Notícies


L’ICS Terres de l’Ebre posa en marxa una unitat de síndrome de sensibilització central

Sota la denominació de síndrome de sensibilització central s’agrupen un conjunt de malalties que podrien tenir un origen fisiopatològic comú, com la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Bages evacua 300 persones en menys de deu minuts durant un simulacre

Tècnics en emergències valoren positivament l'acció, en la qual van prendre part professionals i usuaris.
Anar Amunt     Més informacióIDIBGI atorga tres noves beques postresidència per potenciar la investigació clínica

Els guardonats han estat la neuròloga Anna Cots, la farmacèutica Mireia Vila i el pneumòleg Eric Rojas, que s'incorporaran a la feina de recerca el proper mes de setembre.
Anar Amunt     Més informacióPediatria de Germans Trias, protagonista d’un estudi d'una nova malaltia minoritària

Els doctors Guillem Pintos i Wifredo Coroleu, coautors d'un estudi internacional que acaba descobrint una nova alteració genètica que provoca parkinsonisme i malaltia neurològica greu als infants.
Anar Amunt     Més informacióUna cinquantena de nens visiten les instal·lacions del CAP Tàrrega

Aquesta iniciativa vol apropar els infants al món assistencial i de la salut, i donar-los consells bàsics sobre primers auxilis.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals de Barcelona comparteixen experiències en el 1r Concurs de casos clínics

Del total de 30 casos clínics presentats se n'han triat vuit de finalistes que s'exposaran demà, 30 de juny de 2016, i entre els quals s'escollirà el Premi al Millor Cas Clínic en una jornada oberta als professionals.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII duplica el nombre de nadons receptors de llet materna

S'ha passat de 46 nadons el 2014 a 93 nadons el 2015, cosa que ha suposat un creixent de més d'un 100% del nombre de nadons que s'han pogut beneficiar de les donacions de llet materna.
Anar Amunt     Més informacióDermatòlegs i investigadors revisen la pell de més de 60 socis i treballadors del CN Lleida

La campanya Euromelanoma 2016 pretén fer el diagnòstic precoç del càncer de pell entre els col·lectius de risc i promoure la cultura de la fotoprotecció integral
Anar Amunt     Més informacióEls antics rentadors de Reus acullen una exposició fotogràfica del programa Pas a pas

Les fotografies sobre el programa comunitari d'exercici físic de l'ICS Camp de Tarragona romandran exposades fins a l'agost i, després, l'exposició farà un itinerari pels centres cívics i pels centres d'atenció primària de Reus.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Germans Trias arriba a la xifra dels 1.000 trasplantaments

Aquest proper divendres dia 1 de juliol ho celebrarà amb una jornada plena d'actes que clourà amb un gran sopar al BCIN.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau fa formació sobre el funcionament dels desfibril·ladors externs semiautomàtics

La formació està adreçada als professionals de les àrees on estan ubicats aquests desfibril·ladors.
Anar Amunt     Més informacióLes diferències culturals dels immigrants influeixen en el diagnòstic de les malalties mentals

Un estudi liderat al Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari ha determinat que a menor nivell de castellà, el risc de ser diagnosticat de psicosi és major.
Anar Amunt     Més informacióÈxit dels residents dels hospitals de Lleida en el curs de la Societat Catalana de Pneumologia

Cada any, la Societat Catalana de Pneumologia imparteix un curs teòric destinat a formar totes les metgesses i els metges residents de Catalunya en l’especialitat de pneumologia.
Anar Amunt     Més informacióL'atenció primària fa 400.000 accions per prevenir els efectes de la calor

Els consells van dirigits especialment a la població més fràgil i giren entorn a tenir una bona hidratació, ventilar bé la llar i evitar sortir al carrer durant les hores de més calor.
Anar Amunt     Més informacióEs nomenen nous directors dels hospitals Verge de la Cinta i Joan XXIII

Juan Victorian Peralta assumeix la direcció de l’Hospital tortosí i Albert Pons, la de l’Hospital de Tarragona.
Anar Amunt     Més informacióEls CAP de Barcelona recapten més de 1.300 quilograms d’aliments solidaris

Durant la setmana del 13 al 17 de juny de 2016, l'Àmbit d'Atenció Primària Barcelona Ciutat de l'ICS ha col·laborat amb la Fundació Banc dels Aliments per aconseguir aliments bàsics per als mesos d'estiu.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital de la Cinta acull la XXVIII edició de les Jornades Interhospitalàries d’Oftalmologia

Més de 50 professionals dels serveis d'oftalmologia de la província s'han reunit el dia 17 de juny a Tortosa per assistir a una sessió amb un contingut científic de gran qualitat presentat per especialistes de diferents centres catalans.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP de Vallirana posa en marxa un servei de lectura a les sales d’espera

Un acord amb la Biblioteca Josep M. López Picó permet al centre oferir als seus usuaris llibres per a adults i infants.
Anar Amunt     Més informacióUna vintena de donants de Lleida han pogut conèixer dos projectes finançats per La Marató de TV3

El programa Visita la recerca de La Marató convida els ciutadans a saber de primera mà la destinació dels seus donatius i del seu esforç.
Anar Amunt     Més informació25 professionals s’incorporen a l’ICS a la Catalunya Central per formar-se en medicina i infermeria de família i comunitària

Divendres a la tarda, la gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Aran, va presidir l’acte d’acollida als nous especialistes en període de formació.
Anar Amunt     Més informacióIntercanvi d’experiències per millorar els serveis sanitaris

La ponència de Mireia Barba sobre l'aprofitament dels aliments inaugura la XVIII Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial.
Anar Amunt     Més informacióUna delegació d’un hospital de Xile visita els CUAP de Barcelona de l’ICS

Responsables d'Urgències i de Laboratori de l'Hospital San Francisco de Xile han volgut conèixer l'organització de les urgències d'atenció primària de Barcelona ciutat de l'ICS.
Anar Amunt     Més informacióII Jornades del programa de suport en l’atenció a la salut mental “Millorant realitats”

Segona jornada per a professionals referents de salut mental al Vallès Occidental.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta aplica una nova tècnica d’inducció a la hipotèrmia per a tractar asfíxies neonatals

La UCI pediàtrica ha adquirit un aparell que refreda el cos del nadó de forma controlada, per afavorir la recuperació d'un cervell que ha patit una falta d'oxigen.
Anar Amunt     Més informacióL'Atenció Primària de Tortosa promou la cohesió social de la ciutat

Els EAP Tortosa Est i Tortosa Oest i d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Terres de l'Ebre es comprometen en la promoció de la salut de la comunitat dins del marc del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural.
Anar Amunt     Més informacióLes consultes virtuals de diabetis entre Bellvitge i la primària redueixen un 80% la llista d’espera

L'Hospital Universitari de Bellvitge acull la II Jornada de continuïtat assistencial en el diagnòstic i el tractament d'aquesta malaltia.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Roses estrena Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia, gràcies a la col·laboració de GiRotary

L'entitat ha fet una aportació econòmica a l'ICS Girona que ha permès renovar tot l'equipament de la Unitat, que es va posar en marxa l'any 2005.
Anar Amunt     Més informació


Professionals de l’ICS donen suport assistencial telemàtic a la tripulació del vaixell Astral

El Programa Tripulant Zero, coordinat des de l’Hospital Vall d’Hebron, permet resoldre a distància dubtes assistencials dels membres de la tripulació, durant les 24 hores del dia.
Anar Amunt     Més informacióEs crea l’aplicació mòbil RadioterAPPia per als pacients que fan tractament a l’Arnau

Es tracta d'una senzilla app, dirigida als pacients, amb informació sobre el càncer en general i els diversos aspectes del tractament radioteràpic.
Anar Amunt     Més informacióUns 36 metges residents de tot l’Estat espanyol es formen a Lleida en cardiologia clínica

L'IRBLleida organitza la quarta edició del curs dirigit pels serveis de cardiologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.
Anar Amunt     Més informacióTàrrega acull la V Jornada de Diabetis i Gent Gran

L'Equip d'Atenció Primària Tàrrega participa activament en la cinquena edició d'aquesta jornada divulgativa destinada a la gent gran.
Anar Amunt     Més informacióFrancesc Purroy participa en el XVII Simpòsium Fundació La Marató de TV3

La Fundació La Marató de TV3 ha presentat els resultats de la recerca impulsada per l'edició de La Marató de l'any 2010, que ha permès desenvolupar noves tècniques de detecció de repeticions d'ictus.
Anar Amunt     Més informacióL’investigador Jesús Pujol, rep una beca de l’IDIAP Jordi Gol

El projecte té com a objectiu determinar la prevalença de l'insomni en la població de Catalunya i es preveu publicar-ne els resultats al cap de dotze mesos.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals de la salut discuteixen a Viladecans com millorar la qualitat dels serveis sanitaris

Ser més eficients en l'atenció als pacients i evitar el malbaratament en proves i recursos, idees clau de la XVIII Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBGI participa en el projecte PEPPER per desenvolupar un sistema innovador de bomba d’insulina

Es tracta d'un projecte transversal en el qual participen professionals de diversos països.
Anar Amunt     Més informacióTarragona i Reus caminen juntes en el ‘Pas a Pas’ i visiten el Palau Bofarull i el Gaudí Centre

Comptant només els ciutadans de Reus, ja són més de 1.600 les persones que han participat en el Pas a Pas durant els 12 anys de funcionament del programa de l'ICS Camp de Tarragona, que va néixer al barri de Sant Josep Obrer.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Maragall acull una exposició sobre la vida quotidiana dels veïns

La mostra porta per títol Diversitats. Veïns i veïnes: el valor d'un barri i es podrà veure a la quarta planta del CAP Maragall de l'Àmbit d'Atenció Primària Barcelona Ciutat de l'ICS, des d'avui i fins al 25 de juliol de 2016.
Anar Amunt     Més informacióEn deu anys, la formació dels cirurgians es farà mitjançant realitat virtual

Demà comença el VIII Congrés Europeu de Ginecologia Robòtica a l'Hospital de Bellvitge, que reunirà 300 especialistes d'arreu del món.
Anar Amunt     Més informacióL’IRBLleida dóna la benvinguda als nous investigadors predoctorals

La Jornada d'Acollida també inclou l'entrega dels premis a la Millor Publicació de Recerca en les tres categories: Investigació predoctoral, Residència i Infermeria, llevadoria i fisioteràpia.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP Vilanova del Camí promou de forma activa el document de voluntats anticipades

Dijous, segona sessió informativa al Centre d'Atenció Primària.
Anar Amunt     Més informacióEl gerent de l’ICS a les Terres de l’Ebre dóna la benvinguda als nous residents

En total s'han incorporat vuit residents a la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, tres a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i quatre a la Unitat Docent Multidisciplinària d'Obstetrícia i Ginecologia.
Anar Amunt     Més informacióManuel Sánchez de la Torre, investigador de l’IRBLleida, imparteix la “Lección Joven Investigador”

- En la seva conferència “Apnea del son i malaltia cardiovascular: cap a una medicina de precisió” va abordar la relació entre les dues patologies que presenten un elevat consum de recursos sanitaris.
Anar Amunt     Més informacióDermatòlegs de l’Hospital Joan XXIII participen en la campanya Euromelanoma 2016 de l’AEDV

Demà dimecres 15 i dijous 16 de juny, els dermatòlegs Miquel Just i Laia Pastor faran visites de cribratge de càncer de pell a l'Hospital Joan XXIII i al CAP La Granja-Torreforta.
Anar Amunt     Més informacióL’AP Costa de Ponent i la UOC estudien com afecta l’ús de les TIC a la salut dels adolescents

Millorar la promoció i la prevenció de la salut entre els adolescents, sobretot pel que fa a l’ús que fan de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), com ara Internet o la telefonia mòbil, és el gran objectiu del conveni signat.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Llefià participa en la XVII Mostra d’entitats de Badalona

Els professionals del centre hi van participar activament per donar als assistents recomanacions sobre l’exercici físic, l’alimentació saludable i la cura de la salut durant els mesos d’estiu.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Adrià celebra el seu 10è aniversari aquesta setmana amb activitats que reforcen el seu vincle amb el barri

Les activitats reforcen el paper del CAP com a eix de la salut comunitària i porta d'entrada als serveis sanitaris.
Anar Amunt     Més informacióEls impactes emocionals positius afavoreixen el record d’esdeveniments similars futurs

Investigadors de l'IDIBELL demostren com l'associació d'una càrrega emocional positiva amb un estímul determinat millora la capacitat de retenció d'estímuls futurs del mateix tipus.
Anar Amunt     Més informacióIdentifiquen un dels gens de les persones primes (IDIBGI)

En aquest estudi han participat investigadors de l'IDIBGI, encapçalats pel doctor José Manuel Fernández Real, juntament amb professionals del Regne Unit, Eslovènia, Islàndia, Finlàndia, Àustria i els Estats Units d'Amèrica.
Anar Amunt     Més informacióVint CAP de Barcelona participen en "la fam no fa vacances"

Per tercer any consecutiu, aquest 2016, una vintena de centres d’atenció primària (CAP) de Barcelona ciutat de l’ICS sumen esforços per fer una recollida solidària d’aliments bàsics que es distribuiran entre la població urbana sense recursos.
Anar Amunt     Més informacióPrimer test molecular per el tractament del càncer de mama

Fins ara, el pronòstic i el tractament de les pacients amb càncer de mama metastàtic del tipus hormonosensible s’havia basat en variables inespecífiques com l’edat de la pacient.
Anar Amunt     Més informacióCandela Calle visita les noves instal·lacions del Laboratori Clínic ICS Camp de Tarragona

El nou emplaçament, de 900 metres quadrats, permet ubicar totes les àrees del Laboratori amb una distribució més eficient.
Anar Amunt     Més informacióLa Jornada de Portes Obertes al nou CAP Piera desperta molt d’interès entre la ciutadania

Dissabte passat molts ciutadans van conèixer en primera persona el nou equipament, que permet millorar la qualitat del servei.
Anar Amunt     Més informacióEl projecte de reforma de l’Hospital de Viladecans inclou un nou edifici a l’avinguda del Mil·lenari

El nou Hospital de Viladecans constarà d'un edifici de nova construcció darrere de l'actual amb entrada principal per l'avinguda del Mil·lenari.
Anar Amunt     Més informacióJosep M. Sistac defensa la formació amb simulació mèdica en el I Congrés Mèdic Internacional a Quito

Entre els dies 30 de maig i 2 de juny de 2016 s’ha celebrat a Pichincha el I Congrés Mèdic Internacional, amb la participació de diversos professionals de medicina de l’Amèrica llatina i de Josep Maria Sistac.
Anar Amunt     Més informacióUna eina que s’utilitza a l’atenció primària i preveu el risc de fractura òssia també redueix costos econòmics

Es tracta de la classificació de risc FRIDEX de l'algoritme FRAX, que és una eina vàlida i fiable per mesurar el risc de fractura per fragilitat en dones majors de 40 anys.
Anar Amunt     Més informacióPosada en marxa del Laboratori Unificat de la Metropolitana Nord de l’ICS

L'espai donarà cobertura a una població que arriba a 1,5 milions de persones.
Anar Amunt     Més informacióAmposta organitza cursos de suport vital bàsic i ús del desfibril·lador extern automàtic

Els professionals de l’ICS del CAP Amposta se n’han fet càrrec de la formació.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP Lleida Rural Sud inicia un programa d’activitats preventives en la tercera edat

Les activitats tindran lloc durant el mes de juny en diverses poblacions de la zona.
Anar Amunt     Més informacióUn 78% de les persones que participen en curses urbanes de fons no es controla el cor

Tres metgesses bagenques analitzen el perfil clínic de les persones que participen en les curses.
Anar Amunt     Més informacióL'IDIBGI celebra una jornada sobre innovació

Les jornades “Innovem ara, fem futur” tenen l'objectiu d'identificar oportunitats en projectes d’innovació i d’incentivar col·laboracions futures.
Anar Amunt     Més informacióEl doctor Purroy, de l’Arnau, és elegit el nou president de la Societat Catalana de Neurologia

L'SCN és una de les més antigues d'Europa atès que té més de 100 anys d'història. El doctor Artur Galcerán i Granés va ser el seu primer president, el 1911.
Anar Amunt     Més informacióEs millora l’aparcament del Fossat al recinte de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Dimecres, dia 8 de juny, s'inicien les tasques de col·locació de les noves escales al fossat d'aparcament proper a l'Hospital a fi de millorar-ne l'accessibilitat i seguretat.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP Les Borges Blanques celebra la 1a Setmana Cardiovascular de les Garrigues

Les activitats comencen avui i està previst que durin fins al divendres 10 de juny.
Anar Amunt     Més informacióEls ASSIR de l'ICS a Barcelona i l’Ajuntament de la ciutat presenten una guia de paternitat

Aquest nou recurs pedagògic facilita a professionals de la salut, però també d'altres sectors, les eines més adequades per treballar, des de l'òptica i l'experiència masculina, les diferents situacions derivades del fet de ser pare.
Anar Amunt     Més informacióWifredo Ricart, Llorenç Caballeria i Salvador Augustin premis de Recerca de l'ICS

La 8a Jornada de Recerca, que ha estat organitzada per l'IDIBGI, s'ha centrat en l'obesitat i la diabetis tipus 2, que s'han convertit en veritables epidèmies a tot el món, i que s'engloben dins del terme genèric de malalties metabòliques
Anar Amunt     Més informacióDos estudis del VHIO sobre càncer colorectal destacats al congrés anual ASCO

Un estudi mostracomelsrègims de tractament que inclouenEncorafenibmostren una activitat clínica molt prometedora en càncercolorrectal de difícil tractament (BRAFm) Un estudi pioner del VHIO mostra que hi ha tumors colorectals en els quals totes les cèl·l
Anar Amunt     Més informacióCarles Capdevila repta els nous residents ‘a canviar la medicina des de dins’

El periodista i filòsof català ha obert aquest matí l’acte de benvinguda dels residents de l’hospital amb una ponència. Més de 60 professionals comencen avui la seva especialitat a Germans Trias.
Anar Amunt     Més informacióMés de 310.000 persones es beneficien de la salut comunitària integral a Catalunya

El COMSalut s'està desenvolupant a 16 Equips d'Atenció Primarìa (EAP) de l'ICS i diferents entitats proveïdores del SISCAT, conjuntament amb els dispositius locals de salut pública de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi de l’EAP Igualada Urbà vol demostrar beneficis dels grups psicoeducatius

Cinc professionals d’infermeria de l’ICS a l’Anoia, amb Esther Argente com a autora principal, estan realitzant un interessant estudi per confirmar l’efectivitat dels grups psicoeducatius en què participen usuaris de l’Equip d’Atenció Primària Igualada
Anar Amunt     Més informacióLa Unitat d’Hospitalització a Domicili del Joan XXIII atén més de 16.000 pacients en 16 anys

Els 75% de la seva cartera de serveis són processos quirúrgics i el 25% processos mèdics, durant les 24h al dia, els 365 dies de l'any.
Anar Amunt     Més informacióEl Ministeri de Sanitat premia l’organització dels serveis d’atenció sexual i reproductiva de l’ICS

Els grups de dol perinatal de Vall d'Hebron, el Protocol d'alta precoç del Trueta i la continuïtat de l'atenció i el seguiment després del part de l'ASSIR de Mollet també han estat distingits pel Ministeri.
Anar Amunt     Més informacióEls EAP de Terres de l’Ebre posen en marxa el Projecte DP-Tansfers per prevenir la diabetis

L'objectiu del projecte és millorar l'estil de vida amb hàbits més saludables, particularment en alimentació i en l'exercici físic, que no requereix cap medicació.
Anar Amunt     Més informacióÈxit de participació de les llevadores de l’ICS en el Congrés Internacional de Tarragona

1.093 persones d'arreu del món hi han assistit i han participat en les diverses activitats que s’hi han dut a terme
Anar Amunt     Més informacióMillores en el diagnòstic del melanoma gràcies a un equip del VHIR

La combinació de la genètica amb tècniques histològiques millora el diagnòstic i la personalització del tractament contra el melanoma.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP i l’Ajuntament d’Agramunt organitzen un curs d’aprofitament dels aliments

Els Serveis Socials de l'Ajuntament d'Agramunt, amb la col·laboració del Centre d'Atenció Primària Agramunt, han organitzat un curs d'aprofitament dels aliments.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau commemora el Dia del Donant

En aquesta data, l'Hospital vol homenatjar totes les persones que, gràcies a la seva donació voluntària i desinteressada, fan realitat un trasplantament.
Anar Amunt     Més informacióEls nous metges residents a l’AP de la Metropolitana Nord escullen centre

S’han incorporat un total de 31 nous professionals en 11 centres d’atenció primària.
Anar Amunt     Més informacióCarles Capdevila dóna la benvinguda als nous residents de Germans Trias

El periodista és el conferenciant invitat a l'acte de benvinguda que tindrà lloc el proper dijous 2 de juny.
Anar Amunt     Més informacióCastellar presenta el catàleg de prescripció social

L'Ajuntament de Castellar del Vallès i l'ICS han presentat el catàleg de prescripció social.
Anar Amunt     Més informacióPresentació del llibre Aulas hospitalarias calidad de vida en el 15è aniversari de l’Aula de l’Arnau

El llibre escrit per Toñy Castillo, directora de l'Aula Hospitalària de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, es presentarà el proper 17 de maig a la sala d'actes de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi demostra la validesa de l’ecografia per predir la progressió de la malaltia ateromatosa

La progressió de la malaltia renal crònica està relacionada amb la progressió de la malaltia ateromatosa (càrrega de greix a les artèries).
Anar Amunt     Més informacióEls professionals de Viladecans podran fer els seus tràmits laborals a través del mòbil

Serà el primer centre de l'Institut Català de la Salut que oferirà aquesta prestació al seu personal.
Anar Amunt     Més informacióLa Societat Espanyola de Neurologia premia Joaquín Serena per la seva trajectòria en la investigació de l’ictus

El Dr. Joaquín Serena, responsable de la Unitat d'Ictus de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, rebrà aquesta tarda un premi en reconeixement a la seva tasca científica i l'àmplia dedicació a la investigació d'aquesta malaltia neurològica.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron acull els principals experts mundials en cardiopatia isquèmica

El Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari organitza el primer congrés mundial sobre els 30 anys del tractament per reperfusió de la isquèmia.
Anar Amunt     Més informacióEl director general de Recerca i Innovació en Salut visita l’IRBLleida

La directora de l'IRBLleida presenta un resum de projectes, assaigs i articles de la institució.
Anar Amunt     Més informació42 residents de l’Hospital Joan XXIII i de l’Atenció Primària de Tarragona acaben la seva formació

L'hospital tarragoní ha acollit avui l'acte de comiat de 23 MIR d'especialitats hospitalàries, 15 de medicina de família i comunitària i 4 llevadores.
Anar Amunt     Més informacióLa meitat de les pacients que demanen contracepció d'emergència són menors de 20 anys

L'estudi de l'IDIAP Jordi Gol s'ha fet al CAP de Besalú.
Anar Amunt     Més informacióResidents de medicina i d’infermeria comparteixen experiències en la 8a Jornada de Recerca

Enguany, ha acabat la seva formació la primera promoció de residents d'infermeria d'atenció familiar i comunitària als centres d'atenció primària de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Anar Amunt     Més informació


© 2001 Tots els drets reservats


Institut Català de la Salut
Generalitat de Catalunya Departament de Salut
Enterovirus


En aquest apartat, trobareu la informació disponible sobre els enterovirusMemòria d'activitat de l'ICS 2014


Recull de l'activitat assistencial i dels projectes més destacats de l'ICS durant l'any 2014.25 anys de la LOSC


Es commemora el 25è aniversari de la Llei d'ordenació sanitària de Catalunya.Transparència ICS


Portal de transparència, accés a la informació i bon governProgramació de visites de salut internacional


Si marxes de viatge, no et descuidis la salut! Programa’t una visita per Internet.Butlletí TerapICS


Consulteu el butlletí de la Comissió Farmacoterapèutica de l’ICS.Campus virtual de l’ICS


L’ICS potencia els processos d’aprenentatge en entorns virtuals.CIM, 10a revisió


La classificació internacional de malalties és una eina bàsica per a la codificació de les malalties i les intervencions.Canal Salut


Informació útil i d'interès sobre l’àmbit de la salut: consells de salut, centres i serveis, tràmits, actualitat...Enquesta de salut de Catalunya


L’ESCA permet obtenir informació poblacional sobre l’estat de salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris.Seu electrònica


S’ha posat en marxa una nova oficina virtual per a tràmits amb l’Administració de la Generalitat, oberta a totes hores i tots els dies de l’any.Transparència Gencat


Web de Transparència de la Generalitat, que inclou informació sobre el Govern i el president, l’acció de govern, dades, gestió i indicadors de Catalunya.Projecte Essencial


Essencial és una iniciativa que identifica pràctiques clíniques de poc valor i promou recomanacions per tal d'evitar-ne la realització.Sexe Joves


Sexe Joves, ara a Canal Salut, ofereix informació sobre sexualitat i afectivitat, anticoncepció i centres sanitaris.Infermera Virtual


Informació rellevant, suggeriments i consells per tenir cura de la salut del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.