Generalitat de Catalunya

Web d'imatges de la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat. El web oficial de la Generalitat de Catalunya. Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat
Premis Nacionals de Comunicació
Premis Nacionals de Comunicació

Guardonats

Fotografies de Miquel González / Shooting


Radiodifusió

Minoria AbsolutaMinoria Absoluta, de RAC1
El jurat ha valorat que "el programa aborda amb humor la vida política del país, combinant irreverència i qualitat, i aconseguint un programa competitiu i àgil, que gaudeix de molta audiència" i que "és, també, un exemple de maduresa en la relació entre polítics i mitjans de comunicació".

Baixar fotografia en alta resolució. Tornar
Televisió

El cor de la ciutatEl cor de la ciutat, de Televisió de Catalunya
Segons el jurat, "representa un model de telesèrie de ficció d'èxit, que fa molts anys que gaudeix del favor del públic, i que ha incorporat una perspectiva catalana i atenta a la realitat diària en aquest àmbit televisiu". El jurat també considera: "El cor de la ciutat ha estat i és un motor de la indústria audiovisual, i ha donat, durant tots aquests anys, múltiples oportunitats a tècnics, creatius, actors i actrius del nostre país".

Baixar fotografia en alta resolució. Tornar
Internet

Google.catGoogle.cat
El jurat ha destacat l'aposta pel català que ha fet Google, que l'ha incorporat com una de les llengües d'ús a gairebé una vintena de productes, i que utilitza el domini .cat en aquells serveis que tenen un domini diferent al .com i també ofereix la nostra llengua al seu servei de traducció. Google també està digitalitzant 380.000 llibres de cinc importants biblioteques patrimonials catalanes, amb la Biblioteca de Catalunya al capdavant, i 2.000 més del fons de l'Institut d'Estudis Catalans. Tot plegat, segons el jurat "afavoreix la presència del català a Internet de la mà d'una de les empreses més importants d'aquest entorn tecnològic a nivell mundial. És un exemple de respecte i reconeixement a la llengua catalana i als 13 milions de persones que l'entenen i la viuen com a pròpia".

Baixar fotografia en alta resolució. Tornar
Telecomunicacions

Wavecontrol, SLWavecontrol, SL
El jurat ha valorat que aquesta empresa catalana "mostra com una empresa catalana d'enginyeria, sorgida d'una spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya, pot arribar a ser un referent fora de les nostres fronteres a través de la innovació". Wavecontrol ha participat des dels seus inicis en un innovador projecte català que, gràcies a la ferma aposta que ha fet la Generalitat a través d'un contracte públic, li ha permès el desplegament d'una xarxa de mesura i control remots i informació a la ciutadania de les radiacions emeses per les estacions base de telefonia mòbil, projecte pioner que s'està convertint en referent internacional a l'hora de transmetre confiança a la ciutadania i facilitar els desplegaments de la telefonia mòbil.

Baixar fotografia en alta resolució. Tornar
Premsa

El Periódico de CatalunyaEl Periódico de Catalunya, edició en català
"Es tracta d'una realitat empresarial ben consolidada, deu anys després del seu inici, que ha demostrat la viabilitat tècnica i econòmica d'editar en català un diari de gran tiratge, que inicialment només s'editava en llengua castellana", segons l'acta del jurat que també destaca que "la coexistència d'una doble edició no ha impedit mantenir la qualitat i el rigor del diari i ha donat resposta a una demanda del conjunt de la societat catalana i, singularment, de les generacions més joves, que han reconegut i apreciat la iniciativa".

Baixar fotografia en alta resolució. Tornar
Comunicació de proximitat

Josep Genescà, Ràdio Puig-reigJosep Genescà, Ràdio Puig-reig
Els membres del jurat han valorat que "fa molts anys que, fruit de l'esforç personal de Josep Genescà, ràdio Puig-reig es manté com a mitjà de comunicació de proximitat. També per la seva obstinació se celebren anualment les prestigioses Jornades de Comunicació Fòrum 10 de Puig-reig, per on han passat bona part de les autoritats acadèmiques, professionals i / o polítiques de la comunicació del país".

Baixar fotografia en alta resolució. Tornar
Publicitat

PublicitatLluís Bassat Coen, Joan Capmany Ibáñez, Joaquín Lorente Soler i Luís Casadevall Madroñal, ex aequo
El jurat ha distingit ha aquests quatre publicistes "gràcies als quals, entre d'altres, la publicitat catalana va viure la seva època daurada als anys 80, moment en què es podia considerar una potència mundial de primer ordre". Aquest premi, que se'ls concedeix com a representants de tota la seva generació, a qui es fa extensiu, vol, alhora, "esperonar tota la professió, que viu un present ple de reptes apassionants".

Baixar fotografia en alta resolució. Tornar
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya