infoAgricultura

El Butlletí d'informació diària del Departament
d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
de la Generalitat de Catalunya

 

Núm. 866 12 de novembre de 2008

Més de 450 establiments participen a CARTAVÍ, el concurs de cartes de vi dels restaurants de Catalunya

 

 

Guanyadors de CARTAVÍ 2007

Més de 450 restaurants de tot el país s'han inscrit a la segona edició del concurs de cartes de vins dels restaurants de Catalunya, CARTAVÍ, una quantitat superior a la de la passada edició. Un fet destacable de la recepció de cartes és que es detecta una presència més àmplia de referències de vins catalans i que s'ha millorat la imatge i la presentació de les cartes.

 

L'acte de lliurament de premis serà el proper 24 de novembre, al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona. De les 17:00 a les 23:00 hores se celebrarà un showroom de vins i caves amb la presència de més de 25 cellers de Catalunya, i l'entrega dels premis CARTAVÍ tindrà lloc a les 18:00 hores. A més, els vins i caves estaran acompanyats per degustacions de fuet i formatge, gentilesa de la DOP Formatge de l'Alt Urgell i de la Cerdanya, de la cooperativa del Cadí, i de la IGP Llonganissa de Vic.

 

CARTAVÍ té com a objectiu fomentar la presència dels vins catalans en les cartes dels restaurants de Catalunya, promovent així el coneixement i el consum responsable d'aquests vins.

 

La iniciativa CARTAVÍ, que compta amb el suport de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i està organitzada conjuntament per l'Associació Vinícola Catalana i la Unió Vinícola del Penedès, amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Sommeliers, pretén incrementar la xifra de presència dels vins catalans, ja que es considera que hi ha molt bones oportunitats tenint en compte l'alt grau de valoració que tenen els nostres vins entre els restauradors i els consumidors.

 

S'han presentat 27 candidatures al Premi a la Innovació Tecnològica Agrària (PITA) 2008 que atorga el DAR

 

 

Jurat dels premis PITA

Ahir dimarts, a la seu central del DAR a Barcelona, es va reunir el jurat del Premi a la Innovació Tecnològica Agrària (PITA) 2008, que ha de valorar les 27 candidatures presentades en aquesta edició del premi, un nombre superior a les de l'any passat.

 

El jurat, presidit pel director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Gené, està constituït a més per dos representants del món universitari, dos representants de l'IRTA i quatre representants del DAR.

 

Durant els propers mesos, aquest jurat procedirà a valorar i visitar sobre el terreny les diferents candidatures seleccionades per tal de conèixer directament, gràcies a les explicacions dels propis candidats, les innovacions presentades al Premi PITA 2008.

 

El premi inclou les dues modalitats següents: Premi a l'empresa agrària , per la implantació d'innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin referents per d'altres empreses del sector; Premi a l'agroindústria, per innovacions en els processos, la gestió o en els productes i estratègies comercials de les agroindústries de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentària.

 

L'objectiu del guardó és distingir les empreses agràries i les agroindústries que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa orientats a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses mitjançant la innovació.

 

Jornada sobre l'aplicació de la biotecnologia i de la nanotecnologia a l'anàlisi de contaminants en aliments

 

 

Laboratori

Demà dijous, dia 13 de novembre, als Serveis Territorials del DAR a Barcelona (Avinguda Meridiana, 38), tindrà lloc una jornada tècnica sobre L'aplicació de la biotecnologia i de la nanotecnologia a l'anàlisi de contaminants en aliments, organitzada per la direcció general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DAR, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica.

 

En el decurs de la jornada es presentarà una visió pràctica de les tècniques immunoanalítiques i de nanotecnologia aplicaldes al control de contaminants (residus de pesticides, zoosanitaris i micotoxines) en aliments. S'exposaran els diferents tipus d'analítiques, els seus fonaments i les aplicacions pràctiques.

 

La jornada, que està oberta al públic en general, s'iniciarà a les 11:00 hores i finaliztarà a les 13:00 hores.

 

 

 

 

 

 Informació publicada:

 

 

El diari Segre publica avui una informació en la qual assenyala que el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, i el president de Repsol, Antoni Brufau, seran presents, dissabte que ve, en la Festa del Vi i del Vi Novell, que se celebrarà a Mollerussa.

 

El diari La Mañana informa que el president de la Fundació per a Treballadors Estrangers a Huelva, Juan Antonio Millan, i el de la Fundació Pagesos Solidaris, Lluís Torrent, van subscriure ahir un conveni pioner a l'Estat espanyol per a la concatenació de campanyes agrícoles entre Huelva i Catalunya. Gràcies a aquest acord, per primer cop, temporers de la recollida de maduixes a Andalusia podran enllaçar amb la de la fruita dolça a Lleida, la verema al Penedès, la poma a Girona, o els cítrics a Tarragona.

 

 

 Agenda DAR:

 

 

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, assisteix, a partir de les 9:00 hores, a la sessió del Ple del Parlament de Catalunya, a Barcelona.

 

 

 Subscripció al nou infoAgricultura

 

Més informació

 

 

Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural - Inici
En qualsevol moment podeu accedir al vostre compte personal per cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades: en cas que no disposeu de contrasenya ompliu aquest formulari i seguiu-ne les indicacions. La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a terceres persones.
 
 
©1995-2007 Generalitat de Catalunya
Alta | Baixa o modificació | Contacte | Butlletins anteriors