Normativa electoral
  • Imprimeix

Bústia per a incidències en el vot des de l´estranger

Si sou catalans residents a l´estranger i heu tingut problemes per exercir el vostre dret a vot en les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, si us plau, expliqueu-nos-ho aquí.

 

El Departament de Governació i Relacions Institucionals posa a la vostra disposició aquesta bústia de correu electrònic perquè ens comuniqueu els problemes i les incidències amb què us heu trobat a l´hora de votar des de l´exterior.

 

Les reclamacions rebudes a través d´aquest canal oficial seran analitzades pel personal tècnic i jurídic del Departament de Governació i Relacions Institucionals i seran el fonament per emprendre les accions legals que s´estimin oportunes contra la Junta Electoral Central i el Ministeri d´Afers Exteriors i Cooperació pel funcionament irregular del vot per correu a l'estranger en aquestes eleccions.

 

Governació ha adoptat aquesta decisió arran de les múltiples denúncies d´irregularitats en el vot des de l´exterior en el comicis del 27S rebudes al mateix Departament, o bé fetes públiques als mitjans de comunicació i les xarxes socials per ciutadans catalans residents a l´estranger.

 

En aquest sentit, el Departament de Governació també demanarà a la Junta Electoral Central (JEC) que investigui les incidències que ja han denunciat catalans residents a l'estranger, com és el cas dels vots a Itàlia, enviats a una adreça errònia, i què ha passat amb la documentació per votar que no ha arribat a països com ara Mèxic, Costa Rica, Xile, i parts dels Estats Units i de la Xina. Governació insisteix que va demanar a la JEC en tres ocasions que s'allarguessin els terminis de vot des de l'estranger i en totes tres ocasions aquest òrgan de l'Administració electoral li ho va denegar.

Data d'actualització:  30.09.2015