Notícies


Un estudi valida una escala per predir el risc de complicacions respiratòries postoperatòries

L’estudi, liderat per l'Hospital Germans Trias, es publica aquest mes d’agost a l’edició en paper de la revista científica Anesthesiology, que li dedica l’editorial.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS crea una comissió de referents territorials d’ITS de l’atenció primària

L’ICS ha posat en marxa a l’atenció primària una comissió per desenvolupar el Pla de prevenció i atenció de les infeccions de transmissió sexual a Catalunya. La comissió es va presentar el 25 de juliol a la sala d’actes del Centre Corporatiu.
Anar Amunt     Més informacióEs descriu el primer cas de transmissió de virus de l’hepatitis C resistent als nous fàrmacs

Investigadors de l'IrsiCaixa i de la Fundació Lluita contra la Sida (FLS) han descrit, per primera vegada al món, la transmissió d’una variant del virus de l’hepatitis C que és resistent als fàrmacs altament eficaços aprovats recentment.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS a la Catalunya Central convoca la tercera edició del Concurs de relat breu sobre salut

L’ICS a la Catalunya Central i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCat) convoquen la tercera edició del concurs de relats curts amb l’objectiu de promoure la salut i el benestar.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Gran Sol entra en funcionament de manera parcial

El nou CAP esdevindrà un equipament estratègic, innovador i de referència per a Badalona. En aquesta primera fase, una part dels ciutadans de Llefià canviaran de centre d’atenció primària.
Anar Amunt     Més informacióEl Centre d’Assistència Primària de Rambla Ferran acull el programa “RespirFàcil”

Les malalties del sistema respiratori han passat a ser la segona causa de mort a Espanya. Per aquest motiu l'atenció d'aquests pacients des de l'atenció primària cada dia pren més força.
Anar Amunt     Més informacióLa investigadora de l’IDIBGi Mireia Alcalde guanya una beca Daniel Bravo

La Fundació Privada Daniel Bravo-Andreu ha concedit una de les beques d’investigació biomèdica 2014 per fer estades curtes a l’estranger a l’estudiant predoctoral Mireia Alcalde, del Centre de Genètica Cardiovascular UdG-IDIBGi.
Anar Amunt     Més informacióUn treball de l’Arnau premiat a la XXV Reunió Anual de la Secció d’Hemodinàmica i Cardiologia

El projecte guardonat es titula “Menys pot ser més” i tracta la síndrome coronària aguda d’una dona sense factors de risc.
Anar Amunt     Més informacióLa situació assistencial a l’Hospital de Bellvitge és de total normalitat

La desinformació generada per alguns sindicats provoca una situació de malestar innecessari als pacients ubicats en plantes que està previst tancar durant l’estiu.
Anar Amunt     Més informacióAquest estiu els hospitals de l’ICS augmentaran les sessions quirúrgiques un 11,76%

Com sempre, les intervencions urgents i la cirurgia oncològica i cardíaca seran prioritàries.
Anar Amunt     Més informacióEl nou model col·laboratiu d’atenció integrada a Tona rep un premi a la innovació sanitària

Des de la implantació del projecte, s’ha reduït un 17% el nombre d’usuaris hospitalitzats i l’estada mitjana hospitalària ha passat de 724 a 187 dies.
Anar Amunt     Més informacióL’estudi MOSCAT revela que les malalties genètiques són responsables d’un terç de les morts sobtades inexplicades en la gent jove

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort al món occidental i la primera causa d’hospitalització i discapacitat. La complicació més greu és la mort sobtada cardíaca (MSC), que afecta 3.500 persones cada any a Catalunya.
Anar Amunt     Més informacióL'IRBLleida prova l'eficàcia de la vitamina D durant la quimioteràpia en càncer de mama

L’objectiu és validar si els resultats esperançadors trobats en cultius cel·lulars tenen els mateixos efectes en els pacients.
Anar Amunt     Més informacióL’atenció primària a Barcelona estrena dos blogs d’educació sanitària

El Centre d’Atenció Primària Sant Rafael i l’Equip d’Atenció Primària Guinardó aposten per la salut electrònica (eSalut) per oferir educació sanitària fiable.
Anar Amunt    Una aplicació que connecta l'atenció primària de Terres de l'Ebre amb el Pere Mata estalvia visites

La nova connexió virtual permet compartir informació de forma segura i pretén evitar desplaçaments innecessaris als pacients, a més d’augmentar la resolució de l’atenció primària davant les malalties mentals.
Anar Amunt     Més informacióIRBLleida i Ensenyament seleccionen 4 estudiants de batxillerat per fer pràctiques de recerca

L’objectiu d’aquests ajuts és proporcionar als més joves un contacte amb el món de la recerca biomèdica i despertar vocacions investigadores per al futur.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Rambla Ferran agilitza el diagnòstic de la deficiència d’a-1- antitripsina

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Rambla de Ferran des de fa uns mesos està duent a terme la determinació ambulatòria de la deficiència d’a-1-antitripsina (DAAT) en pacients que podrien tenir-ne.
Anar Amunt     Més informacióL’estudi del càncer en animals ofereix noves pistes sobre els tumors humans

L’ICO i l’IDIBELL promouen l’estudi de certs càncers en animals. En concret, s’estudien els tumors provocats per agents infecciosos com els virus del papil·loma o el bacteri Helicobacter pylori.
Anar Amunt     Més informacióBellitge aconsegueix augmentar en un 20% la supervivència de persones amb ruptura d’aneurisma

L’Hospital Universitari de Bellvitge aconsegueix reduir la mortalitat de pacients que presenten trencament de l’aneurisma aòrtic amb un ‘programa de tractament d’emergència aòrtica’.
Anar Amunt     Més informacióLes teràpies diana milloren la supervivència de les neoplàsies hematològiques

Un estudi amb participació gironina, publicat a Lancet, fa una anàlisi de casos des de 1997 a 2008.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron millora les cicatrius de les cremades injectant cèl·lules mare adultes dels pacients

Es tracta d’una tècnica regenerativa, fruit de molts anys de recerca clínica, que consisteix a obtenir del teixit adipós dels pacients, cèl·lules mare adultes que s’injecten a les cicatrius que han deixat les cremades, per augmentar la seva elasticitat.
Anar Amunt     Més informacióLa Jornada Científica 2014 de l’IDIBGi potencia la col·laboració multidisciplinària

Les institucions destaquen la importància de l’IDIBGi per vertebrar i potenciar la recerca en biomedicina i salut a les comarques de Girona.
Anar Amunt     Més informacióCreix el nombre d’usuaris atesos a la Unitat de Salut Internacional de la Catalunya Central

Les destinacions per excel·lència de les persones que s’han visitat a les unitats de l’ICS d’Osona, l’Anoia i el Bages-Berguedà són Tailàndia i l’Índia.
Anar Amunt     Més informació


Sara Berbel: “Estem ja a la societat del coneixement i seguim tenint horaris de l’era industrial”

La psicòloga Sara Berbel va parlar el 8 de juliol al Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut (ICS) sobre com podem millorar l’organització del temps. La conferència estava emmarcada dins de les actuacions del Pla de d’igualtat de l’ICS.
Anar Amunt     Més informacióNova combinació terapèutica per frenar els sarcomes resistents

Els investigadors del grup de recerca en sarcomes de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) han testat en 19 pacients una nova combinació terapèutica per lluitar contra els sarcomes resistents.
Anar Amunt     Més informacióAriadna Gasol, resident de 4t d’oncologia mèdica, guanya dos premis de la seva especialitat clínica

La doctora Ariadna Gasol Cudós, resident de 4t any d’oncologia mèdica a l’Hospital Arnau de Vilanova, ha guanyat dos premis.
Anar Amunt     Més informacióUn nou mètode pioner al món permet identificar els pacients amb ictus més greus a l'ambulància

L’Hospital Universitari Germans Trias i el SEM han desenvolupat un nou protocol de triatge anomenat escala RACE.
Anar Amunt     Més informacióL'Arnau i el Santa Maria acullen estudiants internacionals d’intercanvi durant juliol i agost

Els intercanvis entre estudiants internacionals són possible gràcies al convenis signats entre l’Associació d’Estudiants de les Ciències de la Salut (AECS) amb l'ICS i GSS.
Anar Amunt     Més informacióMetges jubilats del Trueta s’associen per aportar els seus coneixements a l’entorn sanitari

Han creat l’Associació de Facultatius Jubilats Dr. Josep Trueta, amb la voluntat de poder col·laborar amb diferents hospitals del territori i amb el Col·legi Oficial de Metges de Girona.
Anar Amunt     Més informacióEl Verge de la Cinta incorpora els serveis d’un especialista en cirurgia plàstica i reparadora

El nou servei evita que els pacients amb cirurgies més complexes hagin de ser traslladats a l’Hospital Universitari de Bellvitge.
Anar Amunt     Més informacióLes unitats de salut internacional ofereixen la possibilitat de demanar cita prèvia per Internet

Les persones que necessitin consells i vacunació abans de marxar de viatge podran programar una visita a través de l’adreça www.ics.gencat.cat/salutinternacional.
Anar Amunt     Més informacióDetecten espècies en la microbiota intestinal que marca diferència entre individus sans i malalts

S’han identificat en la microbiota humana, gràcies a un nou enfocament en l’anàlisi bioinformàtica, més de 500 espècies totalment desconegudes fins ara i, a més, s’ha ampliat el catàleg de gens microbians coneguts, de 3 a 10 milions.
Anar Amunt     Més informacióEl 68% de conductors majors de 64 anys pateix patologia crònica de risc per a la conducció

La mitjana d’edat dels conductors majors de 64 anys estudiats és de 72 anys i són majoritàriament homes.
Anar Amunt     Més informacióUna experta en lideratge i gènere parlarà a l’ICS sobre com millorar l’organització del temps

La conferència de la psicòloga Sara Berbel tractarà dels beneficis socials i econòmics d’una nova organització dels horaris.
Anar Amunt     Més informacióUn nou test permet millorar l'eficàcia del tractament contra el VIH en pacients difícils de tractar

Els investigadors d'IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l'Obra Social "la Caixa" i el Departament de Salut, demostren per primera vegada l'eficàcia d'un nou test.
Anar Amunt     Més informacióEls ASSIR de l’ICS ofereixen la possibilitat de realitzar consultes per videoconferència

Inicialment, l’oferta s’adreçava a les dones que acabaven de ser mares i ara s’ha ampliat a altres tipus de consultes.
Anar Amunt     Més informacióEls CAPs de Barcelona recapten prop de 1.500 kg d’aliments per a la campanya ‘La fam no fa vacances’

Durant la setmana del 16 al 20 de juny, l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut ha col·laborat amb la Fundació Banc dels Aliments per aconseguir aliments bàsics per als mesos d’estiu.
Anar Amunt     Més informacióEl maneig preventiu del trastorn neurocognitiu en pacients amb VIH és clau per la qualitat de vida

Els pacients amb VIH d’edat més avançada tenen major risc de patir trastorns neurocognitius, ja sigui per la influència del VIH, per la pròpia edat o per altres altres malalties més prevalents.
Anar Amunt     Més informacióIdentifiquen fins a 9 lesions de pell en treballadors de la fruita en la Campanya Euro melanoma

La revisió de la pell es va dur a terme el passat 18 de juny a la cooperativa de fruita Sanui Fruits en motiu de la Campanya Euromelanoma 2014.
Anar Amunt     Més informacióCarta a Economía Digital sobre la informació publicada de les protestes a Bellvitge i Vall d'Hebron

Aclariments de la Direcció de l'ICS sobre la notícia publicada el 28 de juny al diari Economía Digital, en relació a les protestes als hospitals de Bellvitge i Vall d'Hebron.
Anar Amunt     Més informacióL’HJ23 obté un resultat excel·lent en l’acreditació de Salut sobre qualitat assistencial

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona ha renovat l’acreditació que atorga la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut en relació a la qualitat assistencial, amb uns resultats excel·lents: 98,54 punts sobre 100.
Anar Amunt     Més informacióEls tres hospitals de Tarragona recapten 196 kilograms d'aliments per a Càritas en una setmana

Finalitza la campanya de suport al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, que s'ha realitzat entre el 23 i el 30 de juny.
Anar Amunt     Més informacióResposta de la Direcció a la informació publicada al diari Ara sobre el pressupost de l'ICS

Carta enviada al diari Ara el dia 1 de juliol, en relació a la notícia publicada el mateix dia en el mateix mitjà, sobre una suposada reducció del pressupost de l'entitat.
Anar Amunt     Més informacióAcaba el curs de gimnàstica correctiva a l’aire lliure de Vilanova del Camí

Diverses persones que no poden fer una activitat física convencional milloren la seva salut gràcies a la gimnàstica correctiva.
Anar Amunt     Més informacióEls investigadors d’IRBLleida celebren la seva trobada anual de recerca

La finalitat de la trobada és que els diferents grups de recerca del centre puguin posar en comú nous enfocaments i idees de treball innovadores.
Anar Amunt     Més informació


El Centre Corporatiu acull una exposició sobre com organitzar-nos el temps

A partir del dia 26 de juny, fins al 15 de juliol es podrà visitar al vestíbul del Centre Corporatiu de l’ICS l’exposició “Quin temps tenim? L'organització de la vida quotidiana”.
Anar Amunt     Més informacióEls centres de l’IAS i de l’ICS Girona comparteixen el sistema de gestió de la informació clínica

Els professionals de les dues institucions accediran ara a una història clínica electrònica i única del pacient, un pas imprescindible per a la coordinació assistencial en el marc del projecte CIMS
Anar Amunt     Més informacióPremi a la directora clínica de l’UCI de l’Arnau per un article sobre patologia infecciosa

La Dra. Palomar ha estat premiada per l’article Impact of a National Multimodal Intervention to Prevent Catheter-Related Bloodstream Infection in the ICU: The Spanish Experience, presentat al premi Dra. María Jesús López Pueyo.
Anar Amunt     Més informacióEl catedràtic Miquel Vilardell, estrena l’Aula CIMS amb la conferència “Envellir bé”

Es tracta d’un espai de debat en matèria d’humanitats creat en el marc d’aliances estratègiques de l’ICS Girona i l’IAS.
Anar Amunt     Més informacióL’artritis reumatoide requereix abordatge multidisciplinari per prevenir danys extraarticulars

L’Hospital Universitari de Bellvitge organitza unes jornades reumatològiques per debatre sobre el diagnòstic i tractament de les afeccions extraarticulars que poden sorgir en el decurs de l’artritis reumatoide.
Anar Amunt     Més informacióLa Beca Marta Santamaria fa nova aportació a la investigació oncològica en càncer de mama

El divendres 20 de juny la Beca Marta Santamaria (BMS) es va fer efectiva l’entrega, al Dr. Xavier Matias-Guiu, director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), d’un taló per valor de 1.690,26 euros.
Anar Amunt     Més informacióMetges i pacients constituiran dissabte la primera associació gironina per als afectats d’ictus

A la demarcació hi ha 7.000 persones discapacitades per aquesta malaltia i es convida a participar a la trobada a tothom qui s’hi senti implicat.
Anar Amunt     Més informacióEls CAP de Barcelona participen en la campanya de recollida d’aliments ‘La fam no fa vacances’

Al llarg d’aquesta setmana, l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut s’ha sumat a la convocatòria de la Fundació Banc dels Aliments per aconseguir aliments bàsics per als mesos d’estiu.
Anar Amunt     Més informacióLa Direcció de l'ICS a Girona i de l'IAS presenta als professionals el balanç del primer semestre

En el marc del Projecte CIMS es crea l’Aula CIMS, un espai de debat en matèria d’humanitats que s’estrena el 26 de juny amb una conferència de Miquel Vilardell.
Anar Amunt     Més informacióL'Arnau de Vilanova inaugura la “Jornada d’actualització en patologia infecciosa en urgències”

La malaltia infecciosa és la segona causa de mortalitat a nivell mundial i la seva atenció suposa un percentatge molt rellevant en la tasca assistencial dels serveis d’urgències hospitalaris.
Anar Amunt     Més informacióEl tractament efectiu contra l’ELA requereix trobar nous models animals

La investigació en ELA a Catalunya requereix un treball en xarxa amb centres punters d’arreu del món en diverses línies de recerca bàsica.
Anar Amunt     Més informacióOftalmologia de l’Hospital Verge de la Cinta augmentarà un 50% les operacions de cataractes

És conseqüència de la reforma de l’àrea de Cirurgia Major Ambulatòria, on des del maig ja s’hi han fet 100 intervencions més de diferents especialitats.
Anar Amunt     Més informacióCaminadors de Tarragona i Reus del programa d’exercici físic de l’ICS fan una trobada a la platja

Una setantena de participants del Anem a Caminar i el Pas a Pas s’exerciten a la platja del Miracle i comparteixen experiències i esmorzar saludable.
Anar Amunt     Més informacióEls CAPs de Santa Coloma organitzen sessions de marxa nòrdica per als estudiants de l’IES Les Vinyes

Durant tres setmanes, una infermera ha ensenyat als alumnes de 1r de batxirellat la tècnica per caminar amb bastons.
Anar Amunt     Més informacióSessió matinal de portes obertes aquest dissabte al nou CAP Casernes de Barcelona

Demà, 14 de juny de 2014, el nou Centre d’Atenció Primària Casernes de l’Àmbit d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut obrirà les portes de 10 h a 13 h perquè tothom pugui visitar-lo.
Anar Amunt     Més informacióVilanova del Camí s’implica per lluitar contra el tabac durant la Setmana sense Fum

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Vilanova del Camí ha celebrat la Setmana sense Fum organitzant i participant en diferents activitats obertes a tota la ciutadania.
Anar Amunt     Més informacióUn nou mètode participatiu permet reduir els riscos del pacient a l’Atenció Primària

A la Jornada d’ABS s’hi ha presentat un manual de seguretat per unificar criteris d’actuació en els procediments més habituals.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP d’Agramunt ha organitzat un fòrum sobre sexe i afectivitat adreçat a nenes i nens

El fòrum, que ha tingut lloc el dia 3 de juny de 2014, ha estat un èxit de participació.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau implanta una nova estratègia de maneig del potassi en l’àmbit assistencial

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, en aplicació del seu Pla de qualitat i seguretat clínica 2013-2014, ha implantat una nova estratègia de maneig del potassi en l’àmbit assistencial.
Anar Amunt     Més informacióGermans Trias mesurarà dijous la presència de monòxid de carboni a l’aire exhalat pels ciutadans

Serà entre les 9 i les 13 h, al vestíbul principal de l’hospital, amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals debaten a Terrassa sobre suplements nutricionals durant l’embaràs i la lactància

L’Institut Català de la Salut organitza el proper dijous una Jornada per unificar criteris respecte als suplements en l’alimentació de la dona en aquest període.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP d’Amposta especialitza dues infermeres en l’atenció domiciliària per ser més resolutiu

La població adulta assignada al Centre d’Atenció Primària és de 17.372 persones, de les quals 180 són pacients que reben l’atenció a casa seva.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida celebra el Dia Nacional de la Nutrició

Organitza diverses activitats a l’Aula Hospitalària, una xerrada i una taula informativa per celebrar-lo.
Anar Amunt     Més informacióIdentifiquen un centenar de biomarcadors útils per predir l’evolució del càncer colorectal

Investigadors de l'ICO i IDIBELL liderats per David García-Molleví han identificat 108 gens expressats de forma diferencial en les cèl·lules normals acompanyants presents en els tumors i les seves equivalents en el teixit sa adjacent al tumor.
Anar Amunt     Més informacióEl projecte Telèmac guanya un dels premis BDigital a la innovació digital 2014

El projecte Telèmac de l'Àmbit d'Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS és el guanyador de la 12a edició del premis BDigital a la innovació digital 2014 en la categoria Nous models de negoci.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII col·labora amb ‘Posa’t la Gorra!’ de l’Afanoc per als nens amb càncer

L’associació instal·la una taula en l’entrada principal del centre sanitari per vendre les gorres que permetran l’entrada a PortAventura l’1 de juny.
Anar Amunt     Més informacióEl Programa de la Cronicitat del SAP Baix Llobregat Centre aconsegueix reduir un 16,8% els ingressos hospitalaris dels pacients crònics

També ha possibilitat una disminució de les urgències hospitalàries i d’atenció primària entre els pacients multifreqüentadors.
Anar Amunt     Més informacióL'ICS a Girona acomiada demà els 47 residents que acaben la seva especialització

Dimecres de la setmana vinent es farà l’acollida als nous residents de l’Hospital Dr. Josep Trueta i de l’àmbit d’atenció primària.
Anar Amunt     Més informacióLa Unitat de Malalties de la Pleura de l’Arnau obté una beca d’investigació clínica

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears ha concedit la beca d’investigació clínica 2014 a un projecte de la Unitat de Malalties de la Pleura de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta realitza gairebé un centenar d’operacions de càncer de fetge i pàncrees cada any

Durant quatre dies 100 especialistes d’arreu de l’estat s’han estat formant a l’hospital gironí, seguint en directe diverses intervencions quirúrgiques.
Anar Amunt     Més informacióManel Esteller, guardonat amb el Premi d'Honor Dr. Benaprès 2014

El director del Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), ha obtingut el Premi d'Honor Dr. Benaprès 2014.
Anar Amunt     Més informacióVall d'Hebron, 1r centre que incorpora cirurgia assistida per ordinador a operacions maxil·lofacials

El Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron vol esdevenir referent en cirurgia assistida per ordinador, ja que és el primer servei català que incorpora el navegador intraoperatori per a cirurgies maxil·lofacials.
Anar Amunt     Més informacióLes ecografies de baixa complexitat en els CAP escurcen temps i proves fins al diagnòstic

Els marcs col·laboratius entre els diferents nivells assistencials esdevenen un clar exemple de millora en la resolució dels problemes que afecten els usuaris.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans com a mesura de prevenció per a les infeccions

Es posarà en marxa un projecte pioner d’implementació d’un sistema de monitorització automàtica de la higiene de mans basat en dispensadors intel·ligents.
Anar Amunt     Més informacióEs practica per 1r cop a Espanya la resecció d’un còlon que s’havia implantat com a esòfag i estómac

L’Hospital Universitari de Bellvitge coordina els serveis de cirurgia general, cardíaca i plàstica per tal de realitzar aquest tipus d’intervenció extraordinària que requereix un equip multidisciplinari.
Anar Amunt     Més informacióL’intervencionisme cardiològic amb mínima invasió substitueix cada cop més la cirurgia

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha celebrat el ‘VI Curs Internacional sobre Prevenció i Tractament de les Complicacions en Cardiologia Percutània’ on més de 400 cardiòlegs intervencionistes europeus han analitzat les innovacions en aquest camp.
Anar Amunt     Més informació


Es compleixen 30 anys del primer trasplantament de fetge a Espanya

El primer trasplantament hepàtic d’Espanya es va realitzar a l’Hospital Universitari de Bellvitge, pel Dr. Carles Margarit i el Dr. Eduard Jaurrieta, el 23 de febrer de 1984.
Anar Amunt     Més informació


Bellvitge reconstrueix la totalitat de la mama afectada per càncer en una única intervenció

La reconstrucció integral realitzada de manera immediata mitjançant una tècnica mínimament invasiva evita haver de practicar una segona operació i evita el trauma estètic de la pacient.
Anar Amunt     Més informacióLa Unitat de Cures Intensives del Trueta fa canvis informàtics per millorar encara més la seguretat clínica dels pacients crítics

Ja el 2006 es va convertir en la primera UCI de Catalunya on desapareixia el suport paper per passar a registrar totes les dades clíniques de manera automatitzada.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi avalua l’estat de salut de la població immigrant al barri del Raval

Un estudi signat per investigadors de l'ICS i la UB avalua la incidència i els factors de predicció de risc de malalties sobre la població immigrant a la ciutat de Barcelona.
Anar Amunt     Més informació


La Fundació Avedis Donabedian concedeix a l’ICS el premi Dr. Ignasi Aragó a la millor memòria

La Fundació Avedis Donabedian ha lliurat el Premi Dr. Ignasi Aragó Mitjans a la millor memòria d’una institució sanitària i social a l'ICS, pel conjunt de memòries d’activitat de l’any 2012 dels seus centres.
Anar Amunt     Més informacióObesitat i sobrepès provoquen danys al fetge similars als produïts per l’excés de consum d’alcohol

L’anomenat fetge gras és una malaltia que creix progressivament en els països occidentals i arriba a una prevalença del 30% de la població.
Anar Amunt     Més informacióLa Gerència Territorial Lleida aposta per una nova imatge del seu web

La Gerència Territorial de l’ICS a Lleida innova i actualitza el portal per adaptar-lo a les necessitats dels usuaris, seguint el model actual.
Anar Amunt     Més informacióLa crisi, protagonista de la I Jornada de salut mental en atenció primària al Vallès Occidental

Els efectes de la crisi centren la I Jornada del Programa de suport a l’atenció primària en salut mental al Vallès Occidental. L’activitat tindrà lloc el 26 de febrer de 2014 a Castellar del Vallès. Les inscripcions ja estan obertes.
Anar Amunt     Més informacióEl VHIO obté l’acreditació ISO per als laboratoris de Genòmica del Càncer i Oncologia Molecular

L’acreditació ISO 15189:2007 dels seus laboratoris clínics situa el VHIO en una posició privilegiada que demostra les seves competències tècniques i el seu nivell de qualitat, estandardització, validació de processos i capacitació del personal.
Anar Amunt     Més informació


© 2001 Tots els drets reservats


Institut Català de la Salut
Generalitat de Catalunya Departament de Salut
Programació de visites de salut internacional


Si marxes de viatge, no et descuidis la salut! Programa’t una visita per Internet.Enquesta de salut de Catalunya


L’ESCA permet obtenir informació poblacional sobre l’estat de salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris.Butlletí TerapICS


Consulteu el butlletí de la Comissió Farmacoterapèutica de l’ICS.Campus virtual de l’ICS


L’ICS potencia els processos d’aprenentatge en entorns virtuals.Memòria d'activitats 2012 de l'Institut Català de la Salut


Recull de l'activitat assistencial i dels projectes més destacats de l'ICS durant l'any 2012.Observatori del Sistema de Salut de Catalunya


Canal temàtic a Canal Salut per millorar el coneixement del sector i facilitar l’avaluació, el benchmarking i la presa de decisions.Servei d’Informació i Atenció a la Víctima de Trànsit


Aquest nou servei pretén ajudar, orientar i informar les víctimes i afectats pels accidents de trànsit.CIM, 10a revisió


La classificació internacional de malalties és una eina bàsica per a la codificació de les malalties i les intervencions.Pla de Salut 2011-2015


El Pla de Salut és un document estratègic sobre el model d’atenció a les persones, basat en l’anàlisi de les necessitats sanitàries de la població.Canal Salut


Informació útil i d'interès sobre l’àmbit de la salut: consells de salut, centres i serveis, tràmits, actualitat...Seu electrònica


S’ha posat en marxa una nova oficina virtual per a tràmits amb l’Administració de la Generalitat, oberta a totes hores i tots els dies de l’any.Transparència Gencat


Web de Transparència de la Generalitat, que inclou informació sobre el Govern i el president, l’acció de govern, dades, gestió i indicadors de Catalunya.Projecte Essencial


Essencial és una iniciativa que identifica pràctiques clíniques de poc valor i promou recomanacions per tal d'evitar-ne la realització.Web Sexe Joves


Sexe Joves, ara a Canal Salut, ofereix informació sobre sexualitat i afectivitat, anticoncepció i centres sanitaris.Infermera Virtual del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona


Informació rellevant, suggeriments i consells per a tenir cura de la salut.Borsa de treball de l'ICS


La inscripció en aquesta borsa us pot facilitar l’accés a llocs de treball de caràcter temporal com a personal interí, substitut o de reforç.