infoAgricultura

El Butlletí d'informació diària del Departament
d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
de la Generalitat de Catalunya

 

Núm. 1.221 7 de setembre de 2010

Entre els dies 23 i 26 d'aquest mes de setembre tindrà lloc a Barcelona la 30 Mostra de Vins i Caves de Catalunya

 

 

El conseller Llena en una de les edicions de la Mostra

Entre els dies 23 i 26 d'aquest mes de setembre, coincidint amb les Festes de la Mercè, tindrà lloc a Barcelona la tradicional Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que en aquest ocasió arriba a la seva 30 edició. Es tracta d'una iniciativa del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), mitjançant l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), i de Mercè 10, amb la col·laboració del diari El Periódico, Caixa Penedès, Port Vell i vinum.cat.

 

La Mostra, que se celebrarà al Moll de la Fusta de la ciutat comtal, s'ha convertit amb els anys en un referent per al sector vitivinícola en la divulgació i la promoció dels seus productes a Barcelona i a la seva àrea metropolitana, esdevenint una cita obligada en les dates de la festa major.

 

El Moll de la Fusta s'ha consolidat com el lloc més adient per ser la seu de la Mostra, on els visitants podran gaudir de totes les novetats d'aquest any, com l'espai de Músiques i Vi de Catalunya, un maridadtge dels vins de la Mostra amb actuacions de músiques en viu, i el Celler de la Mostra on-line, que estarà dintre de la botiga, un nou espai pert fer tastos.

 

Altres novetats seran la celebració del 50è aniversari de la Denominació d'Origen Penedès, amb un ampli ventall d'activitats, i la presentació de la campanya “De l'Origen al Plaer” sobre els vins i caves de Catalunya, dirigida al públic internacional present a les Festes de la Mercè.

 

Taller de fructicultura ecològica en el IX Congrés de la SEAE

 

 

Fruita ecològica

En el marc del IX Congrés SEAE (Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica), que se celebrarà a Lleida del 5 al 9 d'octubre, tindrà lloc, el dia 5, un taller de fructicultura ecològica organitzat per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del DAR, dirigit a tècnics i agricultors interessants en el maneig de fruiters en agricultura ecològica.

 

En aquest taller hi participaran diverses persones que actualment estan treballant en fructicultura ecològica a Catalunya: Simó Alegre (IRTA) i Georgina Alins (IRTA), en temes de producció; Laia Viñas (ADV Ecològica de Ponent) i Andreu Vila (ADV de Fruita del Baix Llobretat), en aspectes relacionats amb la sanitat vegetal; Gemma Echeverría (IRTA), en qualitat de la fruita, i Josep Usall (IRTA), en patologies de postcollita.

 

El taller de fructicultura tindrà una durada de 7 hores durant les quals es donaran a conèixer les particularitats del cultiu de fruiters, posant èmfasi en temes productius com el disseny de la plantació, l'elecció de les varietats més adequades per a ser cultivades, i el control de les diferents plagues i malalties que afecten els fruiters. Així mateix, es donaran les bases per tal de saber reconèixer els matisos organolèptics de la fruita.

 

El maneig de fruiters inclou aspectes tant de producció com de conservació i, per tant, també s'explicarà les principals pautes per al maneig de les patologies típiques de postcollita. Finalment, el taller conclourà amb una visita a camp per tal de poder veure in situ diferents exemples de finques de fruiters cultivades en agricultura ecològica.

 

RuralCat obre la preinscripció per a tres nous cursos del 2011

 

 

RuralCat

Des del passat dia 1 de setembre, i fins al 15 d'octubre, el portal d'Internet RuralCat (www.ruralcat.net) ha obert la preinscripció a les edicions especials de tres cursos que s'impartiran l'any vinent, reservats a les persones que han sol·licitat ajuts agroambientals: Curs bàsic de producció integrada; Producció Agrària Ecològica. Agricultura, i Producció Agrària Ecològica. Ramaderia. Els tres cursos s'imparteixen a Internet a través del portal.

 

L'objectiu del Curs bàsic de producció integrada és donar resposta a les necessitats de formació específica dels productors i elaboradors que es volen incorporar al sistema de la Producció Integrada, per tal de poder desenvolupar amb èxit la seva professió. El curs, que té una durada de 50 hores, començarà el 8 de febrer de 2011 i finalitzarà l'1 d'abril.

 

El curs, de Producció Agrària Ecològica. Agricultura, que té una durada de 60 hores, començarà el 18 de gener de 2011 i finalitzarà l'1 d'abril. Es lliurarà un diploma a l'alumnat que segueixi el curs amb aprofitament.

 

El curs de Producció Agrària Ecològica. Ramaderia, que té una durada de 60 hores, començarà el 18 de gener de 2011 i finalitzarà l'1 d'abril. Es lliurarà un diploma a l'alumnat que segueixi el curs amb aprofitament.

 

Per preinscriure's als cursos cal estar donat d'alta a RururalCat. Només s'ha d'omplir el formulari corresponent i l'alta és totalment gratuïta.

 

 

 

 

 

 Informació publicada:

 

 

El diari El Punt publica una informació titulada Caprabo aposta de nou pel producte català. Segons el diari, Caprabo ha posat en marxa una nova campanya de promoció de productes catalans amb el lema “Made in Cat”. El projecte té 485 referències i compta amb un centenars de proveïdors.

 

El rotatiu Marítimas titula Las exportaciones españolas de vino aumentan el 14% una informació en la qual es diu que les exportacions espanyoles de vi van créixer durant el primer semestre de 2010 un 14,2%, fins a 802,7 milions de litres, que van assolir un valor de 842 milions d'euros, un 6,3% més que en el mateix període de l'any passat.

 

 Agenda DAR:

 

 

 Subscripció al nou infoAgricultura

 

Més informació

 

 

Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural - Inici
En qualsevol moment podeu accedir al vostre compte personal per cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades: en cas que no disposeu de contrasenya ompliu aquest formulari i seguiu-ne les indicacions. La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a terceres persones.
 
 
©1995-2009 Generalitat de Catalunya
Alta | Baixa o modificació | Contacte | Butlletins anteriors