiquetats com a al·lèrgics a determinats medicaments en realitat no ho són.
Anar Amunt     Més informacióL'aprenentatge divertit demostra com el cervell simula recompenses per impulsar la memòria

Els éssers humans poden aprendre de forma efectiva, especialment quan són recompensats externament (per exemple, amb diners o incentius desitjables després que les seves accions).
Anar Amunt     Més informacióL'ONCE i l'IDIBELL col·laboren en un projecte sobre retinosi pigmentària

La investigació aborda estudis funcionals de gens lligats a un tipus deceguera hereditària amb la finalitat d'identificar possibles dianes terapèutiques.
Anar Amunt     Més informacióL’IRBLleida coordina un estudi per fomentar l'apoderament de les pacients de càncer de mama

L’objectiu principal de l’estudi InforMa és elaborar materials informatius que recullen l’evidència actual sobre els beneficis i efectes adversos de la detecció precoç del càncer de mama.
Anar Amunt     Més informacióTres professionals del CAP Borges Blanques col·laboraran com a voluntaris a Lesbos

El proper 26 de setembre, tres professionals del CAP Borges Blanques marxaran com a voluntaris a un camp de refugiats de Grècia.
Anar Amunt     Més informacióEl president Puigdemont inaugura el nou Bloc Quirúrgic de l'Hospital Vall d'Hebron

El president de la Generalitat i el conseller de Salut han visitat les noves instal·lacions, que incorporen 19 quiròfans equipats per fer intervencions d'alta complexitat.
Anar Amunt     Més informacióEls professionals d’infermeria del Verge de la Cinta s’adhereixen a la campanya nacional Sueñon®

Amb la campanya es pretén afavorir el descans i el son dels pacients hospitalitzats.
Anar Amunt     Més informacióEl sistema d'avaluació de deteriorament cognitiu ha realitzat 1.351 valoracions a Girona l'any 2015

El sistema d'avaluació de deteriorament cognitiu ha realitzat 1.351 valoracions a Girona l'any 2015.
Anar Amunt     Més informacióEs fa públic el concurs de reforma de la nova UCI pediàtrica i neonatal de l’Hospital Joan XXIII

Les noves instal·lacions suposen una inversió de 706.781 € i, un cop adjudicada l’obra, es preveu que s’acabarà en un termini màxim de tres mesos.
Anar Amunt     Més informacióLa Jeffrey Modell Foundation reconeix Vall d’Hebron com a centre d’excel·lència

El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari és el primer centre de l’Estat en ser reconegut com a centre d’excel·lència per la prestigiosa Jeffrey Modell Foundation (JMF).
Anar Amunt     Més informacióL’ICS potencia l’atenció al postpart a domicili

La unitats de salut sexual i reproductiva de l’ICS garanteixen la continuïtat de l’atenció després del part mitjançant visites a casa i a la consulta.
Anar Amunt     Més informacióLa millora del pronòstic i el seguiment de l'Alzheimer centren investigacions de l’IRBLleida

El 21 de setembre es commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer, declarat per l’Organització Mundial de la Salut.
Anar Amunt     Més informacióDemostren l’efectivitat d’una nova combinació de fàrmacs en un tipus de càncer de pulmó incurable

Investigadors de l'IDIBELL, han comprovat en estudis in vitro i in vivo l'efectivitat d'una nova combinació de fàrmacs en el tractament d'un subtipus de càncer de pulmó.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital de Bellvitge s’envolta d’art per promoure el diagnòstic precoç de la FPI

Avui s'han pintat al vestíbul de Consultes Externes cinc quadres que representen els cinc símptomes principals d'aquesta patologia pulmonar minoritària.
Anar Amunt     Més informacióUn investigador de l’IRBLleida guanya els II Premis Joves Investigadors

La iniciativa de la Fundación AstraZeneca, en col·laboració amb l’Instituto de Salud Carlos III, promou línies d’investigació innovadores i el foment del potencial científic dels joves investigadors.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta recupera sis residents de diverses especialitats per a la propera convocatòria de MIR

S'han recuperat els residents de les places que s'havien perdut de les especialitats de nefrologia, neurocirurgia, cirurgia toràcica, farmàcia hospitalària i hematologia i, a més, un altre resident d'anestèsia i reanimació.
Anar Amunt     Més informacióEl VHIO crea un Biobanc “vivent” de models de càncer de mama

L’estudi presenta una plataforma de cribatge massiu utilitzant més de 100 medicaments amb aplicabilitat clínica en monoteràpia i en combinacions per investigar a quins medicaments respon un tumor derivat de pacient.
Anar Amunt     Més informacióVilanova del Camí estudia la millor manera de detectar un bacteri que afecta l’estómac

A finals d’any clourà la continuació d’un primer treball que es va presentar l’any passat a la Jornada del Pla de Salut de Catalunya.
Anar Amunt     Més informacióVall d'Hebron i General Electric, capdavanters en ecocardiografia pediàtrica

El centre hospitalari, el seu institut de recerca (VHIR) i l'empresa nord-americana han col·laborat en l'avaluació clínica i en el desenvolupament de Vivid™ iq, un equip innovador i pioner per a la realització d'ecocardiografies durant l'edat pediàtrica.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Florida de l’Hospitalet estrena àrea d’Atenció al Ciutadà

La remodelació ha permès millorar el confort, la confidencialitat i l’atenció personalitzada als usuaris.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Arnau recupera set especialitats mèdiques en la propera convocatòria MIR

Amb data 13 de setembre de 2016, el BOE publica que en la propera convocatòria de l’examen MIR de l'any 2017 l'Hospital Universitari Arnay de Vilanova de Lleida recuperarà set especialitats mèdiques.
Anar Amunt     Més informacióPremien la Unitat de Malaltia Celíaca de l'Hospital Arnau

El projecte presentat s’emmarca dins el programa Vacances en pau i en el de divulgació de la dieta sense gluten als campaments de refugiats sahrauís.
Anar Amunt     Més informacióBellvitge acull una exposició sobre malalties reumàtiques

El proper 15 de setembre s'inaugura una exposició fotogràfica per conscienciar de la importància de la detecció precoç.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta atén amb un protocol específic uns 350 casos de sèpsies greus cada any

Més de la meitat s’atenen al Servei d’Urgències i el 40% de casos acaba ingressant a l’UCI. Avui, 13 de setembre, se celebra el Dia Mundial de la Sepsia.
Anar Amunt     Més informacióL'IDIBELL descobreix que la inhibició terapèutica de la via RANK redueix la recurrència del càncer

La troballa, publicada a Cancer Research, suggereix que els inhibidors RANK poden tenir potencial per al tractament no quirúrgic d'aquesta malaltia.
Anar Amunt     Més informacióActe de presentació de la nova plataforma ‘Amics de Can Ruti’

Aquesta iniciativa serà el paraigües de totes les accions solidàries que es duguin a terme en l'entorn del Campus Can Ruti.
Anar Amunt     Més informacióEls dispositius d’urgències d’atenció primària de l’ICS fan 1,3 milions de visites durant el 2015

En el primer nivell assistencial es podrien assumir d’una forma més àgil bona part de les prop de 430 mil visites de baixa complexitat ateses als hospitals de la institució.
Anar Amunt     Més informacióEl 54,4% dels nens de 9 anys de 4t d’educació primària pateixen dolor a l’esquena

Un equip d'investigadors de l'IDIAP, estan duent a terme un estudi científic per comprovar si la implementació d'un programa d'educació sanitària realitzat en escolars de 4t d'educació primària (9-10 anys) pot disminuir la incidència del mal d'esquena.
Anar Amunt     Més informacióLa dieta i la nutrició que s’ofereix als pacients del Joan XXIII influeix positivament en la seva millora

La Comissió de Nutrició, formada per diferents unitats, es coordina per poder oferir fins a 17 dietes bàsiques i 28 dietes terapèutiques diferents.
Anar Amunt     Més informacióAssessors del Ministeri de Sanitat de Xipre visiten l’Hospital Arnau per conèixer el model sanitari

Aquest dilluns, 5 de setembre de 2016, l'Hospital Arnau ha acollit la visita de tres assessors del Ministeri de Sanitat de Xipre que volien conèixer el model sanitari, en què l'atenció primària i l'atenció especialitzada treballen de manera coordinada.
Anar Amunt     Més informacióS’ha celebrat la XXII Festa dels Xiquets a l’Hospital Verge de la Cinta

Organitzada pels professionals de l’ICS a les Terres de l’Ebre, any rere any, la Festa atreu nombrós públic infantil al recinte hospitalari que canvia per unes hores de fesomia i activitat.
Anar Amunt     Més informacióEl microambient tumoral, un mecanisme de resistència al tractament amb quimioteràpia en càncer

Investigadors de l'IDIBELL han publicat a Oncotarget un nou treball que posa de manifest la importància de l'entorn del tumor com a generador de resistència al tractament del càncer colorrectal.
Anar Amunt     Més informacióEl futbol i els valors formen equips per guanyar contra la malaltia de Chagas

Una jornada de FutbolNet al Miniestadi del FC Barcelona fomenta la sensibilització entre la població afectada per aquesta malaltia desatesa que posa en risc la vida de milions de persones.
Anar Amunt     Més informacióCreix a l’atenció primària de l'ICS a la Catalunya Central el nombre d’espirometries

En el darrer exercici l'ICS a la Catalunya Central ha fet 14.560 espirometries, un 11% més que l'any anterior.
Anar Amunt     Més informacióA partir del 12 de setembre els CAP de Lleida tornaran a obrir fins a les 20 h

A partir de dilluns 12 de setembre de 2016, l'horari d'obertura dels centres d'atenció primària de Lleida ciutat tornarà a ser l'habitual.
Anar Amunt     Més informacióSalut certifica la Unitat d’Expertesa de la Síndrome de Sensibilització Central del Trueta

És la primera Unitat d'expertesa auditada a Catalunya i ha atès a la Regió més de 800 pacients amb fibromiàlgia en els darrers sis anys.
Anar Amunt     Més informacióEl tractament amb pressió positiva no evita problemes cardiovasculars en pacients amb apnea del son

Un estudi clínic internacional ha conclòs que el tractament amb CPAP no disminueix la probabilitat de morir per causes cardiovasculars o de patir un infart de miocardi o un ictus.
Anar Amunt     Més informacióUn nou model animal per entendre la metàstasi dels sarcomes

El grup de recerca en Sarcomes de l'IDIBELL, ha desenvolupat una versió modificada d'un model animal ortotòpic que permet recrear més de prop els passos de metàstasi en el sarcoma d'Ewing, el segon tipus de càncer ossi més comú en nens i adolescents.
Anar Amunt     Més informació


© 2001 Tots els drets reservats


Institut Català de la Salut
Generalitat de Catalunya Departament de Salut
Enterovirus


En aquest apartat, trobareu la informació disponible sobre els enterovirusCarta de drets i deures de la ciutadania


El 2015 s’ha actualitzat la Carta de drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària.Memòria d'activitat de l'ICS 2014


Recull de l'activitat assistencial i dels projectes més destacats de l'ICS durant l'any 2014.La meva salut


El teu espai personal i segur d’informació clínica i tràmits en línia.Transparència ICS


Portal de transparència, accés a la informació i bon governProgramació de visites de salut internacional


Si marxes de viatge, no et descuidis la salut! Programa’t una visita per Internet.App 061 CatSalut Respon


Permet al 061 geoposicionar-te i accedir a la teva història clínica per atendre't millor.Canal Salut


Informació útil i d'interès sobre l’àmbit de la salut: consells de salut, centres i serveis, tràmits, actualitat...Enquesta de salut de Catalunya


L’ESCA permet obtenir informació poblacional sobre l’estat de salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris.Seu electrònica


S’ha posat en marxa una nova oficina virtual per a tràmits amb l’Administració de la Generalitat, oberta a totes hores i tots els dies de l’any.Transparència Gencat


Web de Transparència de la Generalitat, que inclou informació sobre el Govern i el president, l’acció de govern, dades, gestió i indicadors de Catalunya.Sexe Joves


Sexe Joves, ara a Canal Salut, ofereix informació sobre sexualitat i afectivitat, anticoncepció i centres sanitaris.Infermera Virtual


Informació rellevant, suggeriments i consells per tenir cura de la salut del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.Vine a donar sang


Amb una vegada no n’hi ha prou. Vine a donar sang. Cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya.