infoAgricultura

El Butlletí d'informació diària del Departament
d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
de la Generalitat de Catalunya

 

Núm. 984 4 de juny de 2009

L'INCAVI col·labora amb "Reus viu el Vi", fira que reunirà 57 cellers de les sis DO de la demarcació de Tarragona

 

 

Mostra de vi

Un total de 57 cellers de les sis denominacions d'origen (DO) de la demarcació de Tarragona (Conca de Barberà, Priorat, Montsant, Terra Alta, Catalunya i Tarragona) participaran, els dies 12 i 13 de juny, en la primera edició de la fira "Reus viu el Vi", amb la qual col·labora l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).

 

En aquest certamen també hi haurà representats els dos centres d'ensenyament de referència en el sector vinícola de la demarcació, l'Escola d'Enologia de IES Priorat de Falset i la Facultat d'Enologia de la URV, que oferiran els seus vins de collita pròpia.

 

Paral·l elament a la fira, i durant el divendres 12 per la tarda i el dissabte 13 durant tot el dia, s'han programat els tastos de les diverses DO, que es realitzaran a la sala de l'antic retaule de Sant Pere del Museu d'Art i Història. Són tastos gratuïts però per als quals cal inscriure's prèviament a l'adreça www.reusviuelvi.cat o bé al telèfon de l'oficina tècnica de la fira, el 977338081.

 

Reus serà la capital del vi durant aquests dos dies esmentats perquè, a més de la fira, els restaurants, les botigues i els locals d'oci també promocionaran "Reus viu el Vi" a través d'una carta de vins específica, plats elaborats amb vi, decoració especial amb motius vinícoles a les botigues, etc.

 

"Reus viu el Vi" està organitzat per la Cambra de Comerç de Reus i l'Ajuntament de la ciutat, i compta amb la col·laboració de l'INCAVI i les denominacions d'origen de la zona.

 

Jornada tècnica sobre jardineria i restauració de paisatge a Gerri de la Sal

 

 

Jardineria i restauració del paisatge, tema de la jornada

Els propers dies 6 i 7 de juny tindrà lloc una jornada tècnica sobre “Utilització en jardineriia i restauració de paisatge d'espècies autòctones i plantes aromàtiques i medicionals”, que tindrà lloc al al Planter de Gerri de la Sal (Baix Pallars), àrea d'interpretació dels espais naturals de les serres prepirinenques pallareses i un emplaçament idoni per conèixer la flora mediterrània prepirinenca i assolir els objectius proposats.

 

Es tracta d'una inicativa del DAR, l'Institut de Recerca i Tecnologia Afgroalimentàries (IRTA), RuralCat i el Planter de Gerri, amb la col·laboració del Departament de Medi Ambient i Habitatge, l'Ajuntament de Baix Pallars, Forestal Catalana i Distribucions Portet, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del DAR.

 

L'objectiu de la jornada és donar a conèixer tant les característiques botàniques com fisiològiques i d'adaptació de les plantes mediterrànies, aromàtiques i medicinals, que són susceptibles de poder ser utilitzades en jardineria, tant pública com privada.

 

Entre d'altres temeses parlarà de l'entorn, el disseny en el paisatge, l'ús tradicional d'algunes plantes aromàtiques i medicinals i la utilització ornamental d'aquestes espècies amb baixes necessitats d'aigua, tant en jardins com en àrees degradades susceptibles de ser restaurades.

 

Per completar les jornades s'oferirà la visita al Planter de Gerri i una sortida guiada de reconeixement de la flora mediterrània, aromàtica i medicinal que es troba als voltants de Gerri de la Sal.

 

Jornada sobre normes de qualitat de l'ECA de l'Empordà

 

 

Un aspecte de la jornada

La setmana passada es va celebrar a l'Auditòrium del Campus Agroalimentari de Girona la jornada tècnica “Aplicació pràctica dels sistemes IFS i BRC”, organitzada per l'escola de Capacitació Agrària (ECA) de l'Empordà en col·laboració amb l'IRTA i el CENTA.

 

Aquesta jornada tècnica es va plantejar com una segona part de la jornada “Implantació dels Sistemes de Seguretat Alimentària IFS i BRC“, que es va portar a terme el passat 7 de maig, on es va parlar del fonament d'aquestes eines de gestió de la qualitat.

 

A la jornada es van plantejar diversos casos pràctics, que es van resoldre amb la col·laboració de Daniel Sanromán (Sigma Sanromán) i de dues auditores dels sistemes de gestió IFS i BRC (SGS)

 

La jornada va tenir una gran afluència de públic i l'Auditòrium del Campus Agroalimentari es va omplir de gom a gom per a seguir el contingut de les ponències, fet que demostra l'interès que aquestes dues normes susciten en l'empresa alimentària.

 

Les dues jornades s'inclouen en el programa de formació contínua per al sector agroalimentari que l'ECA de l'Empordà ofereix per aquest any 2009.

 

 

 

 

 

 Informació publicada:

 

 

El diari La Vanguardia publica una informació titulada Internet, una oportunidad para el vino catalán. El rotatiu realitza una valoració de la incidència d'Internet en la promoció del vi català i recorda les conclusions que es van extraure fa poc en la iniciativa Debatdevi, impulsada per l'INCAVI, del DAR.

 

La revista Dossier Econòmic titula L'arròs es promociona al mercat de la Boqueria una informació sobre la presentació al mercat de la Boqueria de Barcelona de l'arròs Segadors del Delta, acte que va ser presidit pel conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena.

 

 Agenda DAR:

 

 

El director general de Planificació i Relacions Agràries, Antoni Díaz, acompanyat del director general de PRODECA, Fernando Bienert, assisteix, a les 17:00 hores a La Seu d'Urgell (Alt Urgell), a la XX Trobada Empresarial al Pirineu, amb motiu de la presentació del projecte “El món agrari en les terres de parla catalana”.

 

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Gené, assisteix, a les 11:00 hores a Madrid, a la conferència “II Encuentro Calidad Cooperativa”.

 

El director dels Serveis Territorials del DAR a Girona, Josep Guix, visita, a les 10:00 hores a Pals (Baix Empordà), les obres del rec del Molí de Pals.

 

El director dels Serveis Territorials del DAR a Girona, Josep Guix, assisteix, a les 19:00 hores al Parc Tecnològic i Científic de la UdG (Girona), al lliurement de Beques Educar Menjant 2009 de la Fundació Jaume Casademont.

 

El director general d'IRTA, Josep M. Monfort, prossegueix el seu viatge a Uruguai, Argentina i Nova Zelanda per temes de col·laboració i relacions institucionals.

 

 Subscripció al nou infoAgricultura

 

Més informació

 

 

Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural - Inici
En qualsevol moment podeu accedir al vostre compte personal per cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades: en cas que no disposeu de contrasenya ompliu aquest formulari i seguiu-ne les indicacions. La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a terceres persones.
 
 
©1995-2009 Generalitat de Catalunya
Alta | Baixa o modificació | Contacte | Butlletins anteriors