Notícies


Professionals dels CAP de Barcelona juguen un torneig de futbol per fomentar el treball en equip

Un centenar de professionals s’han sumat a aquesta activitat.
Anar Amunt     Més informacióTotes les maternitats de l’ICS ofereixen atenció al part natural i habitacions individuals

Durant el 2014 els sis hospitals amb servei maternoinfantil van atendre 11.073 naixements, una xifra molt similar a la de l’any anterior.
Anar Amunt     Més informacióDos investigadors de l’IDIBGI guanyen beques Daniel Bravo de recerca a l’estranger

Francisco José Ortega, del Grup de Nutrició, Eumetabolisme i Salut, i Anna Ponjoan, del Grup d’Epidemiologia i Investigació en Salut Cardiovascular de l’IDIBGI, faran estades en grups de recerca cardiovascular del Regne Unit.
Anar Amunt     Més informacióJorge Soler, metge de família del CAP de Rambla Ferran, guardonat per la SEMFYC

Soler ha estat distingit amb el Premi a la Tasca Universitària en Medicina de Família.
Anar Amunt     Més informacióEls Laboratoris Clínics Vall d’Hebron processen 18.000 mostres diàries gràcies a tecnologia robòtica

Al laboratori central s’hi han incorporat cadenes de braços robòtics de connexió a analitzadors que no s’havien assajat enlloc del món.
Anar Amunt     Més informacióA partir de l’1 de juliol l’ICS oferirà cita prèvia a través d’una central de trucades pròpia

Amb la internalització d’aquest servei, l’organització vol millorar l’accessibilitat dels usuaris als serveis d’atenció primària.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBGI determina la mutació genètica causant de la mort sobtada de membres d’una mateixa família

Al projecte, recentment publicat a Heart Rhythm, han intervingut investigadors de Girona, Barcelona i La Palma.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS desenvolupa a Tarragona un programa d’atenció als pacients crònics i als seus cuidadors

A la ciutat, té enregistrada la història clínica de 1.962 usuaris crònics d’elevada complexitat, dels quals uns 900 són atesos en el seu domicili.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Trueta renova la ressonància magnètica amb un equip digital d’última generació

Cada any es fan 13.000 proves al Servei de Radiologia. La nova tecnologia adquirida permet obtenir unes imatges que proporcionen molta més informació i que faciliten un diagnòstic més precís.
Anar Amunt     Més informacióProp de 2.000 escolars reben formació sobre bons hàbits alimentaris i exercici físic

Professionals d’atenció primària de l’ICS es desplacen a les escoles de tot el territori per millorar l’alimentació infantil i disminuir la taxa de sobrepès i obesitat.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi de l'Hospital Germans Trias podria permetre millorar la funció cardíaca un 20%

Els resultats de l'estudi, publicat a la revista Stem Cells Translational Medicine, revelen que la funció cardíaca es recupera més d’un 20%.
Anar Amunt     Més informacióJosep Tabernero, nou president de la European Society for Medical Oncology

L'actual director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia i cap del servei d’ Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron, ha estat votat pels membres de l'ESMO que aglutina més de 10.000 professionals de l'oncologia.
Anar Amunt     Més informacióLleida serà la seu d’un curs intensiu d’estiu per als residents de cardiologia

Els dies 25, 26 i 27 de juny tindrà lloc al Monestir de les Avellanes (Ós de Balaguer) un curs intensiu de cardiologia clínica adreçat a residents de cinquè any de cardiologia de tot l’Estat.
Anar Amunt     Més informacióEls CAP de Barcelona participen en la recollida d’aliments ‘La fam no fa vacances’

Del 22 al 30 de juny, l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat se suma a la convocatòria de la Fundació Banc dels Aliments.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS Girona i l’IAS aposten per unificar la compra de productes de farmàcia

Amb aquest, ja són set els contractes que les dues institucions han executat de forma conjunta en el marc de la seva aliança estratègica
Anar Amunt     Més informacióL’IDIAP revela que la diabetis incrementa el cost anual per al sistema sanitari un 67%

El cost anual d’un pacient amb diabetis arriba als 3.497 euros.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBELL troba una diana potencial per al tractament de la diabetis tipus 2

La inhibició de la proteïna S6K1 fa els animals més sensibles a la insulina.
Anar Amunt     Més informacióDirectius d'un hospital xilè visiten els CUAP de Barcelona ciutat

La comitiva s'interessa pel model de resolució conjunta de les urgències entre l’atenció primària i l’hospitalària.
Anar Amunt     Més informacióCaminadors dels CAP de Tarragona i Reus visiten la Tàrraco romana

Els programes d’exercici físic i activitat sociocultural Anem a Caminar i Pas a Pas fan la trobada de fi de curs als principals monuments romans.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBELL identifica la base epigenètica de la immunodeficiència comuna variable

La immunodeficiència comuna variable és un trastorn caracteritzat per nivells baixos d'anticossos (immunoglobulines del sèrum) i una major susceptibilitat a infeccions.
Anar Amunt     Més informacióTrueta i Santa Caterina apliquen rehabilitació a pacients amb traumatisme cranioencefàlic

En paral·lel a la recuperació física d’aquests pacients, s’inicia una teràpia precoç per estimular i recuperar la funcionalitat de les zones del cervell més afectades.
Anar Amunt     Més informacióLa Gerència Metropolitana Sud organitza la I Jornada sobre Diagnòstic i Tractament de la Diabetis

L’objectiu és potenciar l’intercanvi de coneixements entre els diferents dispositius assistencials de l’Àrea en el tractament d’una malaltia que va en augment.
Anar Amunt     Més informacióOriol Bestard, Israel Molina i Francesc Gudiol són els guanyadors dels Premis de Recerca de l’ICS

L’Institut Català de la Salut ha donat a conèixer, en el marc de la 7a Jornada de Recerca de l’organització, els guanyadors del nou Premi a l’Investigador Jove i el Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l’ICS 2015.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Les Borges Blanques crea el Grup d’Esquena Pediàtric per fomentar bons hàbits posturals

Les sessions van dirigides a preadolescents i adolescents, de 10 a 15 anys, amb raquiàlgies recurrents.
Anar Amunt     Més informacióL'ICS celebra la 7a Jornada de Recerca sobre les malalties infeccioses

Més de 200 investigadors posaran en comú com treballen per contrarestar les resistències als fàrmacs que s’utilitzen per curar les malalties infeccioses.
Anar Amunt     Més informacióEls CAP d’Igualada entreguen els premis del Concurs de fotos de la Setmana sense Fum

El concurs es dirigia a alumnes d’ESO i va rebre 50 fotografies dels participants.
Anar Amunt     Més informacióEl dia 22 de juny comença l’horari d’estiu als CAP de Lleida

Per quart any consecutiu s’adopta aquesta mesura als CAP de Lleida ciutat, que garanteix en tot moment l’accessibilitat de la ciutadania.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII aplica hipotèrmia terapèutica a nounats amb manca d’oxigen i sang al cervell

La tècnica consisteix a baixar la temperatura corporal del nadó fins els 33 graus, durant 72 hores, per disminuir el número de cèl·lules que moren.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau i la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició entreguen els V Premis Baros

La idea del certamen va sorgir fa sis anys com una eina per donar suport a persones que pateixen obesitat, a més de ser una opció terapèutica per als facultatius especialistes en endocrinologia.
Anar Amunt     Més informacióRenovació de la certificació de qualitat de les unitats d’atenció al ciutadà de Costa de Ponent

El projecte multisite neix de la necessitat d’establir un sistema de treball comú i de regular la gestió administrativa dels processos.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals de l’EAP Vilanova del Camí fan una xerrada sobre l’atenció sanitària a les dones

La xerrada s’emmarcava en la commemoració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, organitzada per la mancomunitat de la Conca d’Òdena.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS a la Catalunya Central incorpora els nous residents

Un total de 24 especialistes en període de formació s’han incorporat a la Unitat Docent d’Atenció Familiar i Comunitària de la Catalunya Central: dinou de l’especialitat de medicina familiar i comunitària, i cinc de la d’infermeria familiar i comunitària.
Anar Amunt     Més informacióEspecialistes de Tarragona es reuneixen per abordar les malalties de transmissió sexual

Els professionals defensen la creació al territori d’una consulta específica d’ITS.
Anar Amunt     Més informacióLes creacions de l’artista Klari Reis són la imatge de la Jornada de recerca de l’ICS

Reis va decidir convertir aquestes plaques en obres d’art.
Anar Amunt     Més informacióUna tècnica permet amb una anàlisi descobrir l’historial de virus al qual has estat exposada

L’estudi hi ha col·laborat Christian Brander, investigador ICREA d’IrsiCaixa, institució impulsada conjuntament per l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Salut.
Anar Amunt     Més informacióLa cirurgia menor ambulatòria que es realitza als CAP complementa l’activitat dels facultatius

La cirurgia menor ambulatòria és una prestació més de l’assistència integral que ofereixen els centres d’atenció primària de Lleida.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau commemora el Dia del Donant

En aquesta data homenatja totes les persones que, gràcies a la seva donació voluntària i desinteressada, fan realitat un trasplantament.
Anar Amunt     Més informacióGermans Trias fa un nou pas per a la vacuna de la diabetis tipus 1 amb l’ús de nanoteràpia

Per primera vegada al món, s’usen liposomes que imiten cèl·lules en procés de mort natural per combatre la diabetes.
Anar Amunt     Més informacióEl Joan XXIII reconstrueix una laringe cancerígena amb cartílag extret de les costelles

Els especialistes van plantejar la intervenció després d’assabentar-se d’una experiència prèvia a l’Hospital Mont Sinaí de Nova York.
Anar Amunt     Més informacióL’Idibell descobreix una causa de metàstasi en melanoma i un possible tractament

La revista Nature medicine publica avui un estudi que explica com les cèl·lules tumorals escapen del seu lloc d’origen i es fan més susceptibles a nous tractaments moleculars.
Anar Amunt     Més informacióEl Programa de detecció precoç de càncer de mama de Mataró celebra els seus vint anys

L’ASSIR els celebra amb una jornada en què es donaran a conèixer els resultats del Programa a la ciutat.
Anar Amunt     Més informacióLleida acull la IX Jornada d'Actualització Pneumològica de les Terres de Ponent

La Jornada ha tingut lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Medicina de Lleida.
Anar Amunt     Més informacióTGN Salut col·labora en la campanya del banc d’aliments “La fam no fa vacances“

Els tres proveïdors sanitaris de la ciutat de Tarragona, ICS, Xarxa Tecla i GiPSS, iniciaran el dia 1 de juny una campanya de recollida d’aliments als diferents hospitals i centres d’atenció primària de la ciutat.
Anar Amunt     Més informacióEl Dia Estatal de la Nutrició se centra en l’embaràs i la lactància

L'Hospital Arnau de Vilanova i els CAP de Lleida realitzen activitats de promoció de bons hàbits alimentaris durant aquest període.
Anar Amunt     Més informacióL’IRBLleida tindrà una col·lecció artística inspirada en el sistema nerviós humà i dels vertebrats

Donació d’una centena de quadres de l’artista Edith Schaar.
Anar Amunt     Més informacióIDIAP comprova si els diabètics amb malaltia mental greu estan pitjor controlats

Un estudi de l'IDIAP, vol comprovar si els pacients amb diabetis mellitus 2 i trastorns mentals greus presenten una mortalitat més elevada i un grau de control i evolució de la diabetis pitjor.
Anar Amunt     Més informacióL’ICO assoleix una curació del 95% en el càncer de pròstata de baix risc

Un estudi publicat a Brachytherapy mostra els bons resultats de la braquiteràpia en aquest tumor.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Josep Trueta substitueix nou màquines de la Unitat d’Hemodiàlisi

Aquests aparells permetran guanyar en qüestions de qualitat i seguretat, ja que estan dotats de nova tecnologia per controlar el tractament dialític.
Anar Amunt     Més informacióMés de 2.000 persones celebren els 20 anys de recerca a Vall d’Hebron amb una festa

El Pavelló Olímpics Vall d’Hebron ha acollit durant tot el dia una jornada festiva amb entrada gratuïta.
Anar Amunt     Més informacióEl VHIO aprofita l”’envelliment prematur” cel·lular per combatre els tumors de mama

L’estudi inhibeix els factors protumorals secretats per les cèl·lules senescents, que adquireixen característiques de cèl·lules envellides prematurament.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta reprèn l’activitat als quatre quiròfans tancats pel trencament d’una canonada d’aigua

Durant aquesta setmana i la que ve quedaran fetes quasi la totalitat de les operacions que s’han reprogramat, en quiròfans del Trueta i del Santa Caterina.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS promociona l’alimentació saludable entre els infants de Granollers

“Alimentació sana a través dels sentits” és el nom de la iniciativa, que s’adreça a nens i nenes de P4 i P5.
Anar Amunt     Més informacióBellvitge dóna la paraula al pacient esclerosi múltiple

La Jornada pretén que persones afectades i professionals compartixin coneixement i expertesa en relació amb aquesta malaltia.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII col·labora amb ‘Posa’t la Gorra!’ de l’Afanoc per als nens amb càncer

L’associació instal·la una taula en l’entrada principal del centre sanitari per vendre les gorres que permetran l’entrada a PortAventura el 7 de juny.
Anar Amunt     Més informacióL’EAP Vilanova del Camí fa un concurs de dibuix per a escolars amb motiu de la Setmana sense Fum

Els infants que hi participin, dels cursos de P3 fins a 6è d’educació primària, han de fer una il·lustració amb el lema “Com seria un món sense tabac?”
Anar Amunt     Més informacióLa Fundació d’Afectats de Fibromiàlgia premia investigadors de l’Hospital Universitari Joan XXIII

Per un treball que pretén agrupar els pacients en funció de la configuració dels seus símptomes per adequar els tractaments i millorar l’eficàcia.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital de Bellvitge utilitza una nova app per a pacients amb malaltia inflamatòria intestinal

L’aplicació analitza els nivells d’una proteïna que apareix en la femta fins i tot abans que el pacient pateixi un brot clínic i envia els resultats directament a l’hospital.
Anar Amunt     Més informacióL’Equip d’Infermeria de l’EAP Sant Vicenç de Castellet, premiat a la Jornada d’Infermeria del Bages

L’Institut Català de la Salut és l’organitzador d’aquesta Jornada.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals es reuneixen a Vic per millorar l’atenció a les dones amb alteració del sòl pelvià

Un 4% de la població femenina pateix incontinència urinària greu.
Anar Amunt     Més informacióUn fàrmac millora la supervivència dels pacients amb càncer colorectal resistent als tractaments

Un estudi internacional de fase III demostra que el TAS-102, un agent antitumoral oral format per la combinació de dos fàrmacs, millora en dos mesos la supervivència.
Anar Amunt     Més informacióEl control precoç de la hipertensió a l’atenció primària evita complicacions cardiovasculars futures

Aquest diumenge és el Dia Mundial de la Hipertensió, que cerca sensibilitzar la població sobre la importància del control de la pressió arterial.
Anar Amunt     Més informacióLes persones amb trastorn alimentari tenen menys intel·ligència emocional

Segons una tesi doctoral de la UdL, en col·laboració amb l'IRB i l'Hospital Santa Maria.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron celebra 20 anys de recerca amb una festa solidària

El 23 de maig, entre les 10h i les 22h, el Pavelló Olímpics Vall d’Hebron acollirà una jornada festiva per recaptar fons per la recerca.
Anar Amunt     Més informacióLes medalles Josep Trueta reconeixen la tasca de tres professionals vinculats a l’ICS

Assumpció González Mestre, Manel Esteller i Josep Sánchez de Toledo han rebut el guardó durant l’acte celebrat al Palau de la Generalitat
Anar Amunt     Més informacióActivitats organitzades en el Dia Internacional de la Llevadora i Dia Mundial de la Higiene de Mans

Una setantena de persones, entre usuaris i professionals, ha participat en les diferents propostes.
Anar Amunt     Més informacióLa combinació de dos nous anticossos podria ser més eficaç com a tractament del càncer colorectal

Un estudi liderat per l’Hospital Vall d’Hebron i el VHIO, demostra que Sym004, una barreja de dos anticossos que actuen contra la proteïna EGFR, és efectiu en pacients amb càncer colorectal avançat.
Anar Amunt     Més informacióEl pla “Nen@s en moviment” per a l’abordatge de l’obesitat infantil s’amplia a 14 nous municipis

Les actuacions promogudes pels CAP busquen fer canvis en l’estil de vida, els hàbits alimentaris i en l’autoestima dels infants amb sobrepès
Anar Amunt     Més informacióLes visites a les unitats de salut internacional de l’ICS per motius de feina augmenten un 30%

En els darrers 10 anys, també s’han reduït un 20% les consultes per viatges d’oci.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP Roquetes participa en la creació d’una obra de teatre sobre la fibromiàlgia

"¡Engánchate al carro! Convivir con la fibromialgia" és el títol de la peça de teatre.
Anar Amunt     Més informacióL'Hospital Josep Trueta promou la higiene de mans entre els seus pacients

L'hospital gironí manté el 75% d’acompliment, després d’observar gairebé 1.500 accions de neteja entre els professionals l’any passat.
Anar Amunt     Més informacióL’atenció primària pot solucionar el mareig del vertigen perifèric

L'IDIAP avalua l'eficàcia de dues tècniques senzilles dutes a terme que es poden fer a la consulta del CAP.
Anar Amunt     Més informacióS'incorporen els professionals que han assolit nova destinació en el concurs de mobilitat

Els concursos de mobilitat voluntària es fan periòdicament en l’àmbit de la funció pública per garantir el dret dels professionals amb nomenament fix a obtenir una nova destinació.
Anar Amunt     Més informació52 residents de l’Hospital Joan XXIII i l’Atenció Primària de Tarragona acaben la seva formació

L’hospital tarragoní, que enguany compleix 42 anys formant especialistes, ha acollit l’acte de comiat de 30 MIR d’especialitats hospitalàries, 18 de medicina familiar i comunitària i 4 llevadores.
Anar Amunt     Més informacióL’Arnau organitza un curs sobre les intervencions de les hèrnies ventrals i incisionals

Els dies 4 i 5 de maig de 2015 ha tingut lloc a l’Arnau la segona edició del Curs de cirurgia de paret abdominal.
Anar Amunt     Més informacióUna cinquantena de persones participen en la caminada saludable del CAP Vilanova del Camí

Tres infermeres han acompanyat els caminants per donar-los consells saludables i promocionar l’activitat física per a la millora de la salut.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron desenvolupa una app per valorar la càrrega tumoral dels ganglis de l’aixella

Tres nedadores van recaptar més de 7.500 euros mitjançant donacions populars participant en la prova de la Marnaton 2014, que es va disputar entre el Cap de Creus i Cadaqués, una distància de 6,5 km.
Anar Amunt     Més informacióEls hospitals Joan XXIII i Verge de la Cinta consciencien sobre la higiene de les mans

Celebren el Dia Mundial amb diverses activitats com demostracions pràctiques i un concurs escolar de dibuixos.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Vall d’Hebron compta amb una nova àrea lúdica del Barça per a infants ingressats

És la primera zona d'aquest tipus en un hospital.
Anar Amunt     Més informacióEl Dr. Eduard Montanya, nou director científic del CIBERDEM

És cap de secció del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i cap del Grup Consolidat de Recerca en Diabetis i Metabolisme de l’IDIBELL.
Anar Amunt     Més informacióResultats a mitjà i llarg termini de la cirurgia de la diabetis confirmen l’eficàcia del tractament

Els propers dies 4 i 5 de maig, l’Hospital Universitari de Bellvitge organitzarà el XII Curs Internacional de Cirurgia Bariàtrica i Metabòlica.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta,primer hospital que inscriu un cas de cirurgia de l’aorta en un nou registre mundial

El registre demostra els avantatges d’implantar una endopròtesi a l’aorta en cas de condicions difícils provocades pel recargolament de l’artèria.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII incorpora una tècnica per extirpar lesions en el recte sense obrir l’abdomen

És una tècnica quirúrgica endoscòpica mínimament invasiva que permet accedir a tumors rectals baixant l’índex de complicacions postoperatòries.
Anar Amunt     Més informacióL’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat impulsa l’actuació del treball social

Amb el lema “Junts arribem més lluny”, els professionals de treball social han debatut en una jornada el paper clau que tenen a l’hora de detectar els factors socials que afecten la salut.
Anar Amunt     Més informacióL'Hospital Vall d'Hebron rep tres guardons Best in Class

Boi Ruiz destaca la solidesa del sistema sanitari públic durant l'entrega de premis.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS instal•la pantalles a les urgències per mostrar una estimació del temps d’espera dels casos me

També mostren el nombre de pacients que s’estan atenent en aquell moment pels cinc nivells de triatge.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron, líder en trasplantament pediàtric a Catalunya

L’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron ha realitzat més de 1.600 trasplantaments pediàtrics amb resultats excel·lents en la majoria dels casos.
Anar Amunt     Més informacióLa doctora Toñy Castillo presenta el seu nou conte La meta és el camí a seguir

L’acte tindrà lloc el 23 d’abril de 2015 a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.
Anar Amunt     Més informacióVall d’Hebron enlaira 250 globus, un per cadascuna de les immunodeficiències primàries conegudes

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron se suma un any més a la celebració de la Setmana Mundial de les Immunodeficiències Primàries (IDP), que té com a objectiu augmentar el reconeixement i el diagnòstic d’aquestes patologies.
Anar Amunt     Més informacióLa unitat de rehabilitació cardíaca del Verge de la Cinta atén pacients amb síndrome coronari agut

L’equip, amb dos rehabilitadors, un internista, un cardiòleg, un psicòleg, dos infermeres i un fisioterapeuta, ha tractat 277 pacients en sis anys.
Anar Amunt     Més informacióUns 600 joves han participat en les xerrades sobre salut

El programa Salut i escola, impulsat pel Departament de Salut, tracta temes com ara sexualitat, tatuatges o tabaquisme, entre d’altres.
Anar Amunt     Més informacióEl Congrés Europeu de Broncoscòpia analitza el creixement de la pneumologia intervencionista

Aquesta subespecialitat inclou innovadores tècniques d’exploració i intervenció en el sistema respiratori que són menys invasives i més confortables per al pacient.
Anar Amunt     Més informacióEva Llorens & Manu Moreno Sextet and Friends actuarà a favor de la recerca sobre el càncer gàstric

Amb aquestes actuacions es pretén conscienciar la població lleidatana de la importància de la investigació i animar-la a participar en el concert que se celebrarà a La Llotja el proper 16 de maig per investigar sobre el càncer gàstric.
Anar Amunt     Més informacióEl Trueta realitza amb èxit una operació de laringe amb tecnologia 3D que és pionera a Catalunya

Es basa en una tècnica que evita la traqueotomia al pacient i permet escurçar el temps habitual d’hospitalització de 15 dies a només 72 hores.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBELL descobreix un mecanisme de regulació de l’ADN antisentit

El treball proporciona noves pistes i mecanismes per entendre les seves funcions i les seves alteracions en càncer.
Anar Amunt     Més informacióL’IDIBGI obté el segell europeu d’excel·lència en gestió de recursos humans en recerca

L’acreditació HR Excellence in Research reconeix el compromís de l’IDIBGI per aplicar polítiques justes i transparents de contractació i avaluació del personal investigador.
Anar Amunt     Més informacióL’Hospital Joan XXIII, pioner en la reconstrucció assistida per ordinador d’una mandíbula

El Servei de Cirurgia Maxil·lofacial ha operat 45 pacients des del març de 2012 amb la tècnica Computed Assisted Surgery (CAS).
Anar Amunt     Més informacióL’ICS Camp de Tarragona homenatja els 68 treballadors jubilats el 2014

En un acte a l’auditori de la Diputació de Tarragona, també es va fer un reconeixement als 45 professionals amb 25 anys de trajectòria.
Anar Amunt     Més informacióUna resident de cardiologia de l’Arnau guanya un premi al Congrés CardioSleep

Albina Aldomà és resident de cinquè any del Servei de Cardiologia.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals d’atenció primària de l’ICS a Reus atenen 500 pacients de 7 residències geriàtriques

Amb motiu del segon aniversari del projecte, l’ICS ha organitzat una jornada per avaluar i compartir les experiències dels professionals.
Anar Amunt     Més informacióUn estudi del VHIO aporta resultats per a un nou tractament en càncer de pàncrees

El càncer de pàncrees és un dels tumors més agressius i amb menor resposta al tractament.
Anar Amunt     Més informacióEquips d’atenció primària de l’ICS a Osona celebren el Dia Mundial de l’Activitat Física

La majoria de les sortides previstes a Osona se celebren a principis d’abril.
Anar Amunt     Més informacióEquips d’atenció primària de l’ICS a l’Anoia celebren el Dia Mundial de l’Activitat Física

El mes d’abril esdevé especialment prolífic en la programació de caminades i altres propostes esportives amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física.
Anar Amunt     Més informacióL’ús de ramucirumab millora la supervivència de pacients amb càncer colorectal

L’estudi RAISE, publicat a l’edició en línia de The Lancet Oncology, és un assaig global de fase III.
Anar Amunt     Més informació2.200 professionals assoleixen nova destinació en el concurs de mobilitat voluntària

El 93% dels treballadors sanitaris i de gestió i serveis que hi han participat han pogut accedir a la primera opció escollida.
Anar Amunt     Més informacióPresentació dels resultats de la recerca PostMIR 2013-2014 a l’IRBLleida

Tres investigadors han exposat els resultats de la seva recerca en l’apnea del son, la malaltia pulmonar obstructiva crònica i la posada punt de les instal·lacions i les activitats del Centre de Recerca Biomèdica Avançada (CREBA) de Torrelameu.
Anar Amunt     Més informacióProfessionals d'Atenció Primària compartiran experiències en la 1a Jornada de Salut Comunitària

La trobada pretén fomentar el treball en xarxa en el desplegament de les activitats comunitàries en què participen els professionals dels equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut.
Anar Amunt     Més informacióÀmplia proposta d’actes a Manlleu per promoure l’activitat física i combatre el sedentarisme

A partir d’avui i fins al proper dimarts, 14 d’abril de 2015, se celebraran diferents actes a Manlleu amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física.
Anar Amunt     Més informacióEls equips d’atenció primària de la Metropolitana Nord celebren el Dia Mundial de l’Activitat Física

Una gran quantitat d’equips d’atenció primària (EAP) de l’àrea de la Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut promouen l’exercici físic a través de taules informatives i caminades populars.
Anar Amunt     Més informacióEl monitoratge neurofisiològic intraoperatori evita lesions neurològiques

L’Hospital Universitari de Bellvitge organitza, del 9 a l’11 d’abril, un curs internacional sobre monitoratge neurofisiològic intraoperatori.
Anar Amunt     Més informacióHemodinàmica del Joan XXIII preveu atendre uns 100 pacients més a l’any amb l’ampliació de l'horari

A partir d’avui, l’atenció als infarts aguts de miocardi que necessiten un cateterisme urgent passa de 12 a 24 hores diàries els 365 dies de l’any.
Anar Amunt     Més informacióL’hospitalització domiciliària evita ingressos hospitalaris en pacients quirúrgics

El Servei de Cirurgia de l’Arnau ha posat en marxa una nova estratègia de gestió per millorar l’accessibilitat i l’eficiència al malalt quirúrgic agut en el domicili.
Anar Amunt     Més informacióL’ICS posa en marxa un circuit d’atenció a les treballadores que pateixen violència de gènere

Avui, coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones, l'ICS ha publicat una instrucció sobre com l'organització protegeix i ofereix suport a les treballadores que pateixen violència de gènere.
Anar Amunt     Més informacióL’atenció a la cronicitat és l’eix d’una jornada de l’ICS i del Consorci Sanitari de l’Anoia

Junts per la Cronicitat té lloc a l’Espai Cívic Centre d’Igualada.
Anar Amunt     Més informacióEl projecte Telecura de ferides cròniques s’implementa als centres de l’ICS de les Terres de l’Ebre

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha posat en marxa aquest el projecte Telecura de ferides cròniques a la Gerència Territorial Terres de l'Ebre.
Anar Amunt     Més informacióUna aplicació que connecta l'atenció primària de Terres de l'Ebre amb el Pere Mata estalvia visites

La nova connexió virtual permet compartir informació de forma segura i pretén evitar desplaçaments innecessaris als pacients, a més d’augmentar la resolució de l’atenció primària davant les malalties mentals.
Anar Amunt     Més informacióLes teràpies diana milloren la supervivència de les neoplàsies hematològiques

Un estudi amb participació gironina, publicat a Lancet, fa una anàlisi de casos des de 1997 a 2008.
Anar Amunt     Més informacióUn nou mètode pioner al món permet identificar els pacients amb ictus més greus a l'ambulància

L’Hospital Universitari Germans Trias i el SEM han desenvolupat un nou protocol de triatge anomenat escala RACE.
Anar Amunt     Més informacióEl CAP d’Agramunt ha organitzat un fòrum sobre sexe i afectivitat adreçat a nenes i nens

El fòrum, que ha tingut lloc el dia 3 de juny de 2014, ha estat un èxit de participació.
Anar Amunt     Més informació

Administració Oberta de Catalunya
© 2001 Tots els drets reservats


Institut Català de la Salut
Generalitat de Catalunya Departament de Salut
Transparència ICS


Portal de transparència, accés a la informació i bon governCampanya #vacunarésprotegir


El COMB llança aquesta campanya amb l’objectiu de promoure la vacunació responsable entre la ciutadania.POCS


Pla de vigilància per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut.Enquesta TIC i salut


El Consell Consultiu de Pacients de Catalunya del Departament de Salut impulsa una enquesta sobre els pacients i les TIC en la cura de la salut.BeatChagas


BeatChagas s’ha creat per donar suport als objectius de l’OMS en la lluita contra la malaltia de Chagas al món.Memòria d'activitats 2013 de l'Institut Català de la Salut


Recull de l'activitat assistencial i dels projectes més destacats de l'ICS durant l'any 2013.Informació sobre el brot de febre hemorràgica pel virus d'Ebola


Brot de febre hemorràgica pel virus d'Ebola a diversos districtes de Guinea, Libèria, Nigèria i Sierra Leone.Programació de visites de salut internacional


Si marxes de viatge, no et descuidis la salut! Programa’t una visita per Internet.App 061 CatSalut Respon


Permet al 061 geoposicionar-te i accedir a la teva història clínica per atendre't millor.Pla de Salut 2011-2015


El Pla de Salut és un document estratègic sobre el model d’atenció a les persones, basat en l’anàlisi de les necessitats sanitàries de la població.Canal Salut


Informació útil i d'interès sobre l’àmbit de la salut: consells de salut, centres i serveis, tràmits, actualitat...Enquesta de salut de Catalunya


L’ESCA permet obtenir informació poblacional sobre l’estat de salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris.Seu electrònica


S’ha posat en marxa una nova oficina virtual per a tràmits amb l’Administració de la Generalitat, oberta a totes hores i tots els dies de l’any.Transparència Gencat


Web de Transparència de la Generalitat, que inclou informació sobre el Govern i el president, l’acció de govern, dades, gestió i indicadors de Catalunya.Butlletí TerapICS


Consulteu el butlletí de la Comissió Farmacoterapèutica de l’ICS.Web Sexe Joves


Sexe Joves, ara a Canal Salut, ofereix informació sobre sexualitat i afectivitat, anticoncepció i centres sanitaris.Campus virtual de l’ICS


L’ICS potencia els processos d’aprenentatge en entorns virtuals.Infermera Virtual del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona


Informació rellevant, suggeriments i consells per a tenir cura de la salut.Borsa de treball de l'ICS


La inscripció en aquesta borsa us pot facilitar l’accés a llocs de treball de caràcter temporal com a personal interí, substitut o de reforç.