Notícies


Es publiquen els resultats de la primera prova del concurs oposició

Tota la informació està desglossada, per categories, a l’apartat de selecció del web de l’organització.
Anar Amunt     Més informacióLa Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple del Trueta estrena nous espais

S’ha reordenat l’atenció al pacient neurològic de manera que el Trueta concentra les hospitalitzacions, les urgències i l’atenció a les patologies neurològiques agudes, i a l’IAS s’atendran la majoria de malalties neurodegeneratives.
Anar Amunt     Més informacióEl Servei de Pediatria de l’Hospital Verge de la Cinta fa un pas més en la humanització de l’atenció als infants

Després de la il·lustració dels espais d’atenció pediàtrica, aquest mes de juliol el personal ha estrenat uniformes amb dibuixos infantils.
Anar Amunt     Més informacióL’IDI remodela el servei de medicina nuclear de l’Hospital Joan XXIII i adquireix un nou TAC

A l’àrea de medicina nuclear s’han renovat espais i s’han adquirit nous equipaments amb tecnologia actualitzada.
Anar Amunt     Més informacióL’IRBLleida aconsegueix 15 nous projectes de recerca el 2015

Durant el 2015, els investigadors de l'institut van publicar 322 articles científics amb un factor d'impacte total de 1.122,8 i un factor d'impacte mitjà de 3,5 punts.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta i Bellvitge proven un nou sistema de detecció de càncer da còlon

El Ministeri d'Economia i Competitivitat ha aprovat el projecte RETOS 2016 per al desenvolupament d'un sistema no invasiu per al cribratge de càncer colorectal, promogut per l'empresa derivada GoodGut, nascuda de l'IDIBGI i de la Universitat de Girona.
Anar Amunt     Més informacióL’atenció primària de l’ICS renova la certificació ambiental europea EMAS

En total, l’ICS disposa de 55 centres acreditats per un dels estàndards de qualitat ambiental més exigents del món.
Anar Amunt     Més informacióLa Societat toràcica americana recomana menys antibiòtics per tractar la pneumònia intrahospitalària

El Dr. Jordi Carratalà, investigador IDIBELL, membre del panell internacional que ha creat aquestes noves directrius publicades per la Infectious Diseases Society of America i l'American Thoracic Society.
Anar Amunt     Més informacióVeïns de Juncosa i Els Torms donen 3.500€ a l’IRBLleida per promoure i difondre la recerca en càncer

La donació s'ha recaptat en una jornada amb el títol "Guerra al càncer" amb diverses activitats lúdiques i esportives organitzada per un grup de veïns dels dos municipis de les Garrigues.
Anar Amunt     Més informacióEl projecte AutonoMe rep 39.850 euros per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat

La Fundació Ave Maria, en col·laboració amb l’IDIBELL, ha resultat seleccionada en la convocatòria de "Promoció de l’Autonomia i Atenció a l'Envelliment, la Discapacitat i la Dependència 2016" de l'Obra Social ”la Caixa”
Anar Amunt     Més informacióLa fundació Juegaterapia entrega joguines als nens ingressats al Joan XXIII

La fundació Juegaterapia ha entregat 15 videoconsoles portàtils, model PSP i Nintendo, 2 tablets Vtech i 50 videojocs, pels nens ingressats a la planta de pediatria de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.
Anar Amunt     Més informacióL’empresa Giró, mecenes de l’IDIBELL

L'IDIBELL i l'empresa Giró, amb seu central a Badalona, han signat un acord de mecenatge per finançar la formació d'estudiants de doctorat durant els propers tres anys.
Anar Amunt     Més informacióQuatre EAP de la Garrotxa i del Ripollès obtenen resultats excel·lents en el procés d’acreditació

Les acreditacions de qualitat es basen en un procés d'auditoria externa integral que avalua la gestió, els serveis i els resultats dels centres.
Anar Amunt     Més informacióQuatre EAP de la Garrotxa i del Ripollès obtenen resultats excel·lents en el procés d’acreditació

Les acreditacions de qualitat es basen en un procés d'auditoria externa integral que avalua la gestió, els serveis i els resultats dels centres.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital de Viladecans estrena la nova àrea d’endoscòpia i cirurgia menor

El centre ha començat a col·laborar amb el Programa de Detecció del Càncer de Còlon i Recte de Catalunya.
Anar Amunt     Més informacióGabriel Capellá assumeix provisionalment la direcció de l’IDIBELL

Jaume Reventós, nomenat nou coordinador d'Estratègia i Relacions Institucionals de la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Verge de la Cinta consolida l’activitat de la consulta de peu diabètic

Aquesta consulta, de referència territorial, es va posar en marxa a l'HTVC a l'octubre de 2015, amb l'objectiu de donar una resposta ràpida i eficient als pacients que presenten aquesta complicació a causa de la diabetis mellitus.
Anar Amunt     Més informacióTots els CAP de Barcelona ja disposen de central que gestiona el procés d’esterilització

La centralització del procés d'esterilització en un únic punt millora la qualitat, la seguretat i l'eficiència dels procediments, alhora que n'assegura la traçabilitat.
Anar Amunt     Més informacióResidents de cardiologia de l'Arnau de Vilanova premiats en una jornada

Els residents del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova van obtenir un premi en la Jornada de Casos Clínics en el Tractament de la Insuficiència Cardíaca i Cardiopatia Isquèmica per a residents.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron és el primer centre de l’Estat amb dos quiròfans robotitzats

L’Hospital doblarà el nombre de pacients oncològics que es podran beneficiar de la cirurgia mínimament invasiva dirigida per ordinador. El centre se situa així en el primer nivell europeu per al tractament quirúrgic del càncer.
Anar Amunt     Més informacióIDIBELL i ECOM signen un conveni per fomentar sensibilització i inserció de discapacitats

L'IDIBELL i la fundació ECOM, han signat un conveni de col·laboració per tal de promoure accions conjuntes destinades a la inserció de personal amb discapacitat.
Anar Amunt     Més informacióEl 20 de juliol, el CAP Rambla Ferran instal·larà una taula informativa “A l’estiu, tothom protegit”

L'activitat es durà a terme a Lleida, al centre de la ciutat.
Anar Amunt     Més informacióUn traumatòleg de l’Hospital Arnau participa com a metge als Jocs Olímpics de Rio

Hi serà des del dia 29 de juliol i fins al 13 d'agost de 2016.
Anar Amunt     Més informacióS'obre el termini de recepció de treballs de recerca per a la Jornada d'Administratius de l'ICS

La 9a Jornada, que es farà al Kursaal, també es podrà seguir en directe a través d'Internet.
Anar Amunt     Més informacióFinalitzen les obres d’ampliació i millora del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Trueta

S'ha fet una nova sala d'autòpsies i s'ha guanyat espai en àrees de treball, com ara anatomia patològica i laboratori.
Anar Amunt     Més informacióEl Comitè d’Ètica Assistencial de Tarragona dóna veu a la ciutadania

El Comitè d’Ètica Assistencial (CEA), que dóna suport tant a l’Hospital Universitari Joan XXIII com a l’atenció primària del Camp de Tarragona.
Anar Amunt     Més informacióEs compleixen 20 anys de la implantació de la cirurgia toràcica a l’Hospital Dr. Josep Trueta

En aquest temps, el Servei ha atès prop de 9.000 pacients i s'han realitzat més de 7.000 operacions.
Anar Amunt     Més informacióLa Sanitat Tarragonina aporta 217 quilos al Banc dels aliments

Els tres proveïdors sanitaris de la ciutat ICS, Xarxa Tecla i GiPSS han col·laborat activament en la campanya del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital de Bellvitge fa una nova tècnica mínimament invasiva d’implantació de marcapassos

La Unitat d'Arítmies de l'Àrea de Malalties del Cor de l'Hospital de Bellvitge ha portat a terme amb èxit per primera vegada a Catalunya una nova tècnica mínimament invasiva per implantar un marcapassos tricameral a un pacient de 77 anys.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS posa en marxa un sistema de missatgeria instantània per als seus professionals

Un estudi pilot conclou que gairebé nou de cada deu consultes clíniques enviades a través de WhatsICS es van resoldre sense necessitat d’una visita presencial al domicili del pacient.
Anar Amunt     Més informacióMireia Martín-Satué rep l'Ajuda Merck d'Investigació 2016 en l'àrea de fertilitat

La Dra. Mireia Martín-Satué, ha rebut una de les Ajudes Merck d'Investigació de la Fundació Merck Salut en l'àrea de fertilitat pel projecte "Paper de les ecto-nucleotidases en l'endometri ectòpic a l'endometriosi".
Anar Amunt     Més informacióL’IRBLleida atorga 10 noves beques de recerca en salut

La convocatòria, a més de dirigir-se a professionals que han acabat l’etapa d’especialització en alguns dels centres sanitaris de Lleida, també s’ha obert a estudiants predoctorals en ciències de la salut de la Universitat de Lleida.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron posa en marxa el nou Hospital de Dia d’Hematologia

Les noves instal·lacions permetran tractar més de 9.000 pacients l’any i concentrar l’activitat de les consultes i el tractament ambulatori del Servei d’Hematologia.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Universitari de Bellvitge col·labora amb la campanya “La fam no fa vacances”

Durant aquestes dates, hi haurà ubicats nou punts de recollida a diferents espais de l’edifici principal, Consultes Externes, l’edifici Antiga Escola, l’edifici de Recerca i el Banc de Sang.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBELL identifica un mecanisme epigenètic implicat en el desenvolupament de malalties

Investigadors del Grup de Cromatina i Malaltia de l'IDIBELL, han identificat per primera vegada alteracions epigenètiques en malalties autoinflamatòries.
Anar Amunt     Més informacióS’implanta a l’Alt Pirineu i Aran el programa PROSP

És una aplicació intel·ligent que permet informatitzar el monitoratge dels procediments de seguretat dels pacients, gestionar incidències i incorporar un sistema d'avaluació
Anar Amunt     Més informacióLes infermeres gestores de casos de l’ICS atenen prop de 13.000 pacients cada any

Són equips d'infermeres i infermers de pràctica clínica avançada que s'ocupen d'atendre de manera integral persones en una situació clínica complexa o amb malalties cròniques en un estat avançat.
Anar Amunt     Més informacióOberta la nova escala d’accés a l’aparcament del fossat al recinte de l’Hospital Verge de la Cinta

La nova estructura facilita l'accessibilitat i millora la seguretat de les persones.
Anar Amunt     Més informacióUna resident de l’Hospital Arnau de Vilanova, premiada pel treball sobre la insuficiència cardíaca

El treball està basat en l'anàlisi de les dades de l'activitat i els resultats de la Unitat Territorial d'Insuficiència Cardíaca de Lleida.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron provarà una tecnologia per millorar la medicina personalitzada

El VHIO, l’Hospital del Mar, l’IDIBELL i l’IrsiCaixa incorporaran la tecnologia a partir del 2017. Juntament amb el VHIR, aquests centres catalans desenvoluparan aplicacions diagnòstiques en el camp de les infeccions virals i el càncer.
Anar Amunt     Més informacióA la Catalunya Central, les principals destinacions dels usuaris de la Unitat de Salut Internacional són Tailàndia i l’Índia

Tailàndia i l'Índia són les principals destinacions dels usuaris que aquest mes de juny han estat atesos als consultoris de Manresa, Vic i Igualada de la Unitat de Salut Internacional de l'ICS a la Catalunya Central.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP La Granadella col·labora amb l’ONGD Alkaria

Fins el 12 de juliol S'instal·la al CAP un punt de recollida de material per a un projecte de cooperació que consisteix a fer un casal d'estiu al Senegal.
Anar Amunt     Més informacióGirona desenvolupa un sistema per l’autogestió del risc cardiovascular

A l'atenció primària de l'ICS a Girona s'està duent a terme l'estudi Autocribratge del risc cardiovascular (ACRISC), en què participen un miler de persones, per autogestionar el risc de patir malalties cardiovasculars.
Anar Amunt     Més informacióBellvitge implanta per 1r cop a Espanya un stent bioabsorbible metàl·lic

Aquestes lesions arterials, responsables de l'angina de pit i l'infart, són la principal causa de mortalitat cardiovascular.
Anar Amunt     Més informacióFer espirometries als pacients fumadors que van al CAP duplica l'assoliment de deixar de fumar

L'estudi RESET, dut a terme als 20 equips d'atenció primària de l'ICS Camp de Tarragona, també demostra que la realització de l'espirometria duplica la intenció dels pacients de deixar de fumar.
Anar Amunt     Més informacióTres anys del Programa d’Atenció Domiciliària a Cerdanyola del Vallès

Els centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut a Cerdanyola del Vallès atenen en el domicili els pacients crònics i els de les residències dins del programa ATDOM, creat fa tres anys.
Anar Amunt     Més informacióLa teràpia manual és efectiva en el tractament del colze de tennis a curt i mitjà termini

La teràpia manual és efectiva en el tractament del colze de tennis a curt i mitjà termini.
Anar Amunt     Més informacióEl Germans Trias celebra els seus 1.000 trasplantaments amb una sessió clinicoquirúrgica històrica

L'atzar porta al Servei de Nefrologia i Trasplantament Renal a realitzar tres intervencions consecutives en un mateix dia just abans de la celebració dels 1.000 trasplantaments.
Anar Amunt     Més informacióEls professionals de Barcelona juguen un torneig de futbol mixt per fomentar la igualtat

Cada equip està format per tres homes i tres dones, perquè vol ser un reflex dels equips de persones que treballen a l'Àmbit d'Atenció Primària Barcelona Ciutat de l'ICS.
Anar Amunt     Més informacióInvestigadors descriuen en humans una signatura lipidòmica que atorga una longevitat extrema

Investigadors de l'IRBLleida i de la UdL, en col·laboració amb la Universitat de València, analitzen els greixos en sang de persones centenàries.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS Terres de l’Ebre posa en marxa una unitat de síndrome de sensibilització central

Sota la denominació de síndrome de sensibilització central s’agrupen un conjunt de malalties que podrien tenir un origen fisiopatològic comú, com la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Bages evacua 300 persones en menys de deu minuts durant un simulacre

Tècnics en emergències valoren positivament l'acció, en la qual van prendre part professionals i usuaris.
Anar Amunt     Més informacióIDIBGI atorga tres noves beques postresidència per potenciar la investigació clínica

Els guardonats han estat la neuròloga Anna Cots, la farmacèutica Mireia Vila i el pneumòleg Eric Rojas, que s'incorporaran a la feina de recerca el proper mes de setembre.
Anar Amunt     Més informacióPediatria de Germans Trias, protagonista d’un estudi d'una nova malaltia minoritària

Els doctors Guillem Pintos i Wifredo Coroleu, coautors d'un estudi internacional que acaba descobrint una nova alteració genètica que provoca parkinsonisme i malaltia neurològica greu als infants.
Anar Amunt     Més informacióUna cinquantena de nens visiten les instal·lacions del CAP Tàrrega

Aquesta iniciativa vol apropar els infants al món assistencial i de la salut, i donar-los consells bàsics sobre primers auxilis.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals de Barcelona comparteixen experiències en el 1r Concurs de casos clínics

Del total de 30 casos clínics presentats se n'han triat vuit de finalistes que s'exposaran demà, 30 de juny de 2016, i entre els quals s'escollirà el Premi al Millor Cas Clínic en una jornada oberta als professionals.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII duplica el nombre de nadons receptors de llet materna

S'ha passat de 46 nadons el 2014 a 93 nadons el 2015, cosa que ha suposat un creixent de més d'un 100% del nombre de nadons que s'han pogut beneficiar de les donacions de llet materna.
Anar Amunt     Més informacióDermatòlegs i investigadors revisen la pell de més de 60 socis i treballadors del CN Lleida

La campanya Euromelanoma 2016 pretén fer el diagnòstic precoç del càncer de pell entre els col·lectius de risc i promoure la cultura de la fotoprotecció integral
Anar Amunt     Més informacióEl CAP i l’Ajuntament d’Agramunt organitzen un curs d’aprofitament dels aliments

Els Serveis Socials de l'Ajuntament d'Agramunt, amb la col·laboració del Centre d'Atenció Primària Agramunt, han organitzat un curs d'aprofitament dels aliments.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau commemora el Dia del Donant

En aquesta data, l'Hospital vol homenatjar totes les persones que, gràcies a la seva donació voluntària i desinteressada, fan realitat un trasplantament.
Anar Amunt     Més informacióCarles Capdevila dóna la benvinguda als nous residents de Germans Trias

El periodista és el conferenciant invitat a l'acte de benvinguda que tindrà lloc el proper dijous 2 de juny.
Anar Amunt     Més informacióCastellar presenta el catàleg de prescripció social

L'Ajuntament de Castellar del Vallès i l'ICS han presentat el catàleg de prescripció social.
Anar Amunt     Més informacióPresentació del llibre Aulas hospitalarias calidad de vida en el 15è aniversari de l’Aula de l’Arnau

El llibre escrit per Toñy Castillo, directora de l'Aula Hospitalària de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, es presentarà el proper 17 de maig a la sala d'actes de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi demostra la validesa de l’ecografia per predir la progressió de la malaltia ateromatosa

La progressió de la malaltia renal crònica està relacionada amb la progressió de la malaltia ateromatosa (càrrega de greix a les artèries).
Anar Amunt     Més informacióEls professionals de Viladecans podran fer els seus tràmits laborals a través del mòbil

Serà el primer centre de l'Institut Català de la Salut que oferirà aquesta prestació al seu personal.
Anar Amunt     Més informacióLa Societat Espanyola de Neurologia premia Joaquín Serena per la seva trajectòria en la investigació de l’ictus

El Dr. Joaquín Serena, responsable de la Unitat d'Ictus de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, rebrà aquesta tarda un premi en reconeixement a la seva tasca científica i l'àmplia dedicació a la investigació d'aquesta malaltia neurològica.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron acull els principals experts mundials en cardiopatia isquèmica

El Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari organitza el primer congrés mundial sobre els 30 anys del tractament per reperfusió de la isquèmia.
Anar Amunt     Més informacióEl director general de Recerca i Innovació en Salut visita l’IRBLleida

La directora de l'IRBLleida presenta un resum de projectes, assaigs i articles de la institució.
Anar Amunt     Més informació42 residents de l’Hospital Joan XXIII i de l’Atenció Primària de Tarragona acaben la seva formació

L'hospital tarragoní ha acollit avui l'acte de comiat de 23 MIR d'especialitats hospitalàries, 15 de medicina de família i comunitària i 4 llevadores.
Anar Amunt     Més informacióLa meitat de les pacients que demanen contracepció d'emergència són menors de 20 anys

L'estudi de l'IDIAP Jordi Gol s'ha fet al CAP de Besalú.
Anar Amunt     Més informació


© 2001 Tots els drets reservats


Institut Català de la Salut
Generalitat de Catalunya Departament de Salut
Enterovirus


En aquest apartat, trobareu la informació disponible sobre els enterovirusMemòria d'activitat de l'ICS 2014


Recull de l'activitat assistencial i dels projectes més destacats de l'ICS durant l'any 2014.Transparència ICS


Portal de transparència, accés a la informació i bon governProgramació de visites de salut internacional


Si marxes de viatge, no et descuidis la salut! Programa’t una visita per Internet.Butlletí TerapICS


Consulteu el butlletí de la Comissió Farmacoterapèutica de l’ICS.Campus virtual de l’ICS


L’ICS potencia els processos d’aprenentatge en entorns virtuals.CIM, 10a revisió


La classificació internacional de malalties és una eina bàsica per a la codificació de les malalties i les intervencions.Canal Salut


Informació útil i d'interès sobre l’àmbit de la salut: consells de salut, centres i serveis, tràmits, actualitat...Enquesta de salut de Catalunya


L’ESCA permet obtenir informació poblacional sobre l’estat de salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris.Seu electrònica


S’ha posat en marxa una nova oficina virtual per a tràmits amb l’Administració de la Generalitat, oberta a totes hores i tots els dies de l’any.Transparència Gencat


Web de Transparència de la Generalitat, que inclou informació sobre el Govern i el president, l’acció de govern, dades, gestió i indicadors de Catalunya.Projecte Essencial


Essencial és una iniciativa que identifica pràctiques clíniques de poc valor i promou recomanacions per tal d'evitar-ne la realització.Sexe Joves


Sexe Joves, ara a Canal Salut, ofereix informació sobre sexualitat i afectivitat, anticoncepció i centres sanitaris.Infermera Virtual


Informació rellevant, suggeriments i consells per tenir cura de la salut del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.