Notícies


Surten a licitació les obres per al nou Laboratori Clínic Regional, ubicat al Parc Hospitalari Martí i Julià

S’adequaran uns espais d’uns 1.800 metres quadrats que actualment estan en desús en el mateix edifici del sociosanitari La República.
Anar Amunt     Més informacióEls pacients es mostren satisfets amb el servei de cirurgia menor del CAP Sant Hipòlit de Voltregà

Un 100% dels enquestats diuen que tornarien a utilitzar aquest servei.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS a les Terres de l’Ebre homenatja els 23 treballadors jubilats el 2014

En un acte celebrat al Museu de Tortosa, també es va retre homenatge als professionals amb 25 anys de trajectòria en la institució.
Anar Amunt     Més informacióEls centres sanitaris del Barcelonès Nord uneixen esforços per millorar l’atenció de les al·lèrgies

Els hospitals de l’Esperit Sant, Municipal de Badalona i Germans Trias, i l’atenció primària de l’àrea, creen un servei territorial conjunt.
Anar Amunt     Més informacióLa participació en les eleccions sindicals de l’ICS és d’un 45,09%

Els resultats donen 80 representats a MC, 78 a CCOO, 64 a UGT, 59 a SATSE, 55 a CATAC-CTS/IAC, 24 a CGT, 8 a USAE, 6 a I-CSC, 6 a CSI·F, 5 a FESITESS, 3 a USITAC, 3 a SOMOS/SOM, 2 a USOC i cap a APFP.
Anar Amunt     Més informacióBellvitge redueix a la meitat la mortalitat per ictus isquèmic greu amb un nou tractament

El centre organitza una jornada sobre patologia vascular cerebral on es presentaran els tractaments més innovadors a metges de l’atenció primària, medicina interna, neurologia, especialistes d’urgències i professionals del SEM.
Anar Amunt     Més informacióL'Arnau de Vilanova incorpora les ulleres Google a les seves intervencions

Aquesta tecnologia també permet connectar-se en xarxa amb altres professionals que fan servir aquestes ulleres i fer-los consultes enviant-los imatges instantànies durant l’operació.
Anar Amunt     Més informacióMessi, implicat amb el nou espot de la campanya ‘Guanya al silenci. Guanya a la malaltia de Chagas’

L’argentí i la seva Fundació donen suport a la iniciativa global de sensibilització sobre aquesta malaltia que s’ha presentat avui, en el marc d’unes jornades mèdiques celebrades al Camp Nou.
Anar Amunt     Més informacióEl nou CAP Gornal serà cinc vegades més gran que l’equipament actual

Es preveu que l'adjudicació de les obres es faci en uns dos mesos i que durin uns setze mesos des de l'inici.
Anar Amunt     Més informacióCanvia la Direcció de l’Hospital de Viladecans i de l’Atenció Primària Costa de Ponent

Amb aquests nomenaments, l’ICS dóna per completat el nou equip directiu de la Gerència Territorial de l’ICS a l’àrea Metropolitana Sud, encapçalat per Antoni Andreu que va prendre possessió del càrrec fa tot just dues setmanes.
Anar Amunt     Més informacióL'ICS acorda implantar l'aplicatiu informàtic “Salut+Social”per millorar l’atenció sociosanitària

Aquest projecte reforça la coordinació entre els professionals sanitaris dels ABS de Tortosa amb els serveis socials de l'Ajuntament.
Anar Amunt     Més informacióL’IRBlleida destaca que el seguiment de l’apnea del son en els CAP és efectiu

L’atenció primària es planteja com una alternativa cost-efectiva per assegurar el bon compliment del tractament prescrit a persones amb apnees nocturnes.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS consolida l’ús de la factura electrònica en els darrers quatre anys

L’any passat, aquesta modalitat ja va suposar el 20% de les factures tramitades.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi genòmic del VHIO classifica els tumors fibroepitelials de mama i prediu la seva evolució

L'estudi del VHIO és el primer que classifica els tumors fibroepitelials mitjançant expressió gènica.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Trueta i l’IAS organitzen jornades de portes obertes per informar els futurs residents

Per facilitar que hi participin, s’han organitzat les jornades al centre gironí i al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.
Anar Amunt     Més informacióVerge de la Cinta i Arnau de Vilanova són els primers hospitals a nomenar caps de servei d’urgències

Per primera vegada, l’estructura del servei d’urgències dels dos centres és homologable a la de qualsevol altre servei dels hospitals.
Anar Amunt     Més informacióEl Ministeri de Sanitat reconeix l’Hospital Verge de la Cinta per la implantació del part a l’aigua

El projecte, que posa l’accent en l’atenció natural al part normal, ha permès que els parts naturals passin d’un 37% el 2010 a un 57% el 2013 a Tortosa.
Anar Amunt     Més informacióLes visites no presencials de treball social a l’ICS augmenten un 26% en un any

El 17 de març és el Dia Mundial del Treball Social que enguany té com a lema “Promoure la dignitat i el valor de les persones”.
Anar Amunt     Més informacióAdolescents amb TDAH resistents a la medicació redueixen símptomes amb tractament psicològic grupal

Investigadors del VHIR han aconseguit disminuir la inatenció i controlar més la impulsivitat amb un tractament que, per primera vegada, es fa en grup i es planteja al marge de les intervencions a l’escola i amb familiars.
Anar Amunt     Més informacióEl Curs de Cirurgia Ginecològica de Bellvitge retransmetrà cirurgia robòtica en 3D

Els assistents podran veure en directe intervencions oncològiques en 3D per experimentar la visió més precisa que aporta el sistema robotitzat al professional.
Anar Amunt     Més informacióLa Unitat Docent de l’atenció primària de l’ICS a l’àrea de la Metropolitana Nord obre un blog

El blog ja és actiu a l’adreça www.unitatdocentmn.wordpress.com
Anar Amunt     Més informacióEls hospitals que han ampliat l’horari d’hemodinàmica atenen 28 pacients

L’obertura dels serveis les 24 hores des del 16 de febrer evita desplaçaments a d’altres centres.
Anar Amunt     Més informacióL'IRBLleida descobreix els mecanismes de reparació de cromosomes malmesos

Investigadors del grup de Cicle Cel·lular han descobert com funcionen les petites màquines moleculars que senyalitzen i reparen els cromosomes malmesos.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS realitza 4.000 valoracions l’any per detectar de forma precoç l’Alzheimer a l’atenció primària

El sistema informatitzat de suport al diagnòstic de demències per a l’atenció primària, el SISDDAP, ha donat bons resultats a Girona i a l’àrea Metropolitana Nord de Barcelona i ara es posa en marxa també a Lleida.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS obre expedients informatius a tres metges de família per possibles irregularitats

L’objectiu d’aquest procés és determinar si aquests professionals han fet visites per a mútues privades dins el seu horari laboral i en instal•lacions de l’ICS.
Anar Amunt     Més informacióEl Joan XXIII és el primer centre fora de Barcelona que fa extracció asistòlica controlada d’òrgans

L’any 2014, el 33% dels trasplantaments de ronyó generats a Tarragona va ser de donants vius (20 de 59), mentre que a Catalunya va ser del 27% (165 de 604).
Anar Amunt     Més informacióCinc CAP de l’ICS de Barcelona formen alumnes d’ESO com a auxiliars administratius

Es tracta del Programa de diversificació curricular, que suposa una presa de contacte amb el món professional per a alumnes desmotivats de 3r i 4rt d’ESO.
Anar Amunt     Més informació43 gironins es van sotmetre a un trasplantament de ronyó l’any passat

Es calcula que el 10% de la població pateix una malaltia renal crònica, que afecta tant homes com dones.
Anar Amunt     Més informacióXXIII Congrés de la Societat Espanyola del Son a Lleida

Aquest Congrés pretén impulsar la investigació, reflexió i divulgació de la medicina del son, que és la que dóna resposta als problemes de salut que ocorren durant el son.
Anar Amunt     Més informacióUn grup del Programa Pacient Expert a Vic completa la formació amb exercici físic

Se’ls ha explicat com poden fer una activitat física adequada a la seva situació, tot i tenir problemes de mobilitat.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS col·labora en la caminada popular que se celebra aquest dijous a Badalona

Es tracta d'una activitat paral·lela a la cursa BDN Running L’Aliança.
Anar Amunt     Més informacióOptimització dels sistemes de telemedicina a l’atenció primària de Lleida

L’any 2015 està previst consolidar l’oferta de consultories a distancia.
Anar Amunt     Més informacióEl model d’atenció al pacient diabètic redueix un 80% les derivacions al Trueta

El model d’integració dels àmbits assistencials, de la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició Territorial de Girona (UDENTG), ha estat una de les deu millors experiències de la 1a Jornada d’Innovació de l’ICS.
Anar Amunt     Més informacióEl preoperatori de Viladecans revela que només un 15% de proves prequirúrgiques són necessàries

El sistema en línia de l'Hospital prioritza l’aprofitament de totes les proves consignades a la història clínica i la comunicació amb el pacient a través del telèfon.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron, líder a Catalunya en reseccions pulmonars per videotoracoscòpia

El Servei de Cirurgia Toràcica ja ha realitzat més d’un centenar d’operacions utilitzant aquesta tècnica menys invasiva.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau i Acció Psoriasi organitzen una trobada informativa sobre la malaltia

S’hi farà un taller pràctic on es donaran consells sobre com afrontar aquesta patologia, que afecta més de 3.000 persones a la ciutat de Lleida.
Anar Amunt     Més informacióReconeixement a una recerca de l’IRBLleida sobre patologia ocular i malalties respiratòries

El premi Alcon, dotat amb 2.000 euros, donarà una empenta a la recerca sobre patologia ocular i malalties respiratòries.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP Santa Margarida de Montbui ensenya a gestionar l’angoixa i la depressió amb Mindfulness

Un grup d’una dotzena de persones, afectades per angoixa, depressió, hipertensió o estrès, participen en sessions setmanals per adquirir eines i recursos per aprendre a relaxar-se.
Anar Amunt     Més informacióEl preoperatori en línia de Viladecans guanya el Premi a la Millor Experiència Innovadora

Domingo Blanco, cap del Servei d’Anestèsia del centre hospitalari, ha destacat que la implantació del preoperatori virtual permet estalviar en un any fins al 85% de les proves complementàries.
Anar Amunt     Més informacióBellvitge i Limfacat organitzen un curs sobre el linfedema

La malaltia es manifesta sobretot en forma d’inflor als braços o cames i encara està notablement infradiagnosticada i tractada.
Anar Amunt     Més informacióL’atenció primària de l’ICS participa en la Setmana de la Vida Activa Fem Salut!

Professionals de vuit equips d’atenció primària de Badalona i Sant Adrià expliquen la necessitat de realitzar activitat física.
Anar Amunt     Més informacióEls hospitals terciaris de l’ICS augmenten un 26% el nombre d’intervencions quirúrgiques cardíaques complexes

L’any 2014 Vall d’Hebron, Bellvitge i Germans Trias han fet 1.961 operacions, 400 més que l’any anterior.
Anar Amunt     Més informacióL’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS estrena blog

Els CAP de l’Institut Català de la Salut a la ciutat de Barcelona donen a conèixer a la població els serveis que ofereixen.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi de Bellvitge identifica gens implicats en malalties rares que afecten la motoneurona

L’estudi se centra en un grup de malalties anomenat paraparèsia espàstica familiar i permetrà desenvolupar nous fàrmacs i mètodes terapèutics.
Anar Amunt     Més informacióReconeixement internacional per a la infermeria de l’Hospital Vall d’Hebron

L'Hospital està aplicant dues guies de pràctica clínica amb resultats notables sobre la millora en la cura dels pacients, gràcies a la implicació de més de 150 professionals d’infermeria de 16 unitats.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Primer de Maig de Lleida reconegut per la promoció de la lactància materna

El centre, juntament amb el CAP de Tordera, són els primers centres acreditats de Catalunya.
Anar Amunt     Més informacióLa Unitat Funcional de Tumors de Cap i Coll del Trueta i l’ICO fa 1.500 visites en dos anys

Hi participen professionals de l’Hospital i de l’ICO Girona, que comparteixen la presa de decisions sobre el diagnòstic i el tractament que han de seguir els pacients.
Anar Amunt     Més informacióEls equips de pediatria d’atenció primària de l’ICS a Reus obren blog

L’eina digital dóna informació útil i consells de salut als pares i mares de nens i adolescents que són usuaris dels CAP Sant Pere i Llibertat.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIAP fa un seguiment de les persones que pateixen un ictus, la majoria majors de 65 anys

El 80% dels pacients que pateixen un ictus eren independents per fer les activitats de la vida diària abans de patir-lo.
Anar Amunt     Més informacióEl concurs de dibuix sobre la salut per a escolars de l’EAP de Sant Quirze de Besora ja té guanyadors

Hi ha sis premiats escollits entre els nens i nenes que van presentar les 330 il·lustracions que han participat en el certamen.
Anar Amunt     Més informacióL'Arnau de Vilanova incorpora la cirurgia assistida per laparoscòpia en 3D

Des del principi de l’any s’han realitzat amb èxit intervencions de cirurgia assistida per laparoscòpia en 3D de pròstata i de ronyó.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi de l'ICS dóna pautes per prescriure menys ansiolítics a pacients amb un consum crònic

La Unitat de Formació i Recerca de l’Atenció Primària de l’ICS al Camp de Tarragona presenta un projecte de recerca per retirar benzodiazepines.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Montnegre millora la qualitat assistencial amb noves eines de gestió

Els professionals del CAP Montnegre han creat una unitat de demanda aguda per atendre totes les visites no programades dels usuaris.
Anar Amunt     Més informacióEls 50 blogs de l’ICS sumen 700.000 visites i 4.700 entrades

El perfil de Twitter @icscat ja supera els 10.800 seguidors i la pàgina de Facebook està a punt d’arribar als 4.000 “M’agrada”.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta atén dos Codis infart les primeres 24h de servei continuat de l’hemodinàmica

Amb l’ampliació horària s’estima que a la Regió Sanitària de Girona s’atendran uns 80/90 pacients més a l’any.
Anar Amunt     Més informacióL’IRB de Lleida llança la segona convocatòria per contractar investigadors postdoctorals

Contractarà dos nous investigadors postdoctorals de talent en el marc del projecte europeu IRBLleida’s International Postdoctoral Programme.
Anar Amunt     Més informacióLa terapia biològica per a la fibromatosi palmar cura els pacients en 24 hores

L’Hospital Universitari de Bellvitge tracta de manera ambulatòria a partir d’un fàrmac injectable en pacients malalts de fibromatosi palmar (malaltia de Dupuytren) per evitar el pas per quiròfan.
Anar Amunt     Més informacióEl Servei de Cardiologia de l’Arnau amplia l’horari de la Sala d’Hemodinàmica a 24 hores

Aquesta ampliació també s’ha dut a terme als hospitals Joan XXIII de Tarragona i Josep Trueta de Girona.
Anar Amunt     Més informacióHemodinàmica del Joan XXIII preveu atendre uns 100 pacients més a l’any amb l’ampliació de l'horari

A partir d’avui, l’atenció als infarts aguts de miocardi que necessiten un cateterisme urgent passa de 12 a 24 hores diàries els 365 dies de l’any.
Anar Amunt     Més informacióDesenvolupen una metodologia que ajudarà a escollir el tractament més eficient contra l’hepatitis C

Investigadors del VHIR han dissenyat un sistema que permet classificar els diferents subtipus del virus, determinar-ne la variabilitat i identificar si hi ha infeccions mixtes i mutacions de resistència.
Anar Amunt     Més informacióEl nou CAP Gran Sol de Badalona dóna servei a 19.000 persones de Llefià i la Salut

Ofereix atenció a la salut mental, atenció a la salut sexual i reproductiva i atenció especialitzada de cirurgia general, aparell digestiu, dermatologia i al·lergologia.
Anar Amunt     Més informacióInauguració del Centre d'Atenció Primària Ronda Prim a Mataró

El nou CAP és un equipament modern que proporciona més confort als ciutadans i professionals amb una àmplia oferta de serveis i bona ubicació.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau rep la resolució de l’acreditació de qualitat amb qualificacions excel·lents

El procés d’acreditació impulsat pel Departament de Salut es basa en el model EFQM i inclou l’avaluació de 696 estàndards considerats essencials.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta obté una acreditació d’excel·lència per la Unitat de Coloproctologia

El centre gironí opera cada any uns 200 càncers de còlon i recte.
Anar Amunt     Més informacióEl Comitè Científic dóna a conèixer les deu experiències finalistes de la 1a Jornada d’Innovació

Els autors de cadascuna d’aquestes experiències les presentaran en format de comunicació oral durant l’esdeveniment i, posteriorment, el Comitè Científic decidirà quina és la guanyadora.
Anar Amunt     Més informació500 diabètics participen en un estudi per valorar els beneficis del Programa Pacient Expert

En total, hi col·laboren professionals de 21 CAP de la Catalunya Central, Barcelona Ciutat i el Baix Llobregat de l’ICS.
Anar Amunt     Més informacióBellvitge realitza dos trasplantaments de còrnia amb un únic ull de donant

L'Hospital desenvolupa una tècnica que separa la còrnia donant en dues parts per tal de poder trasplantar-les a dos malalts amb la mateixa qualitat.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII reconstrueix amb cirurgia oncoplàstica el 62% de les mastectomies

El centre sanitari tarragoní compta amb una unitat multidisciplinar de patologia mamària per tractar de manera integral aquest tipus de càncer.
Anar Amunt     Més informacióVall d'Hebron posa a l'abast de tothom un atlas de reproducció assistida

L'eina s’ha redissenyat i adaptat al format d’aplicació mòbil per oferir una eina que respongui a les necessitats dels ginecòlegs i de les pacients.
Anar Amunt     Més informacióL’Aula Hospitalària de l’Arnau s’omple de disfresses i de colors

Aquesta setmana s’hi duran a terme diverses activitats.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP de Cardona col•labora amb els serveis socials per emetre informes de salut més ràpidament

En nou mesos, s’han estalviat 316 desplaçaments de pacients al CAP o als Serveis Socials.
Anar Amunt     Més informacióLa Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Tarragona estrena blog

L’eina digital dóna informació als tutors i als residents de l’especialitat que es formen en els centres d’atenció primària de l’ICS al Camp de Tarragona.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Navàs organitza sortides “planeres” per promoure hàbits saludables

S’organitzen una vegada al mes amb el suport de l’Ajuntament i de dos establiments del municipi, que cedeixen bastons per als participants.
Anar Amunt     Més informacióLa radiació durant la cirurgia substitueix la radioteràpia en pacients amb càncer de mama

La Unitat Funcional de Mama de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut Català d’Oncologia organitzen una jornada per a pacients amb càncer de mama.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron redueix un 35% les llistes d’espera i continua de referent en operacions d’alta complexitat

L’Hospital va realitzar 32.571 intervencions quirúrgiques, 465 més que l’any anterior.
Anar Amunt     Més informacióL’Equip Pediàtric de la Garrotxa participa en sessions telemàtiques amb l'Hospital Vall d'Hebron

Presenta els casos a les trobades mensuals interhospitalàries impulsades pel Servei de Malalties Infeccioses i Immunodeficiències.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Universitari de Bellvitge augmenta un 8,3% les intervencions quirúrgiques el 2014

El 83,4% de pacients en llista d’espera per als 14 procediments quirúrgics garantits pel Servei Català de la Salut han estat operats abans de sis mesos durant el 2014.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital de Viladecans incrementa un 6,7% les intervencions quirúrgiques el 2014

L’hospital augmenta un 49,4% el nombre de pacients operats abans de sis mesos en llista d’espera per als 14 procediments quirúrgics garantits pel Servei Català de la Salut respecte el 2013.
Anar Amunt     Més informacióAmpliació a 24 hores de les unitats d’hemodinàmia de Joan XXIII, Josep Trueta i Arnau de Vilanova

El cost de l’ampliació d’aquest servei s’estima en dos milions d’euros anuals.
Anar Amunt     Més informacióTroben una possible nova estratègia terapèutica contra un càncer d’ossos infantil molt agressiu

La inhibició de la Sirtuina 1 es planteja com a nou tractament per al Sarcoma d’Ewing metastàtic.
Anar Amunt     Més informacióLa eribulina demostra eficàcia com a segona línia de tractament en càncer de mama avançat

Els resultats d'un assaig clínic, liderat per investigadors del VHIO, demostren que la eribulina és un fàrmac eficaç en pacients amb càncer de mama avançat ja tractades amb quimioteràpia prèvia.
Anar Amunt     Més informacióL’hospitalització domiciliària evita ingressos hospitalaris en pacients quirúrgics

El Servei de Cirurgia de l’Arnau ha posat en marxa una nova estratègia de gestió per millorar l’accessibilitat i l’eficiència al malalt quirúrgic agut en el domicili.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS posa en marxa un circuit d’atenció a les treballadores que pateixen violència de gènere

Avui, coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones, l'ICS ha publicat una instrucció sobre com l'organització protegeix i ofereix suport a les treballadores que pateixen violència de gènere.
Anar Amunt     Més informacióL’atenció a la cronicitat és l’eix d’una jornada de l’ICS i del Consorci Sanitari de l’Anoia

Junts per la Cronicitat té lloc a l’Espai Cívic Centre d’Igualada.
Anar Amunt     Més informacióEl projecte Telecura de ferides cròniques s’implementa als centres de l’ICS de les Terres de l’Ebre

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha posat en marxa aquest el projecte Telecura de ferides cròniques a la Gerència Territorial Terres de l'Ebre.
Anar Amunt     Més informacióUna aplicació que connecta l'atenció primària de Terres de l'Ebre amb el Pere Mata estalvia visites

La nova connexió virtual permet compartir informació de forma segura i pretén evitar desplaçaments innecessaris als pacients, a més d’augmentar la resolució de l’atenció primària davant les malalties mentals.
Anar Amunt     Més informacióLes teràpies diana milloren la supervivència de les neoplàsies hematològiques

Un estudi amb participació gironina, publicat a Lancet, fa una anàlisi de casos des de 1997 a 2008.
Anar Amunt     Més informacióUn nou mètode pioner al món permet identificar els pacients amb ictus més greus a l'ambulància

L’Hospital Universitari Germans Trias i el SEM han desenvolupat un nou protocol de triatge anomenat escala RACE.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP d’Agramunt ha organitzat un fòrum sobre sexe i afectivitat adreçat a nenes i nens

El fòrum, que ha tingut lloc el dia 3 de juny de 2014, ha estat un èxit de participació.
Anar Amunt     Més informacióEs practica per 1r cop a Espanya la resecció d’un còlon que s’havia implantat com a esòfag i estómac

L’Hospital Universitari de Bellvitge coordina els serveis de cirurgia general, cardíaca i plàstica per tal de realitzar aquest tipus d’intervenció extraordinària que requereix un equip multidisciplinari.
Anar Amunt     Més informacióL’intervencionisme cardiològic amb mínima invasió substitueix cada cop més la cirurgia

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha celebrat el ‘VI Curs Internacional sobre Prevenció i Tractament de les Complicacions en Cardiologia Percutània’ on més de 400 cardiòlegs intervencionistes europeus han analitzat les innovacions en aquest camp.
Anar Amunt     Més informacióLa Unitat de Cures Intensives del Trueta fa canvis informàtics per millorar encara més la seguretat clínica dels pacients crítics

Ja el 2006 es va convertir en la primera UCI de Catalunya on desapareixia el suport paper per passar a registrar totes les dades clíniques de manera automatitzada. 0
Anar Amunt     Més informació


© 2001 Tots els drets reservats


Institut Català de la Salut
Generalitat de Catalunya Departament de Salut
Comptem amb tu!


Nova campanya d'Obertament. Dóna la cara per la salut mentalVacuneu-vos contra la grip


Comença la campanya de vacunació contra aquesta malaltia.Memòria d'activitats 2013 de l'Institut Català de la Salut


Recull de l'activitat assistencial i dels projectes més destacats de l'ICS durant l'any 2013.Informació sobre el brot de febre hemorràgica pel virus d'Ebola


Brot de febre hemorràgica pel virus d'Ebola a diversos districtes de Guinea, Libèria, Nigèria i Sierra Leone.Programació de visites de salut internacional


Si marxes de viatge, no et descuidis la salut! Programa’t una visita per Internet.App 061 CatSalut Respon


Permet al 061 geoposicionar-te i accedir a la teva història clínica per atendre't millor.Els segons compten... Truca al 112


La importància d’actuar amb rapidesa davant l’aparició dels símptomes d’un possible atac de cor.Servei d’Informació i Atenció a la Víctima de Trànsit


Aquest nou servei pretén ajudar, orientar i informar les víctimes i afectats pels accidents de trànsit.Pla de Salut 2011-2015


El Pla de Salut és un document estratègic sobre el model d’atenció a les persones, basat en l’anàlisi de les necessitats sanitàries de la població.Canal Salut


Informació útil i d'interès sobre l’àmbit de la salut: consells de salut, centres i serveis, tràmits, actualitat...Enquesta de salut de Catalunya


L’ESCA permet obtenir informació poblacional sobre l’estat de salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris.Seu electrònica


S’ha posat en marxa una nova oficina virtual per a tràmits amb l’Administració de la Generalitat, oberta a totes hores i tots els dies de l’any.Transparència Gencat


Web de Transparència de la Generalitat, que inclou informació sobre el Govern i el president, l’acció de govern, dades, gestió i indicadors de Catalunya.Web Sexe Joves


Sexe Joves, ara a Canal Salut, ofereix informació sobre sexualitat i afectivitat, anticoncepció i centres sanitaris.Vine a donar sang


Amb una vegada no n’hi ha prou. Vine a donar sang. Cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya.