Notícies


Els hospitals terciaris de l’ICS augmenten un 26% el nombre d’intervencions quirúrgiques cardíaques complexes

L’any 2014 Vall d’Hebron, Bellvitge i Germans Trias han fet 1.961 operacions, 400 més que l’any anterior.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP Capellades reuneix una trentena d’assistents en una xerrada sobre trasplantaments

L'han dut a terme dues professionals sanitàries i un pacient trasplantat, que han explicat la seva experiència.
Anar Amunt     Més informacióL’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS estrena blog

Els CAP de l’Institut Català de la Salut a la ciutat de Barcelona donen a conèixer a la població els serveis que ofereixen.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi de Bellvitge identifica gens implicats en malalties rares que afecten la motoneurona

L’estudi se centra en un grup de malalties anomenat paraparèsia espàstica familiar i permetrà desenvolupar nous fàrmacs i mètodes terapèutics.
Anar Amunt     Més informacióReconeixement internacional per a la infermeria de l’Hospital Vall d’Hebron

L'Hospital està aplicant dues guies de pràctica clínica amb resultats notables sobre la millora en la cura dels pacients, gràcies a la implicació de més de 150 professionals d’infermeria de 16 unitats.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Primer de Maig de Lleida reconegut per la promoció de la lactància materna

El centre, juntament amb el CAP de Tordera, són els primers centres acreditats de Catalunya.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital d’Igualada i els CAP de l’Anoia atenen i tracten infants amb obesitat

A partir del diagnòstic per part del seu pediatra de primària són derivats a l’Hospital on se’ls fa un seguiment i tractament per part d’un equip de professionals multidisciplinari.
Anar Amunt     Més informacióLa Unitat Funcional de Tumors de Cap i Coll del Trueta i l’ICO fa 1.500 visites en dos anys

Hi participen professionals de l’Hospital i de l’ICO Girona, que comparteixen la presa de decisions sobre el diagnòstic i el tractament que han de seguir els pacients.
Anar Amunt     Més informacióEls equips de pediatria d’atenció primària de l’ICS a Reus obren blog

L’eina digital dóna informació útil i consells de salut als pares i mares de nens i adolescents que són usuaris dels CAP Sant Pere i Llibertat.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIAP fa un seguiment de les persones que pateixen un ictus, la majoria majors de 65 anys

El 80% dels pacients que pateixen un ictus eren independents per fer les activitats de la vida diària abans de patir-lo.
Anar Amunt     Més informacióEl concurs de dibuix sobre la salut per a escolars de l’EAP de Sant Quirze de Besora ja té guanyadors

Hi ha sis premiats escollits entre els nens i nenes que van presentar les 330 il·lustracions que han participat en el certamen.
Anar Amunt     Més informacióEls CUAP de Barcelona són els dispositius que més incrementen l’activitat durant la grip

Els CUAP són uns dispositius clau per a la descongestió de les urgències hospitalàries i han suposat un avenç molt important en l’accessibilitat i resolució de les urgències de l’atenció primària de salut.
Anar Amunt     Més informacióEl VHIO, primer centre del món a disposar de la biòpsia líquida per investigar en càncer colorectal

El Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) ha formalitzat un acord amb Merck Serono i Sysmex Inostics que li permetrà incorporar al seu laboratori de genòmica l’equipament necessari per realitzar biòpsies líquides (anàlisis de mutacions tumorals en sang
Anar Amunt     Més informacióCanvis en la Gerència de l’ICS a l’àrea Metropolitana Sud

La Comissió Executiva del Consell d’Administració de ICS, a proposta de la Direcció Gerència de la institució, ha aprovat aquest dijous el relleu d’Alfredo García Díaz al capdavant de la Gerència Territorial de l’ICS a l’àrea Metropolitana Sud.
Anar Amunt     Més informacióL'Arnau de Vilanova incorpora la cirurgia assistida per laparoscòpia en 3D

Des del principi de l’any s’han realitzat amb èxit intervencions de cirurgia assistida per laparoscòpia en 3D de pròstata i de ronyó.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi de l'ICS dóna pautes per prescriure menys ansiolítics a pacients amb un consum crònic

La Unitat de Formació i Recerca de l’Atenció Primària de l’ICS al Camp de Tarragona presenta un projecte de recerca per retirar benzodiazepines.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Montnegre millora la qualitat assistencial amb noves eines de gestió

Els professionals del CAP Montnegre han creat una unitat de demanda aguda per atendre totes les visites no programades dels usuaris.
Anar Amunt     Més informacióEls 50 blogs de l’ICS sumen 700.000 visites i 4.700 entrades

El perfil de Twitter @icscat ja supera els 10.800 seguidors i la pàgina de Facebook està a punt d’arribar als 4.000 “M’agrada”.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta atén dos Codis infart les primeres 24h de servei continuat de l’hemodinàmica

Amb l’ampliació horària s’estima que a la Regió Sanitària de Girona s’atendran uns 80/90 pacients més a l’any.
Anar Amunt     Més informacióL’IRB de Lleida llança la segona convocatòria per contractar investigadors postdoctorals

Contractarà dos nous investigadors postdoctorals de talent en el marc del projecte europeu IRBLleida’s International Postdoctoral Programme.
Anar Amunt     Més informacióLa terapia biològica per a la fibromatosi palmar cura els pacients en 24 hores

L’Hospital Universitari de Bellvitge tracta de manera ambulatòria a partir d’un fàrmac injectable en pacients malalts de fibromatosi palmar (malaltia de Dupuytren) per evitar el pas per quiròfan.
Anar Amunt     Més informacióEl Servei de Cardiologia de l’Arnau amplia l’horari de la Sala d’Hemodinàmica a 24 hores

Aquesta ampliació també s’ha dut a terme als hospitals Joan XXIII de Tarragona i Josep Trueta de Girona.
Anar Amunt     Més informacióHemodinàmica del Joan XXIII preveu atendre uns 100 pacients més a l’any amb l’ampliació de l'horari

A partir d’avui, l’atenció als infarts aguts de miocardi que necessiten un cateterisme urgent passa de 12 a 24 hores diàries els 365 dies de l’any.
Anar Amunt     Més informacióDesenvolupen una metodologia que ajudarà a escollir el tractament més eficient contra l’hepatitis C

Investigadors del VHIR han dissenyat un sistema que permet classificar els diferents subtipus del virus, determinar-ne la variabilitat i identificar si hi ha infeccions mixtes i mutacions de resistència.
Anar Amunt     Més informacióEl nou CAP Gran Sol de Badalona dóna servei a 19.000 persones de Llefià i la Salut

Ofereix atenció a la salut mental, atenció a la salut sexual i reproductiva i atenció especialitzada de cirurgia general, aparell digestiu, dermatologia i al·lergologia.
Anar Amunt     Més informacióInauguració del Centre d'Atenció Primària Ronda Prim a Mataró

El nou CAP és un equipament modern que proporciona més confort als ciutadans i professionals amb una àmplia oferta de serveis i bona ubicació.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau rep la resolució de l’acreditació de qualitat amb qualificacions excel·lents

El procés d’acreditació impulsat pel Departament de Salut es basa en el model EFQM i inclou l’avaluació de 696 estàndards considerats essencials.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta obté una acreditació d’excel·lència per la Unitat de Coloproctologia

El centre gironí opera cada any uns 200 càncers de còlon i recte.
Anar Amunt     Més informacióEl Comitè Científic dóna a conèixer les deu experiències finalistes de la 1a Jornada d’Innovació

Els autors de cadascuna d’aquestes experiències les presentaran en format de comunicació oral durant l’esdeveniment i, posteriorment, el Comitè Científic decidirà quina és la guanyadora.
Anar Amunt     Més informació500 diabètics participen en un estudi per valorar els beneficis del Programa Pacient Expert

En total, hi col·laboren professionals de 21 CAP de la Catalunya Central, Barcelona Ciutat i el Baix Llobregat de l’ICS.
Anar Amunt     Més informacióBellvitge realitza dos trasplantaments de còrnia amb un únic ull de donant

L'Hospital desenvolupa una tècnica que separa la còrnia donant en dues parts per tal de poder trasplantar-les a dos malalts amb la mateixa qualitat.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII reconstrueix amb cirurgia oncoplàstica el 62% de les mastectomies

El centre sanitari tarragoní compta amb una unitat multidisciplinar de patologia mamària per tractar de manera integral aquest tipus de càncer.
Anar Amunt     Més informacióVall d'Hebron posa a l'abast de tothom un atlas de reproducció assistida

L'eina s’ha redissenyat i adaptat al format d’aplicació mòbil per oferir una eina que respongui a les necessitats dels ginecòlegs i de les pacients.
Anar Amunt     Més informacióUn equip de l’Hospital Germans Trias ha començat a operar del cor al Trueta de Girona

L’equip continuarà realitzant al Trueta dues operacions a la setmana com fins ara.
Anar Amunt     Més informacióL’Aula Hospitalària de l’Arnau s’omple de disfresses i de colors

Aquesta setmana s’hi duran a terme diverses activitats.
Anar Amunt     Més informacióEl Departament de Salut amplia de 14 a 27 les operacions amb temps màxim d’espera garantit

Es prioritza la millora del temps d’espera per cirurgies cardíaques (3 mesos) i de càncer (45 dies) i es manté el temps d’espera màxim de 6 mesos per a pròtesis de genoll, maluc i cataractes.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP de Cardona col•labora amb els serveis socials per emetre informes de salut més ràpidament

En nou mesos, s’han estalviat 316 desplaçaments de pacients al CAP o als Serveis Socials.
Anar Amunt     Més informacióPacients trasplantats de ronyó de Girona fan el seguiment al Trueta per evitar desplaçaments

Els pacients realitzen les analítiques als seus CAP i només s’han de desplaçar a Barcelona per a una de les quatre visites anuals que s’han de fer.
Anar Amunt     Més informacióLa Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Tarragona estrena blog

L’eina digital dóna informació als tutors i als residents de l’especialitat que es formen en els centres d’atenció primària de l’ICS al Camp de Tarragona.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Navàs organitza sortides “planeres” per promoure hàbits saludables

S’organitzen una vegada al mes amb el suport de l’Ajuntament i de dos establiments del municipi, que cedeixen bastons per als participants.
Anar Amunt     Més informacióLa radiació durant la cirurgia substitueix la radioteràpia en pacients amb càncer de mama

La Unitat Funcional de Mama de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut Català d’Oncologia organitzen una jornada per a pacients amb càncer de mama.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron redueix un 35% les llistes d’espera i continua de referent en operacions d’alta complexitat

L’Hospital va realitzar 32.571 intervencions quirúrgiques, 465 més que l’any anterior.
Anar Amunt     Més informacióL’Equip Pediàtric de la Garrotxa participa en sessions telemàtiques amb l'Hospital Vall d'Hebron

Presenta els casos a les trobades mensuals interhospitalàries impulsades pel Servei de Malalties Infeccioses i Immunodeficiències.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Universitari de Bellvitge augmenta un 8,3% les intervencions quirúrgiques el 2014

El 83,4% de pacients en llista d’espera per als 14 procediments quirúrgics garantits pel Servei Català de la Salut han estat operats abans de sis mesos durant el 2014.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital de Viladecans incrementa un 6,7% les intervencions quirúrgiques el 2014

L’hospital augmenta un 49,4% el nombre de pacients operats abans de sis mesos en llista d’espera per als 14 procediments quirúrgics garantits pel Servei Català de la Salut respecte el 2013.
Anar Amunt     Més informacióAmpliació a 24 hores de les unitats d’hemodinàmia de Joan XXIII, Josep Trueta i Arnau de Vilanova

El cost de l’ampliació d’aquest servei s’estima en dos milions d’euros anuals.
Anar Amunt     Més informacióTroben una possible nova estratègia terapèutica contra un càncer d’ossos infantil molt agressiu

La inhibició de la Sirtuina 1 es planteja com a nou tractament per al Sarcoma d’Ewing metastàtic.
Anar Amunt     Més informacióLa eribulina demostra eficàcia com a segona línia de tractament en càncer de mama avançat

Els resultats d'un assaig clínic, liderat per investigadors del VHIO, demostren que la eribulina és un fàrmac eficaç en pacients amb càncer de mama avançat ja tractades amb quimioteràpia prèvia.
Anar Amunt     Més informacióComença el programa de cribratge de càncer de còlon i recte a Lleida ciutat

Al llarg de 2015 es desplegarà per tota la ciutat i està previst convidar-hi 30.800 persones d’entre 50 i 69 anys.
Anar Amunt     Més informacióL'Hospital Trueta redueix la llista d’espera dels catorze procediments garantits un 23,5%

Les propostes dels professionals per rendibilitzar al màxim les hores d’activitat dels quiròfans han estat fonamentals en el compliment dels objectius.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII redueix un 38% les llistes d’espera de les 14 intervencions garantides

Durant l’any 2014, el centre assistencial de referència a les comarques de Tarragona va incrementar un 9% l’activitat quirúrgica programada.
Anar Amunt     Més informacióEl 98,3% de les intervencions garantides té una espera inferior als 6 mesos al Verge de la Cinta

L’activitat quirúrgica global es va incrementar un 14,4% durant l’any passat, amb 600 operacions més que el 2013.
Anar Amunt     Més informacióUn 70% de pacients de Germans Trias esperen menys de tres mesos per una operació garantida

Una organització cada vegada més flexible han permès situar per sota de mig any el temps de demora dels 14 procediments en garantia.
Anar Amunt     Més informacióEl conseller de Salut inaugura el nou CAP Prats de Lluçanès

El nou CAP incorpora àrees noves, com una sala de tractament i extraccions, una sala d’educació sanitària i un espai destinat únicament als professionals del SEM.
Anar Amunt     Més informacióUna intervenció de Vall d’Hebron, per a nens sense intestí prim, pot evitar el trasplantament intestinal

Es tracta d’una intervenció pionera al món que consisteix a allargar el duodè en infants que no tenen intestí prim perquè puguin alimentar-se sense nutrició artificial.
Anar Amunt     Més informacióUn llibre digital recull els articles més llegits als blogs de l’ICS a la Catalunya Central

Es compon d’una vintena d’entrades als blogs fets els 2014 que expliquen diversos temes de salut.
Anar Amunt     Més informacióLa cap de la UCI de l’Arnau forma part del Centre Europeu de Control de Malalties

Participarà en el Comitè Coordinador de la Xarxa de Vigilància d’Infecció Nosocomial.
Anar Amunt     Més informacióL'ICS aprova el relleu dels gerents de l’Hospital Vall d’Hebron i de l’Atenció Primària de Barcelona

Els canvis es faran efectius durant la primera quinzena de febrer.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital de Bellvitge és pioner en la implantació de pròtesis de penis hidràuliques

La implantació per via infrapúbica permet una recuperació més ràpida i l’activació de la pròtesi de forma precoç amb un abordatge mínimament invasiu.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP de Sant Quirze de Besora organitza un concurs de dibuix sobre salut per a escolars

Hi ha unes 330 il·lustracions participants, que es poden votar a través d’Internet fins a finals de gener.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS impulsa un pla per donar més protagonisme als professionals dins l’organització

El nou Pla de gestió de persones vol aconseguir una organització més flexible i adaptable als canvis.
Anar Amunt     Més informacióEl “Catàleg Salut i Educació” de Manlleu, inclòs al Banc de Bones Pràctiques

L’Equip d’Atenció Primària de Manlleu ha participat en aquest treball que ha coordinat l’Ajuntament.
Anar Amunt     Més informacióTaller de cuina per corregir els excessos de Nadal al CAP Carles Ribas

Aquest dijous, 15 de gener, una metgessa de família trucs per seguir una dieta equilibrada.
Anar Amunt     Més informacióEl web Sexe Joves acumula més d’un milió de visites des de la seva posada en marxa

Un estudi sobre l’ús del portal demostra la necessitat de reforçar la informació sobre salut sexual adreçada als més joves.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP Capellades fa un simulacre d’infart agut de miocardi per avaluar temps de resposta

L’activació del codi IAM (infart agut de miocardi) i la realització de l’electrocardiograma es van fer en temps inferiors a la mitjana habitual.
Anar Amunt     Més informacióComencen els tràmits per a la futura ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital Trueta

El gerent de l’ICS a Girona i de l’IAS ho ha explicat als professionals durant una sessió informativa.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau implanta un sistema pioner per al monitoratge automàtic de la higiene de mans

La prova pilot d’aquest projecte s’està duent a terme al Servei de Medicina Intensiva i a la Unitat Coronària.
Anar Amunt     Més informacióMaria Eulàlia Juvé és nomenada nova responsable d’infermeria de l’ICS

És infermera i té una llarga trajectòria assistencial, docent, investigadora i gestora.
Anar Amunt     Més informacióBons resultats del projecte Geriàtrics

El seguiment des de l’atenció primària de les persones que viuen en residències redueix un 27% els ingressos i un 16% les urgències.
Anar Amunt     Més informacióLa pèrdua del gen RHOA contribueix a la progressió dels tumors colorrectals i a les metàstasis

Investigadors del VHIR han descobert com actua aquest gen que està poc present en els tumors de pacients amb mal pronòstic de càncer de colon i recte.
Anar Amunt     Més informacióL’Aula Hospitalària de l'Arnau acull la presentació de l’activitat solidària La gorra dels desitjos d’AFANOC

La presentació de l’activitat tindrà lloc dimarts, 9 de desembre de 2014, a l’Aula Hospitalària de l’Arnau i hi participarà el Club Banyetes.
Anar Amunt     Més informacióLleida organitzarà el proper Congrés Nacional de Biobancs

La candidatura presentada per l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha estat la més ben valorada.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS posa en marxa un circuit d’atenció a les treballadores que pateixen violència de gènere

Avui, coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones, l'ICS ha publicat una instrucció sobre com l'organització protegeix i ofereix suport a les treballadores que pateixen violència de gènere.
Anar Amunt     Més informacióL’atenció a la cronicitat és l’eix d’una jornada de l’ICS i del Consorci Sanitari de l’Anoia

Junts per la Cronicitat té lloc a l’Espai Cívic Centre d’Igualada.
Anar Amunt     Més informacióEl projecte Telecura de ferides cròniques s’implementa als centres de l’ICS de les Terres de l’Ebre

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha posat en marxa aquest el projecte Telecura de ferides cròniques a la Gerència Territorial Terres de l'Ebre.
Anar Amunt     Més informacióUna aplicació que connecta l'atenció primària de Terres de l'Ebre amb el Pere Mata estalvia visites

La nova connexió virtual permet compartir informació de forma segura i pretén evitar desplaçaments innecessaris als pacients, a més d’augmentar la resolució de l’atenció primària davant les malalties mentals.
Anar Amunt     Més informacióLes teràpies diana milloren la supervivència de les neoplàsies hematològiques

Un estudi amb participació gironina, publicat a Lancet, fa una anàlisi de casos des de 1997 a 2008.
Anar Amunt     Més informacióUn nou mètode pioner al món permet identificar els pacients amb ictus més greus a l'ambulància

L’Hospital Universitari Germans Trias i el SEM han desenvolupat un nou protocol de triatge anomenat escala RACE.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP d’Agramunt ha organitzat un fòrum sobre sexe i afectivitat adreçat a nenes i nens

El fòrum, que ha tingut lloc el dia 3 de juny de 2014, ha estat un èxit de participació.
Anar Amunt     Més informacióEs practica per 1r cop a Espanya la resecció d’un còlon que s’havia implantat com a esòfag i estómac

L’Hospital Universitari de Bellvitge coordina els serveis de cirurgia general, cardíaca i plàstica per tal de realitzar aquest tipus d’intervenció extraordinària que requereix un equip multidisciplinari.
Anar Amunt     Més informacióL’intervencionisme cardiològic amb mínima invasió substitueix cada cop més la cirurgia

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha celebrat el ‘VI Curs Internacional sobre Prevenció i Tractament de les Complicacions en Cardiologia Percutània’ on més de 400 cardiòlegs intervencionistes europeus han analitzat les innovacions en aquest camp.
Anar Amunt     Més informacióLa Unitat de Cures Intensives del Trueta fa canvis informàtics per millorar encara més la seguretat clínica dels pacients crítics

Ja el 2006 es va convertir en la primera UCI de Catalunya on desapareixia el suport paper per passar a registrar totes les dades clíniques de manera automatitzada. 0
Anar Amunt     Més informacióLa Gerència Territorial Lleida aposta per una nova imatge del seu web

La Gerència Territorial de l’ICS a Lleida innova i actualitza el portal per adaptar-lo a les necessitats dels usuaris, seguint el model actual.
Anar Amunt     Més informació


© 2001 Tots els drets reservats


Institut Català de la Salut
Generalitat de Catalunya Departament de Salut
Vacuneu-vos contra la grip


Comença la campanya de vacunació contra aquesta malaltia.Memòria d'activitats 2013 de l'Institut Català de la Salut


Recull de l'activitat assistencial i dels projectes més destacats de l'ICS durant l'any 2013.Informació sobre el brot de febre hemorràgica pel virus d'Ebola


Brot de febre hemorràgica pel virus d'Ebola a diversos districtes de Guinea, Libèria, Nigèria i Sierra Leone.Programació de visites de salut internacional


Si marxes de viatge, no et descuidis la salut! Programa’t una visita per Internet.Observatori del Sistema de Salut de Catalunya


Canal temàtic a Canal Salut per millorar el coneixement del sector i facilitar l’avaluació, el benchmarking i la presa de decisions.Servei d’Informació i Atenció a la Víctima de Trànsit


Aquest nou servei pretén ajudar, orientar i informar les víctimes i afectats pels accidents de trànsit.CIM, 10a revisió


La classificació internacional de malalties és una eina bàsica per a la codificació de les malalties i les intervencions.Pla de Salut 2011-2015


El Pla de Salut és un document estratègic sobre el model d’atenció a les persones, basat en l’anàlisi de les necessitats sanitàries de la població.Canal Salut


Informació útil i d'interès sobre l’àmbit de la salut: consells de salut, centres i serveis, tràmits, actualitat...Enquesta de salut de Catalunya


L’ESCA permet obtenir informació poblacional sobre l’estat de salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris.Seu electrònica


S’ha posat en marxa una nova oficina virtual per a tràmits amb l’Administració de la Generalitat, oberta a totes hores i tots els dies de l’any.Transparència Gencat


Web de Transparència de la Generalitat, que inclou informació sobre el Govern i el president, l’acció de govern, dades, gestió i indicadors de Catalunya.Projecte Essencial


Essencial és una iniciativa que identifica pràctiques clíniques de poc valor i promou recomanacions per tal d'evitar-ne la realització.Butlletí TerapICS


Consulteu el butlletí de la Comissió Farmacoterapèutica de l’ICS.Web Sexe Joves


Sexe Joves, ara a Canal Salut, ofereix informació sobre sexualitat i afectivitat, anticoncepció i centres sanitaris.Campus virtual de l’ICS


L’ICS potencia els processos d’aprenentatge en entorns virtuals.Infermera Virtual del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona


Informació rellevant, suggeriments i consells per a tenir cura de la salut.Borsa de treball de l'ICS


La inscripció en aquesta borsa us pot facilitar l’accés a llocs de treball de caràcter temporal com a personal interí, substitut o de reforç.