Butlletí d’Economia Cooperativa
Direcció General d’Economia Social i Cooperativa, i Treball Autònom


Número 42, abril de 2011

Les informacions del Departament

 

 

Ampliació de la línia d’avals per a cooperatives

El Departament d’Empresa i Ocupació, la Confederació de Cooperatives de Catalunya i Avalis SGR han ampliat la línia d’avals per a cooperatives incloent-hi les cooperatives agràries com a potencials beneficiàries i incloent també avals econòmics i financers i avals per a inversió, refinançament de passius, compra de mercaderies i circulant.

 

Trobada d’emprenedors socials

El proper 30 de maig tindrà lloc la trobada d’emprenedors socials: “Coneix i connecta amb l’emprenedoria social. Tendències’. Comptarà amb la intervenció d’Indy Johar, co-fundador de The Hub, i la participació del conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. A l’acte, que conduirà Manuel Campo-Vidal, els emprenedors seleccionats en el Programa de Suport a l’Emprenedoria Social de la Generalitat de Catalunya presentaran els seus projectes.

 

Impuls a l’innovació cooperativa

El Departament d’Empresa i Ocupació impulsa el programa d’Innovació Cooperativa amb la col┬Ělaboració de les principals entitats vinculades a l’economia cooperativa. El programa dinamitzarà l’emprenedoria col·lectiva i la creació d’ocupació estable a Catalunya. Les primeres activitats per difondre el model empresarial cooperatiu es duran a terme properament a El Prat de Llobregat i Mataró 

Notícies

 

 

La Fageda, entre les 25 empreses més responsables de l’Estat

La Fageda figura en el lloc 23 en el rànquing d’empreses més socialment responsables de tot l’Estat. Aquest rànquing ha estat elaborat per primera vegada per Merco (Monitor de Reputación Corporativa).

Lavola finalista als Premis Internacionals d’Innovació Social per la seva memòria de sostenibilitat en format 2.0

La memòria de sostenibilitat de la lavola de l’any 2009, en format digital, va ser finalista en la seva categoria a la tercera edició dels Premis Internacionals d’Innovació social promoguts per Justmeans, una xarxa social pionera en la integració de les noves tecnologies de la informació i la sostenibilitat. Lavola forma part del grup cooperatiu CLADE.

 

Entorn i 6tell es fusionen per crear Encís

Les cooperatives Entorn i 6tell s’ha unit per crear la nova cooperativa Serveis a les persones Encís. En un termini de tres anys, la nova empresa preveu duplicar la seva facturació, crear 500 llocs de treball i expandir-se a les Illes Balears i a Sudamèrica.


Les cooperatives agràries facturen 1.466 milions d’euros

Segons l’anuari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya de l’any 2010, les 246 cooperatives federades tenen un volum de facturació de 1.466 milions d’euros, agrupen 72.612 socis i donen feina a 4.335 treballadors per compte d’altri.

 

Any Internacional de les Cooperatives: "les empreses cooperatives construeixen un món millor"

Les Nacions Unides han escollit el missatge oficial de l’Any Internacional de les Cooperatives 2012. El missatge escollit subratlla la contribució de les cooperatives al desenvolupament socioeconòmic i  el seu impacte en la reducció de la pobresa, la creació d’ocupació i la integració social.

 

Formació sobre economia social a Sabadell

L’entitat Vapor Llonch de Sabadell organitza durant els mesos de maig i juny diverses accions formatives en l’àmbit del cooperativisme i l’economia social com ara una sessió sobre finançament per a empreses cooperatives i una dedicada a les cooperatives de consum responsable.

 
Departament de Treball;
D’acord amb l’article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals seran recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el ciutadà ha requerit. L’òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió i l’adreça on la persona interessada pot exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 8003 Barcelona.
 
 
©1995-2011 Generalitat de Catalunya
Alta | Baixa o modificació | Butlletins anteriors