Notícies


Una cinquantena de nens visiten les instal·lacions del CAP Tàrrega

Aquesta iniciativa vol apropar els infants al món assistencial i de la salut, i donar-los consells bàsics sobre primers auxilis.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals de Barcelona comparteixen experiències en el 1r Concurs de casos clínics

Del total de 30 casos clínics presentats se n'han triat vuit de finalistes que s'exposaran demà, 30 de juny de 2016, i entre els quals s'escollirà el Premi al Millor Cas Clínic en una jornada oberta als professionals.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII duplica el nombre de nadons receptors de llet materna

S'ha passat de 46 nadons el 2014 a 93 nadons el 2015, cosa que ha suposat un creixent de més d'un 100% del nombre de nadons que s'han pogut beneficiar de les donacions de llet materna.
Anar Amunt     Més informacióDermatòlegs i investigadors revisen la pell de més de 60 socis i treballadors del CN Lleida

La campanya Euromelanoma 2016 pretén fer el diagnòstic precoç del càncer de pell entre els col·lectius de risc i promoure la cultura de la fotoprotecció integral
Anar Amunt     Més informacióEls antics rentadors de Reus acullen una exposició fotogràfica del programa Pas a pas

Les fotografies sobre el programa comunitari d'exercici físic de l'ICS Camp de Tarragona romandran exposades fins a l'agost i, després, l'exposició farà un itinerari pels centres cívics i pels centres d'atenció primària de Reus.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Germans Trias arriba a la xifra dels 1.000 trasplantaments

Aquest proper divendres dia 1 de juliol ho celebrarà amb una jornada plena d'actes que clourà amb un gran sopar al BCIN.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau fa formació sobre el funcionament dels desfibril·ladors externs semiautomàtics

La formació està adreçada als professionals de les àrees on estan ubicats aquests desfibril·ladors.
Anar Amunt     Més informacióLes diferències culturals dels immigrants influeixen en el diagnòstic de les malalties mentals

Un estudi liderat al Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari ha determinat que a menor nivell de castellà, el risc de ser diagnosticat de psicosi és major.
Anar Amunt     Més informacióÈxit dels residents dels hospitals de Lleida en el curs de la Societat Catalana de Pneumologia

Cada any, la Societat Catalana de Pneumologia imparteix un curs teòric destinat a formar totes les metgesses i els metges residents de Catalunya en l’especialitat de pneumologia.
Anar Amunt     Més informacióL'atenció primària fa 400.000 accions per prevenir els efectes de la calor

Els consells van dirigits especialment a la població més fràgil i giren entorn a tenir una bona hidratació, ventilar bé la llar i evitar sortir al carrer durant les hores de més calor.
Anar Amunt     Més informacióEs nomenen nous directors dels hospitals Verge de la Cinta i Joan XXIII

Juan Victorian Peralta assumeix la direcció de l’Hospital tortosí i Albert Pons, la de l’Hospital de Tarragona.
Anar Amunt     Més informacióEls CAP de Barcelona recapten més de 1.300 quilograms d’aliments solidaris

Durant la setmana del 13 al 17 de juny de 2016, l'Àmbit d'Atenció Primària Barcelona Ciutat de l'ICS ha col·laborat amb la Fundació Banc dels Aliments per aconseguir aliments bàsics per als mesos d'estiu.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital de la Cinta acull la XXVIII edició de les Jornades Interhospitalàries d’Oftalmologia

Més de 50 professionals dels serveis d'oftalmologia de la província s'han reunit el dia 17 de juny a Tortosa per assistir a una sessió amb un contingut científic de gran qualitat presentat per especialistes de diferents centres catalans.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP de Vallirana posa en marxa un servei de lectura a les sales d’espera

Un acord amb la Biblioteca Josep M. López Picó permet al centre oferir als seus usuaris llibres per a adults i infants.
Anar Amunt     Més informacióUna vintena de donants de Lleida han pogut conèixer dos projectes finançats per La Marató de TV3

El programa Visita la recerca de La Marató convida els ciutadans a saber de primera mà la destinació dels seus donatius i del seu esforç.
Anar Amunt     Més informació25 professionals s’incorporen a l’ICS a la Catalunya Central per formar-se en medicina i infermeria de família i comunitària

Divendres a la tarda, la gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Aran, va presidir l’acte d’acollida als nous especialistes en període de formació.
Anar Amunt     Més informacióIntercanvi d’experiències per millorar els serveis sanitaris

La ponència de Mireia Barba sobre l'aprofitament dels aliments inaugura la XVIII Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial.
Anar Amunt     Més informacióUna delegació d’un hospital de Xile visita els CUAP de Barcelona de l’ICS

Responsables d'Urgències i de Laboratori de l'Hospital San Francisco de Xile han volgut conèixer l'organització de les urgències d'atenció primària de Barcelona ciutat de l'ICS.
Anar Amunt     Més informacióII Jornades del programa de suport en l’atenció a la salut mental “Millorant realitats”

Segona jornada per a professionals referents de salut mental al Vallès Occidental.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta aplica una nova tècnica d’inducció a la hipotèrmia per a tractar asfíxies neonatals

La UCI pediàtrica ha adquirit un aparell que refreda el cos del nadó de forma controlada, per afavorir la recuperació d'un cervell que ha patit una falta d'oxigen.
Anar Amunt     Més informacióL'Atenció Primària de Tortosa promou la cohesió social de la ciutat

Els EAP Tortosa Est i Tortosa Oest i d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Terres de l'Ebre es comprometen en la promoció de la salut de la comunitat dins del marc del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural.
Anar Amunt     Més informacióLes consultes virtuals de diabetis entre Bellvitge i la primària redueixen un 80% la llista d’espera

L'Hospital Universitari de Bellvitge acull la II Jornada de continuïtat assistencial en el diagnòstic i el tractament d'aquesta malaltia.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Roses estrena Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia, gràcies a la col·laboració de GiRotary

L'entitat ha fet una aportació econòmica a l'ICS Girona que ha permès renovar tot l'equipament de la Unitat, que es va posar en marxa l'any 2005.
Anar Amunt     Més informació


Professionals de l’ICS donen suport assistencial telemàtic a la tripulació del vaixell Astral

El Programa Tripulant Zero, coordinat des de l’Hospital Vall d’Hebron, permet resoldre a distància dubtes assistencials dels membres de la tripulació, durant les 24 hores del dia.
Anar Amunt     Més informacióEs crea l’aplicació mòbil RadioterAPPia per als pacients que fan tractament a l’Arnau

Es tracta d'una senzilla app, dirigida als pacients, amb informació sobre el càncer en general i els diversos aspectes del tractament radioteràpic.
Anar Amunt     Més informacióUns 36 metges residents de tot l’Estat espanyol es formen a Lleida en cardiologia clínica

L'IRBLleida organitza la quarta edició del curs dirigit pels serveis de cardiologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.
Anar Amunt     Més informacióTàrrega acull la V Jornada de Diabetis i Gent Gran

L'Equip d'Atenció Primària Tàrrega participa activament en la cinquena edició d'aquesta jornada divulgativa destinada a la gent gran.
Anar Amunt     Més informacióFrancesc Purroy participa en el XVII Simpòsium Fundació La Marató de TV3

La Fundació La Marató de TV3 ha presentat els resultats de la recerca impulsada per l'edició de La Marató de l'any 2010, que ha permès desenvolupar noves tècniques de detecció de repeticions d'ictus.
Anar Amunt     Més informacióL’investigador Jesús Pujol, rep una beca de l’IDIAP Jordi Gol

El projecte té com a objectiu determinar la prevalença de l'insomni en la població de Catalunya i es preveu publicar-ne els resultats al cap de dotze mesos.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals de la salut discuteixen a Viladecans com millorar la qualitat dels serveis sanitaris

Ser més eficients en l'atenció als pacients i evitar el malbaratament en proves i recursos, idees clau de la XVIII Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBGI participa en el projecte PEPPER per desenvolupar un sistema innovador de bomba d’insulina

Es tracta d'un projecte transversal en el qual participen professionals de diversos països.
Anar Amunt     Més informacióTarragona i Reus caminen juntes en el ‘Pas a Pas’ i visiten el Palau Bofarull i el Gaudí Centre

Comptant només els ciutadans de Reus, ja són més de 1.600 les persones que han participat en el Pas a Pas durant els 12 anys de funcionament del programa de l'ICS Camp de Tarragona, que va néixer al barri de Sant Josep Obrer.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Maragall acull una exposició sobre la vida quotidiana dels veïns

La mostra porta per títol Diversitats. Veïns i veïnes: el valor d'un barri i es podrà veure a la quarta planta del CAP Maragall de l'Àmbit d'Atenció Primària Barcelona Ciutat de l'ICS, des d'avui i fins al 25 de juliol de 2016.
Anar Amunt     Més informacióEn deu anys, la formació dels cirurgians es farà mitjançant realitat virtual

Demà comença el VIII Congrés Europeu de Ginecologia Robòtica a l'Hospital de Bellvitge, que reunirà 300 especialistes d'arreu del món.
Anar Amunt     Més informacióL’IRBLleida dóna la benvinguda als nous investigadors predoctorals

La Jornada d'Acollida també inclou l'entrega dels premis a la Millor Publicació de Recerca en les tres categories: Investigació predoctoral, Residència i Infermeria, llevadoria i fisioteràpia.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP Vilanova del Camí promou de forma activa el document de voluntats anticipades

Dijous, segona sessió informativa al Centre d'Atenció Primària.
Anar Amunt     Més informacióEl gerent de l’ICS a les Terres de l’Ebre dóna la benvinguda als nous residents

En total s'han incorporat vuit residents a la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, tres a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i quatre a la Unitat Docent Multidisciplinària d'Obstetrícia i Ginecologia.
Anar Amunt     Més informacióManuel Sánchez de la Torre, investigador de l’IRBLleida, imparteix la “Lección Joven Investigador”

- En la seva conferència “Apnea del son i malaltia cardiovascular: cap a una medicina de precisió” va abordar la relació entre les dues patologies que presenten un elevat consum de recursos sanitaris.
Anar Amunt     Més informacióDermatòlegs de l’Hospital Joan XXIII participen en la campanya Euromelanoma 2016 de l’AEDV

Demà dimecres 15 i dijous 16 de juny, els dermatòlegs Miquel Just i Laia Pastor faran visites de cribratge de càncer de pell a l'Hospital Joan XXIII i al CAP La Granja-Torreforta.
Anar Amunt     Més informacióL’AP Costa de Ponent i la UOC estudien com afecta l’ús de les TIC a la salut dels adolescents

Millorar la promoció i la prevenció de la salut entre els adolescents, sobretot pel que fa a l’ús que fan de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), com ara Internet o la telefonia mòbil, és el gran objectiu del conveni signat.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Llefià participa en la XVII Mostra d’entitats de Badalona

Els professionals del centre hi van participar activament per donar als assistents recomanacions sobre l’exercici físic, l’alimentació saludable i la cura de la salut durant els mesos d’estiu.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Adrià celebra el seu 10è aniversari aquesta setmana amb activitats que reforcen el seu vincle amb el barri

Les activitats reforcen el paper del CAP com a eix de la salut comunitària i porta d'entrada als serveis sanitaris.
Anar Amunt     Més informacióEls impactes emocionals positius afavoreixen el record d’esdeveniments similars futurs

Investigadors de l'IDIBELL demostren com l'associació d'una càrrega emocional positiva amb un estímul determinat millora la capacitat de retenció d'estímuls futurs del mateix tipus.
Anar Amunt     Més informacióIdentifiquen un dels gens de les persones primes (IDIBGI)

En aquest estudi han participat investigadors de l'IDIBGI, encapçalats pel doctor José Manuel Fernández Real, juntament amb professionals del Regne Unit, Eslovènia, Islàndia, Finlàndia, Àustria i els Estats Units d'Amèrica.
Anar Amunt     Més informacióVint CAP de Barcelona participen en "la fam no fa vacances"

Per tercer any consecutiu, aquest 2016, una vintena de centres d’atenció primària (CAP) de Barcelona ciutat de l’ICS sumen esforços per fer una recollida solidària d’aliments bàsics que es distribuiran entre la població urbana sense recursos.
Anar Amunt     Més informacióPrimer test molecular per el tractament del càncer de mama

Fins ara, el pronòstic i el tractament de les pacients amb càncer de mama metastàtic del tipus hormonosensible s’havia basat en variables inespecífiques com l’edat de la pacient.
Anar Amunt     Més informacióCandela Calle visita les noves instal·lacions del Laboratori Clínic ICS Camp de Tarragona

El nou emplaçament, de 900 metres quadrats, permet ubicar totes les àrees del Laboratori amb una distribució més eficient.
Anar Amunt     Més informacióLa Jornada de Portes Obertes al nou CAP Piera desperta molt d’interès entre la ciutadania

Dissabte passat molts ciutadans van conèixer en primera persona el nou equipament, que permet millorar la qualitat del servei.
Anar Amunt     Més informacióEl projecte de reforma de l’Hospital de Viladecans inclou un nou edifici a l’avinguda del Mil·lenari

El nou Hospital de Viladecans constarà d'un edifici de nova construcció darrere de l'actual amb entrada principal per l'avinguda del Mil·lenari.
Anar Amunt     Més informacióJosep M. Sistac defensa la formació amb simulació mèdica en el I Congrés Mèdic Internacional a Quito

Entre els dies 30 de maig i 2 de juny de 2016 s’ha celebrat a Pichincha el I Congrés Mèdic Internacional, amb la participació de diversos professionals de medicina de l’Amèrica llatina i de Josep Maria Sistac.
Anar Amunt     Més informacióUna eina que s’utilitza a l’atenció primària i preveu el risc de fractura òssia també redueix costos econòmics

Es tracta de la classificació de risc FRIDEX de l'algoritme FRAX, que és una eina vàlida i fiable per mesurar el risc de fractura per fragilitat en dones majors de 40 anys.
Anar Amunt     Més informacióPosada en marxa del Laboratori Unificat de la Metropolitana Nord de l’ICS

L'espai donarà cobertura a una població que arriba a 1,5 milions de persones.
Anar Amunt     Més informacióAmposta organitza cursos de suport vital bàsic i ús del desfibril·lador extern automàtic

Els professionals de l’ICS del CAP Amposta se n’han fet càrrec de la formació.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP Lleida Rural Sud inicia un programa d’activitats preventives en la tercera edat

Les activitats tindran lloc durant el mes de juny en diverses poblacions de la zona.
Anar Amunt     Més informacióUn 78% de les persones que participen en curses urbanes de fons no es controla el cor

Tres metgesses bagenques analitzen el perfil clínic de les persones que participen en les curses.
Anar Amunt     Més informacióL'IDIBGI celebra una jornada sobre innovació

Les jornades “Innovem ara, fem futur” tenen l'objectiu d'identificar oportunitats en projectes d’innovació i d’incentivar col·laboracions futures.
Anar Amunt     Més informacióUna tècnica permetrà operar la tiroide amb endoscòpia per l’aixella per evitar la cicatriu al coll

La innovació es presentarà durant la primera edició dels International Debates on Endocrine Surgery, que se celebratan els dies 9 i 10 de juny a l’Hospital Universitari de Bellvitge.
Anar Amunt     Més informacióEl doctor Purroy, de l’Arnau, és elegit el nou president de la Societat Catalana de Neurologia

L'SCN és una de les més antigues d'Europa atès que té més de 100 anys d'història. El doctor Artur Galcerán i Granés va ser el seu primer president, el 1911.
Anar Amunt     Més informacióEs millora l’aparcament del Fossat al recinte de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Dimecres, dia 8 de juny, s'inicien les tasques de col·locació de les noves escales al fossat d'aparcament proper a l'Hospital a fi de millorar-ne l'accessibilitat i seguretat.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP Les Borges Blanques celebra la 1a Setmana Cardiovascular de les Garrigues

Les activitats comencen avui i està previst que durin fins al divendres 10 de juny.
Anar Amunt     Més informacióEls ASSIR de l'ICS a Barcelona i l’Ajuntament de la ciutat presenten una guia de paternitat

Aquest nou recurs pedagògic facilita a professionals de la salut, però també d'altres sectors, les eines més adequades per treballar, des de l'òptica i l'experiència masculina, les diferents situacions derivades del fet de ser pare.
Anar Amunt     Més informacióWifredo Ricart, Llorenç Caballeria i Salvador Augustin premis de Recerca de l'ICS

La 8a Jornada de Recerca, que ha estat organitzada per l'IDIBGI, s'ha centrat en l'obesitat i la diabetis tipus 2, que s'han convertit en veritables epidèmies a tot el món, i que s'engloben dins del terme genèric de malalties metabòliques
Anar Amunt     Més informacióDos estudis del VHIO sobre càncer colorectal destacats al congrés anual ASCO