Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Inici > Acords de Govern > IX Legislatura (2010-2014) > 18 d'octubre de 2011 > Pla nacional per a la promoció dels valors a Catalunya per a una nova cultura cívica
Dimarts, 18 d'octubre de 2011

El Govern endega el Pla nacional per a la promoció dels valors a Catalunya per a una nova cultura cívica


El Consell Executiu ha aprovat el programa per tirar endavant el pla, amb la participació dels departaments i experts de l'àmbit acadèmic, universitari i social

El Govern de la Generalitat impulsa el Pla nacional per a la promoció dels valors a Catalunya amb la finalitat de promoure una nova cultura cívica que garanteixi la cohesió social, la convivència i el benestar de la ciutadania. El Consell Executiu ha aprovat aquest matí la creació del programa per a l'impuls del Pla nacional dels valors, que té com a objectiu dissenyar, elaborar i establir les bases per a l'execució, el seguiment i l'avaluació del pla. Hi participaran els diferents departaments de la Generalitat, amb la col·laboració d'experts de l'àmbit acadèmic, universitari i social.

Endegat per la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, el Pla neix de la necessitat de repensar quins són els valors essencials que contribueixen a la convivència, l'enfortiment de la nació i la pervivència d'una societat que vol conservar la seva identitat, en un moment en què la globalització i les seves conseqüències es fan evidents en la quotidianitat.

Així, el Pla nacional per a la promoció dels valors definirà com cal entendre el civisme avui, amb l'objectiu de convertir-se en una eina que promogui una nova cultura cívica que vetlli per la cohesió social, la convivència, el benestar i la pervivència de la identitat del poble català. I és que, com posa en relleu l'acord de Govern, el progrés i la cohesió social del país s'ha donat en bona part gràcies als valors compartits entre els catalans. De fet, Catalunya compta amb una llarga tradició en programes i actuacions de sensibilització en matèria de civisme.

Per assolir els objectius, el programa d'impuls del Pla que avui ha aprovat el Govern s'organitza de la manera següent:

  • Un Consell Director, òrgan col·legiat superior de direcció del programa adscrit al Departament de Benestar Social i Família, que comptarà amb la representació dels departaments de la Generalitat.
  • Diversos grups de treball en què participaran experts de l'àmbit acadèmic, universitari i social amb un bon coneixement de polítiques i bones pràctiques en valors d'altres països.
  • Un coordinador, que farà el seguiment dels grups de treball, farà propostes i executarà els acords del Consell Director.


Comparteix: Facebook Delicious Technorati Yahoo latafanera menéame
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya