Notícies


L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta inicia les obres de construcció de la nova cuina

Fins al proper mes d’octubre, s'unifica el servei de restauració tant per als usuaris com per al personal del centre sanitari a la cafeteria externa.
Anar Amunt     Més informacióMés de cent persones, informades sobre el Programa Pacient Expert Catalunya® en malaltia de Chagas

La Unitat de Salut Internacional Drassanes-Vall d’Hebron ha liderat la iniciativa, que ja ha arribat a la seva tercera edició.
Anar Amunt     Més informacióL'IDIBELL llicencia una tecnologia per identificar el rebuig en trasplantament renal

La tecnologia ha estat desenvolupada per l’equip d’Oriol Bestard, investigador del grup de Nefrologia i trasplantament renal de l’IDIBELL, cap de la Unitat de Trasplantament de ronyó de l’Hospital de Bellvitge i professor de la Universitat de Barcelona.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS convocarà 340 noves places

També obrirà una convocatòria de promoció interna per a persones amb plaça en propietat. La decisió s’emmarca en l’acord pres la setmana passada pel Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya.
Anar Amunt     Més informacióPracticar esport també és contribuir a la recerca biomèdica en càncer de mama

El club GoGoGoRuners i l’Associació Beca Marta Santamaria fan entrega del taló solidari de la III Cursa de la Dona-Nayox en favor de la recerca.
Anar Amunt     Més informacióLa seu de l’ICS s’adhereix al projecte No puc esperar!

El Centre Corporatiu posa els seus lavabos a disposició de persones amb malaltia inflamatòria intestinal i altres problemes mèdics, degudament acreditades. La iniciativa està impulsada per l’ACCU Catalunya i l’Hospital Trueta.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBGI descriu com un enzim del fetge pot controlar la glucosa i el colesterol

L’estudi ha estat publicat recentment a la prestigiosa revista Nature Medicine.
Anar Amunt     Més informacióLa Fundació Jesús Serra renova el seu suport a l’IRBLleida

Aquesta donació s’ha fet efectiva en el marc del conveni de col·laboració estable, renovat avui en un acte públic entre la directora de l’FJS, Laura Halpern, i el director de l’IRBLleida, Xavier Matias-Guiu.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Roquetes-Canteres grava un vídeo a ritme de rap per salvar vides

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental; entre aquestes destaca la mort sobtada cardíaca.
Anar Amunt     Més informació732 futures mares van assistir el 2014 a les xerrades de les llevadores del Joan XXIII

Les professionals expliquen com és l’atenció al part normal, els dies d’estada, i donen informació sobre la donació de sang de cordó umbilical.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP d’Artesa de Segre apropa l’assistència als usuaris

El servei d’atenció domiciliària de l’EAP d’Artesa atén una mitjana de 80 usuaris a l’any per a seguiment i tractament de diferents patologies.
Anar Amunt     Més informacióEl Programa Nereu de Lleida finalitza el curs escolar ple d'activitats

Intensa activitat esportiva i lúdica al final de curs del Programa Nereu a les localitats de la província de Lleida.
Anar Amunt     Més informacióIniciar tractament contra VIH just després del diagnòstic és beneficiós, conclou un estudi

El treball indica que començar el tractament de forma immediata redueix un 57% les possibilitats de desenvolupar malalties greus o morir. Fins ara, la decisió d'iniciar la medicació variava segons el país o l centre sanitari.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta transfereix el seu fons d’imatges a l’Arxiu Històric de Girona

La Direcció del centre ha optat per transferir aquest fons, de més de 19.000 fotografies, amb l’objectiu de posar-lo a disposició pública, per l’interès que pugui tenir per a historiadors, estudiosos o investigadors.
Anar Amunt     Més informacióGermans Trias assessora la UAB per a l’ús en infants d'una tècnica de diagnòstic ràpid de celiaquia

Anomenada Celifast, la tècnica consisteix en un biosensor que permet fer el diagnòstic tan sols amb una gota de sang, de manera que és una eina ràpida i molt poc invasiva.
Anar Amunt     Més informacióTres nous estudiants de batxillerat Lleida s’iniciaran en la recerca biomèdica aquest estiu

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) concedeix tres noves beques a estudiants de batxillerat per a la realització de pràctiques d’estiu, dotades amb 300 euros cadascuna
Anar Amunt     Més informacióUna proteïna conservada des de bacteris fins a humans protegeix dels cops de calor

Investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) a Barcelona, han descobert que la proteïna LSM-1 protegeix dels cops de calor als cucs Caernorhabditis elegans que s'utilitzen com a model animal en la investigació.
Anar Amunt     Més informacióLa Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent promociona la recerca

Crea un grup per investigar les malalties cròniques i un altre centrat en l’adolescència.
Anar Amunt     Més informacióPremien un projecte de l'IDIBGI que facilita el seguiment al domicili de nadons prematurs

El Projecte NoaH, desenvolupat conjuntament entre l'IDIBGI i la UdG, ha rebut el Segon Premi al Concurs d’Innovació en Salut del Vall d’Hebron Institut de Recerca.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP de Valls obre noves instal·lacions d’atenció a la salut sexual i reproductiva

La unitat territorial de l’Alt Camp i la Conca de Barberà va atendre 2.330 usuàries en un total de 5.411 visites realitzades durant el 2014.
Anar Amunt     Més informacióObres de millor al CAP Doctor Bartomeu Fabrés i Anglada de Gavà

Mentre durin, els ciutadans seran atesos al CAP Gavà.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron estrena el Parc d’atencions, un model pioner d’atenció als infants amb càncer

Aquest nou espai ha estat possible gràcies a la campanya que ha realitzat durant quatre anys la Fundació Small i a l’impuls de la Fundació Joan Ribas Araquistain, l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Vila Casas.
Anar Amunt     Més informacióInvestigadors de l’IRBLleida comparteixen experiències al Monestir de les Avellanes

Uns 40 investigadors compartiran resultats de diferents àrees de recerca, com l’ictus, l’envelliment, la farmacoepidemiologia i l’apnea del son, entre d’altres.
Anar Amunt     Més informacióInvestigadors de l’IDIBGI reben el Premi a la Millor Comunicació Oral en Intestí prim i còlon

La Fundació Espanyola d’Aparell Digestiu premia cada any les millors comunicacions orals i pòsters i el millor videofòrum endoscòpic de cada sessió.
Anar Amunt     Més informacióLa biòpsia líquida identifica mutacions de tumors no detectades amb la biòpsia de teixits

L’estudi CORRECT és un els assajos més amplis per comparar les dades que aporta la biòpsia líquida amb les de la biòpsia de teixits en pacients amb càncer colorectal mestastàsic.
Anar Amunt     Més informacióEstar més de sis hores assegut s’associa a obesitat i malalties cròniques

Investigadors de l'IDIAP Jordi Gol ha desenvolupat el projecte “Com reduir les hores d’estar assegut en persones amb sobrepès i obesitat moderada?
Anar Amunt     Més informacióInfermeres de l’EAP Sant Ildefons entre les guanyadores a les millors receptes per a diabètics

El premi va consistir en una classe magistral impartida pel conegut cuiner del programa televisiu Master Chef, Jordi Cruz.
Anar Amunt     Més informacióUna nova opció terapèutica contra el càncer guanya el concurs d’Innovació del VHIR

L’acte de lliurament dels premis ha comptat amb la presència de les autoritats dels Departament de Salut i d’Economia i Coneixement.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS consolida l’estabilitat de la plantilla amb 4.290 nous contractes d’interinitat

La previsió és que durant el segon semestre de 2015 se’n realitzin 550 més.
Anar Amunt     Més informacióLa ginecòloga i obstetra Elena Álvarez serà la nova directora mèdica de l’Hospital Dr. Josep Trueta

La doctora Elena Álvarez Castaño ha estat proposada com nova directora mèdica de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona, una plaça que estava vacant des del mes de març de l’any passat.
Anar Amunt     Més informacióBellvitge incorpora un sistema de broncoscòpia amb navegador pioner a l’Estat

Aquesta nova tecnologia permetrà incrementar del 40% al 75% l’efectivitat dels procediments mínimament invasius per obtenir biòpsies.
Anar Amunt     Més informacióLes unitats de salut internacional d’Osona i Terres de l’Ebre, acreditades

La programació de visites es pot fer a través de l’adreça electrònica http://www.ics.gencat.cat/salutinternacional o trucant al telèfon 902 111 444 o bé al 93 326 89 01.
Anar Amunt     Més informacióS’inicien les obres del nou Laboratori Clínic Regional al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

Des d’ara i fins a final d’any es farà l’adequació de l’espai i, després, l’equipament del mobiliari i la maquinària. El trasllat es preveu per al maig de 2016.
Anar Amunt     Més informacióEl suplement alimentari contra la tuberculosi es vendrà a l’Índia el 2016

Manremyc, creada per desenvolupar el Nyaditum resae® i dirigida pel Dr. Pere-Joan Cardona, ha tancat un acord amb l’empresa líder en l'àmbit dels probiòtics a l'Índia.
Anar Amunt     Més informacióJoan XXIII i Verge de la Cinta acullen una trentena d’associacions de malalts i voluntaris

La Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Josep Carreras i Acnur són les que s’han incorporat més recentment a la llista d’entitats d’àmbit social que promouen les seves activitats en els dos centres sanitaris de referència.
Anar Amunt     Més informacióUn equip del Trueta extirpa un tumor del pàncrees en una operació pionera a l’Estat

El pacient, que ja havia estat operat sense èxit en un altre centre, tenia un tumor inextirpable perquè envaïa les artèries hepàtica, esplènica i gàstrica.
Anar Amunt     Més informacióCentres d’atenció primària realitzen 110.000 consultes per donar consells davant l'onada de calor

Aprofiten les visites que fan als centres i a domicili per recordar als pacients mesures preventives que els evitin problemes de salut relacionats amb l’augment sostingut de les temperatures.
Anar Amunt     Més informacióLes patologies del son desperten l’interès de l’atenció primària de Lleida

L’afectació del son pot relacionar-se de forma significativa amb problemes de salut mental, del sistema immunitari, l’endocrí i el cardiovascular
Anar Amunt     Més informacióProfessionals dels CAP de Barcelona juguen un torneig de futbol per fomentar el treball en equip

Un centenar de professionals s’han sumat a aquesta activitat.
Anar Amunt     Més informacióTotes les maternitats de l’ICS ofereixen atenció al part natural i habitacions individuals

Durant el 2014 els sis hospitals amb servei maternoinfantil van atendre 11.073 naixements, una xifra molt similar a la de l’any anterior.
Anar Amunt     Més informacióDos investigadors de l’IDIBGI guanyen beques Daniel Bravo de recerca a l’estranger

Francisco José Ortega, del Grup de Nutrició, Eumetabolisme i Salut, i Anna Ponjoan, del Grup d’Epidemiologia i Investigació en Salut Cardiovascular de l’IDIBGI, faran estades en grups de recerca cardiovascular del Regne Unit.
Anar Amunt     Més informacióJorge Soler, metge de família del CAP de Rambla Ferran, guardonat per la SEMFYC

Soler ha estat distingit amb el Premi a la Tasca Universitària en Medicina de Família.
Anar Amunt     Més informacióEls Laboratoris Clínics Vall d’Hebron processen 18.000 mostres diàries gràcies a tecnologia robòtica puntera

Al laboratori central s’hi han incorporat cadenes de braços robòtics de connexió a analitzadors que no s’havien assajat enlloc del món.
Anar Amunt     Més informacióA partir de l’1 de juliol l’ICS oferirà cita prèvia a través d’una central de trucades pròpia

Amb la internalització d’aquest servei, l’organització vol millorar l’accessibilitat dels usuaris als serveis d’atenció primària.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBGI determina la mutació genètica causant de la mort sobtada de membres d’una mateixa família

Al projecte, recentment publicat a Heart Rhythm, han intervingut investigadors de Girona, Barcelona i La Palma.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS desenvolupa a Tarragona un programa d’atenció als pacients crònics i als seus cuidadors

A la ciutat, té enregistrada la història clínica de 1.962 usuaris crònics d’elevada complexitat, dels quals uns 900 són atesos en el seu domicili.
Anar Amunt     Més informacióProp de 2.000 escolars reben formació sobre bons hàbits alimentaris i exercici físic

Professionals d’atenció primària de l’ICS es desplacen a les escoles de tot el territori per millorar l’alimentació infantil i disminuir la taxa de sobrepès i obesitat.
Anar Amunt     Més informacióLleida serà la seu d’un curs intensiu d’estiu per als residents de cardiologia

Els dies 25, 26 i 27 de juny tindrà lloc al Monestir de les Avellanes (Ós de Balaguer) un curs intensiu de cardiologia clínica adreçat a residents de cinquè any de cardiologia de tot l’Estat.
Anar Amunt     Més informacióEls CAP de Barcelona participen en la recollida d’aliments ‘La fam no fa vacances’

Del 22 al 30 de juny, l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat se suma a la convocatòria de la Fundació Banc dels Aliments.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS Girona i l’IAS aposten per unificar la compra de productes de farmàcia

Amb aquest, ja són set els contractes que les dues institucions han executat de forma conjunta en el marc de la seva aliança estratègica
Anar Amunt     Més informacióL’IDIAP revela que la diabetis incrementa el cost anual per al sistema sanitari un 67%

El cost anual d’un pacient amb diabetis arriba als 3.497 euros.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBELL troba una diana potencial per al tractament de la diabetis tipus 2

La inhibició de la proteïna S6K1 fa els animals més sensibles a la insulina.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBELL identifica la base epigenètica de la immunodeficiència comuna variable

La immunodeficiència comuna variable és un trastorn caracteritzat per nivells baixos d'anticossos (immunoglobulines del sèrum) i una major susceptibilitat a infeccions.
Anar Amunt     Més informacióTrueta i Santa Caterina apliquen rehabilitació a pacients amb traumatisme cranioencefàlic

En paral·lel a la recuperació física d’aquests pacients, s’inicia una teràpia precoç per estimular i recuperar la funcionalitat de les zones del cervell més afectades.
Anar Amunt     Més informacióLa Gerència Metropolitana Sud organitza la I Jornada sobre Diagnòstic i Tractament de la Diabetis

L’objectiu és potenciar l’intercanvi de coneixements entre els diferents dispositius assistencials de l’Àrea en el tractament d’una malaltia que va en augment.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Les Borges Blanques crea el Grup d’Esquena Pediàtric per fomentar bons hàbits posturals

Les sessions van dirigides a preadolescents i adolescents, de 10 a 15 anys, amb raquiàlgies recurrents.
Anar Amunt     Més informacióL'ICS celebra la 7a Jornada de Recerca sobre les malalties infeccioses

Més de 200 investigadors posaran en comú com treballen per contrarestar les resistències als fàrmacs que s’utilitzen per curar les malalties infeccioses.
Anar Amunt     Més informacióEls CAP d’Igualada entreguen els premis del Concurs de fotos de la Setmana sense Fum

El concurs es dirigia a alumnes d’ESO i va rebre 50 fotografies dels participants.
Anar Amunt     Més informacióEl dia 22 de juny comença l’horari d’estiu als CAP de Lleida

Per quart any consecutiu s’adopta aquesta mesura als CAP de Lleida ciutat, que garanteix en tot moment l’accessibilitat de la ciutadania.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII aplica hipotèrmia terapèutica a nounats amb manca d’oxigen i sang al cervell

La tècnica consisteix a baixar la temperatura corporal del nadó fins els 33 graus, durant 72 hores, per disminuir el número de cèl·lules que moren.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau i la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició entreguen els V Premis Baros

La idea del certamen va sorgir fa sis anys com una eina per donar suport a persones que pateixen obesitat, a més de ser una opció terapèutica per als facultatius especialistes en endocrinologia.
Anar Amunt     Més informacióRenovació de la certificació de qualitat de les unitats d’atenció al ciutadà de Costa de Ponent

El projecte multisite neix de la necessitat d’establir un sistema de treball comú i de regular la gestió administrativa dels processos.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals de l’EAP Vilanova del Camí fan una xerrada sobre l’atenció sanitària a les dones

La xerrada s’emmarcava en la commemoració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, organitzada per la mancomunitat de la Conca d’Òdena.
Anar Amunt     Més informacióEspecialistes de Tarragona es reuneixen per abordar les malalties de transmissió sexual

Els professionals defensen la creació al territori d’una consulta específica d’ITS.
Anar Amunt     Més informacióLes creacions de l’artista Klari Reis són la imatge de la Jornada de recerca de l’ICS

Reis va decidir convertir aquestes plaques en obres d’art.
Anar Amunt     Més informacióUna tècnica permet amb una anàlisi descobrir l’historial de virus al qual has estat exposada

L’estudi hi ha col·laborat Christian Brander, investigador ICREA d’IrsiCaixa, institució impulsada conjuntament per l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Salut.
Anar Amunt     Més informacióLa cirurgia menor ambulatòria que es realitza als CAP complementa l’activitat dels facultatius

La cirurgia menor ambulatòria és una prestació més de l’assistència integral que ofereixen els centres d’atenció primària de Lleida.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau commemora el Dia del Donant

En aquesta data homenatja totes les persones que, gràcies a la seva donació voluntària i desinteressada, fan realitat un trasplantament.
Anar Amunt     Més informacióGermans Trias fa un nou pas per a la vacuna de la diabetis tipus 1 amb l’ús de nanoteràpia

Per primera vegada al món, s’usen liposomes que imiten cèl·lules en procés de mort natural per combatre la diabetes.
Anar Amunt     Més informacióEl Joan XXIII reconstrueix una laringe cancerígena amb cartílag extret de les costelles

Els especialistes van plantejar la intervenció després d’assabentar-se d’una experiència prèvia a l’Hospital Mont Sinaí de Nova York.
Anar Amunt     Més informacióL’Idibell descobreix una causa de metàstasi en melanoma i un possible tractament

La revista Nature medicine publica avui un estudi que explica com les cèl·lules tumorals escapen del seu lloc d’origen i es fan més susceptibles a nous tractaments moleculars.
Anar Amunt     Més informacióEl Programa de detecció precoç de càncer de mama de Mataró celebra els seus vint anys

L’ASSIR els celebra amb una jornada en què es donaran a conèixer els resultats del Programa a la ciutat.
Anar Amunt     Més informacióLleida acull la IX Jornada d'Actualització Pneumològica de les Terres de Ponent

La Jornada ha tingut lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Medicina de Lleida.
Anar Amunt     Més informacióTGN Salut col·labora en la campanya del banc d’aliments “La fam no fa vacances“

Els tres proveïdors sanitaris de la ciutat de Tarragona, ICS, Xarxa Tecla i GiPSS, iniciaran el dia 1 de juny una campanya de recollida d’aliments als diferents hospitals i centres d’atenció primària de la ciutat.
Anar Amunt     Més informacióEl Dia Estatal de la Nutrició se centra en l’embaràs i la lactància

L'Hospital Arnau de Vilanova i els CAP de Lleida realitzen activitats de promoció de bons hàbits alimentaris durant aquest període.
Anar Amunt     Més informacióL’IRBLleida tindrà una col·lecció artística inspirada en el sistema nerviós humà i dels vertebrats

Donació d’una centena de quadres de l’artista Edith Schaar.
Anar Amunt     Més informacióL’ICO assoleix una curació del 95% en el càncer de pròstata de baix risc

Un estudi publicat a Brachytherapy mostra els bons resultats de la braquiteràpia en aquest tumor.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Josep Trueta substitueix nou màquines de la Unitat d’Hemodiàlisi

Aquests aparells permetran guanyar en qüestions de qualitat i seguretat, ja que estan dotats de nova tecnologia per controlar el tractament dialític.
Anar Amunt     Més informacióMés de 2.000 persones celebren els 20 anys de recerca a Vall d’Hebron amb una festa

El Pavelló Olímpics Vall d’Hebron ha acollit durant tot el dia una jornada festiva amb entrada gratuïta.
Anar Amunt     Més informacióEl VHIO aprofita l”’envelliment prematur” cel·lular per combatre els tumors de mama

L’estudi inhibeix els factors protumorals secretats per les cèl·lules senescents, que adquireixen característiques de cèl·lules envellides prematurament.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta reprèn l’activitat als quatre quiròfans tancats pel trencament d’una canonada d’aigua

Durant aquesta setmana i la que ve quedaran fetes quasi la totalitat de les operacions que s’han reprogramat, en quiròfans del Trueta i del Santa Caterina.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS promociona l’alimentació saludable entre els infants de Granollers

“Alimentació sana a través dels sentits” és el nom de la iniciativa, que s’adreça a nens i nenes de P4 i P5.
Anar Amunt     Més informacióBellvitge dóna la paraula al pacient esclerosi múltiple

La Jornada pretén que persones afectades i professionals compartixin coneixement i expertesa en relació amb aquesta malaltia.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII col·labora amb ‘Posa’t la Gorra!’ de l’Afanoc per als nens amb càncer

L’associació instal·la una taula en l’entrada principal del centre sanitari per vendre les gorres que permetran l’entrada a PortAventura el 7 de juny.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP Vilanova del Camí fa un concurs de dibuix per a escolars amb motiu de la Setmana sense Fum

Els infants que hi participin, dels cursos de P3 fins a 6è d’educació primària, han de fer una il·lustració amb el lema “Com seria un món sense tabac?”
Anar Amunt     Més informacióLa Fundació d’Afectats de Fibromiàlgia premia investigadors de l’Hospital Universitari Joan XXIII

Per un treball que pretén agrupar els pacients en funció de la configuració dels seus símptomes per adequar els tractaments i millorar l’eficàcia.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital de Bellvitge utilitza una nova app per a pacients amb malaltia inflamatòria intestinal

L’aplicació analitza els nivells d’una proteïna que apareix en la femta fins i tot abans que el pacient pateixi un brot clínic i envia els resultats directament a l’hospital.
Anar Amunt     Més informacióL’Equip d’Infermeria de l’EAP Sant Vicenç de Castellet, premiat a la Jornada d’Infermeria del Bages

L’Institut Català de la Salut és l’organitzador d’aquesta Jornada.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals es reuneixen a Vic per millorar l’atenció a les dones amb alteració del sòl pelvià

Un 4% de la població femenina pateix incontinència urinària greu.
Anar Amunt     Més informacióUn fàrmac millora la supervivència dels pacients amb càncer colorectal resistent als tractaments

Un estudi internacional de fase III demostra que el TAS-102, un agent antitumoral oral format per la combinació de dos fàrmacs, millora en dos mesos la supervivència.
Anar Amunt     Més informacióEl control precoç de la hipertensió a l’atenció primària evita complicacions cardiovasculars futures

Aquest diumenge és el Dia Mundial de la Hipertensió, que cerca sensibilitzar la població sobre la importància del control de la pressió arterial.
Anar Amunt     Més informacióLes persones amb trastorn alimentari tenen menys intel·ligència emocional

Segons una tesi doctoral de la UdL, en col·laboració amb l'IRB i l'Hospital Santa Maria.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron celebra 20 anys de recerca amb una festa solidària

El 23 de maig, entre les 10h i les 22h, el Pavelló Olímpics Vall d’Hebron acollirà una jornada festiva per recaptar fons per la recerca.
Anar Amunt     Més informacióLes medalles Josep Trueta reconeixen la tasca de tres professionals vinculats a l’ICS

Assumpció González Mestre, Manel Esteller i Josep Sánchez de Toledo han rebut el guardó durant l’acte celebrat al Palau de la Generalitat
Anar Amunt     Més informacióActivitats organitzades en el Dia Internacional de la Llevadora i Dia Mundial de la Higiene de Mans

Una setantena de persones, entre usuaris i professionals, ha participat en les diferents propostes.
Anar Amunt     Més informacióLa combinació de dos nous anticossos podria ser més eficaç com a tractament del càncer colorectal

Un estudi liderat per l’Hospital Vall d’Hebron i el VHIO, demostra que Sym004, una barreja de dos anticossos que actuen contra la proteïna EGFR, és efectiu en pacients amb càncer colorectal avançat.
Anar Amunt     Més informacióEl pla “Nen@s en moviment” per a l’abordatge de l’obesitat infantil s’amplia a 14 nous municipis

Les actuacions promogudes pels CAP busquen fer canvis en l’estil de vida, els hàbits alimentaris i en l’autoestima dels infants amb sobrepès
Anar Amunt     Més informacióLes visites a les unitats de salut internacional de l’ICS per motius de feina augmenten un 30%

En els darrers 10 anys, també s’han reduït un 20% les consultes per viatges d’oci.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Roquetes participa en la creació d’una obra de teatre sobre la fibromiàlgia

"¡Engánchate al carro! Convivir con la fibromialgia" és el títol de la peça de teatre.
Anar Amunt     Més informacióL'Hospital Josep Trueta promou la higiene de mans entre els seus pacients

L'hospital gironí manté el 75% d’acompliment, després d’observar gairebé 1.500 accions de neteja entre els professionals l’any passat.
Anar Amunt     Més informacióL’atenció primària pot solucionar el mareig del vertigen perifèric

L'IDIAP avalua l'eficàcia de dues tècniques senzilles dutes a terme que es poden fer a la consulta del CAP.
Anar Amunt     Més informacióS'incorporen els professionals que han assolit nova destinació en el concurs de mobilitat

Els concursos de mobilitat voluntària es fan periòdicament en l’àmbit de la funció pública per garantir el dret dels professionals amb nomenament fix a obtenir una nova destinació.
Anar Amunt     Més informació52 residents de l’Hospital Joan XXIII i l’Atenció Primària de Tarragona acaben la seva formació

L’hospital tarragoní, que enguany compleix 42 anys formant especialistes, ha acollit l’acte de comiat de 30 MIR d’especialitats hospitalàries, 18 de medicina familiar i comunitària i 4 llevadores.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau organitza un curs sobre les intervencions de les hèrnies ventrals i incisionals

Els dies 4 i 5 de maig de 2015 ha tingut lloc a l’Arnau la segona edició del Curs de cirurgia de paret abdominal.
Anar Amunt     Més informacióUna cinquantena de persones participen en la caminada saludable del CAP Vilanova del Camí

Tres infermeres han acompanyat els caminants per donar-los consells saludables i promocionar l’activitat física per a la millora de la salut.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron desenvolupa una app per valorar la càrrega tumoral dels ganglis de l’aixella

Tres nedadores van recaptar més de 7.500 euros mitjançant donacions populars participant en la prova de la Marnaton 2014, que es va disputar entre el Cap de Creus i Cadaqués, una distància de 6,5 km.
Anar Amunt     Més informacióEls hospitals Joan XXIII i Verge de la Cinta consciencien sobre la higiene de les mans

Celebren el Dia Mundial amb diverses activitats com demostracions pràctiques i un concurs escolar de dibuixos.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Vall d’Hebron compta amb una nova àrea lúdica del Barça per a infants ingressats

És la primera zona d'aquest tipus en un hospital.
Anar Amunt     Més informacióEl Dr. Eduard Montanya, nou director científic del CIBERDEM

És cap de secció del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i cap del Grup Consolidat de Recerca en Diabetis i Metabolisme de l’IDIBELL.
Anar Amunt     Més informacióResultats a mitjà i llarg termini de la cirurgia de la diabetis confirmen l’eficàcia del tractament

Els propers dies 4 i 5 de maig, l’Hospital Universitari de Bellvitge organitzarà el XII Curs Internacional de Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta,primer hospital que inscriu un cas de cirurgia de l’aorta en un nou registre mundial

El registre demostra els avantatges d’implantar una endopròtesi a l’aorta en cas de condicions difícils provocades pel recargolament de l’artèria.
Anar Amunt     Més informacióHemodinàmica del Joan XXIII preveu atendre uns 100 pacients més a l’any amb l’ampliació de l'horari

A partir d’avui, l’atenció als infarts aguts de miocardi que necessiten un cateterisme urgent passa de 12 a 24 hores diàries els 365 dies de l’any.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS posa en marxa un circuit d’atenció a les treballadores que pateixen violència de gènere

Avui, coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones, l'ICS ha publicat una instrucció sobre com l'organització protegeix i ofereix suport a les treballadores que pateixen violència de gènere.
Anar Amunt     Més informacióL’atenció a la cronicitat és l’eix d’una jornada de l’ICS i del Consorci Sanitari de l’Anoia

Junts per la Cronicitat té lloc a l’Espai Cívic Centre d’Igualada.
Anar Amunt     Més informacióEl projecte Telecura de ferides cròniques s’implementa als centres de l’ICS de les Terres de l’Ebre

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha posat en marxa aquest el projecte Telecura de ferides cròniques a la Gerència Territorial Terres de l'Ebre.
Anar Amunt     Més informació


© 2001 Tots els drets reservats


Institut Català de la Salut
Generalitat de Catalunya Departament de Salut
25 anys de la LOSC


Es commemora el 25è aniversari de la Llei d'ordenació sanitària de Catalunya.Transparència ICS


Portal de transparència, accés a la informació i bon governCampanya #vacunarésprotegir


El COMB llança aquesta campanya amb l’objectiu de promoure la vacunació responsable entre la ciutadania.POCS


Pla de vigilància per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut.Informació sobre el brot de febre hemorràgica pel virus d'Ebola


Brot de febre hemorràgica pel virus d'Ebola a diversos districtes de Guinea, Libèria, Nigèria i Sierra Leone.Programació de visites de salut internacional


Si marxes de viatge, no et descuidis la salut! Programa’t una visita per Internet.Butlletí TerapICS


Consulteu el butlletí de la Comissió Farmacoterapèutica de l’ICS.Campus virtual de l’ICS


L’ICS potencia els processos d’aprenentatge en entorns virtuals.Servei d’Informació i Atenció a la Víctima de Trànsit


Aquest nou servei pretén ajudar, orientar i informar les víctimes i afectats pels accidents de trànsit.CIM, 10a revisió


La classificació internacional de malalties és una eina bàsica per a la codificació de les malalties i les intervencions.Canal Salut


Informació útil i d'interès sobre l’àmbit de la salut: consells de salut, centres i serveis, tràmits, actualitat...Borsa de treball de l'ICS


La inscripció en aquesta borsa us pot facilitar l’accés a llocs de treball de caràcter temporal com a personal interí, substitut o de reforç.

JurídICS 29


Es publica nou número de la revista.Enquesta de salut de Catalunya


L’ESCA permet obtenir informació poblacional sobre l’estat de salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris.Seu electrònica


S’ha posat en marxa una nova oficina virtual per a tràmits amb l’Administració de la Generalitat, oberta a totes hores i tots els dies de l’any.Transparència Gencat


Web de Transparència de la Generalitat, que inclou informació sobre el Govern i el president, l’acció de govern, dades, gestió i indicadors de Catalunya.Web Sexe Joves


Sexe Joves, ara a Canal Salut, ofereix informació sobre sexualitat i afectivitat, anticoncepció i centres sanitaris.Infermera Virtual del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona


Informació rellevant, suggeriments i consells per a tenir cura de la salut.