Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 28 de setembre de 2010

El Govern impulsa dos centres dedicats a la cooperació


Es tracta d'un conveni del voltant de 300.000 euros anuals fins el 2012.

El Govern ha acordat la signatura d'una subvenció per tal d'impulsar el Centre de Documentació en Cooperació i Solidaritat (CDOCS) i el Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural (CCDR). El Govern, a través de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), la Universitat de Lleida (UdL) i l'Ajuntament de Lleida impulsaran conjuntament aquests projectes. Es tracta d'un conveni del voltant de 300.000 euros anuals fins el 2012.

L'objectiu d'aquesta subvenció és reforçar i consolidar les àrees de recursos bibliogràfics i documentals, d'informació en línia i l'àrea de publicacions del CDOCS i potenciar el CCDR, que és l'únic organisme específic destinat a la cooperació al desenvolupament en l'àmbit rural. Paral.lelament es fomentaran diverses actuacions de cooperació al desenvolupament entre l'Ajuntament de Lleida, la Paeria, i la UdL. L'acord és pluriennal i els recursos es repartiran en tres anualitats fins al 2012.

El CDOCS va néixer el 1999, arran d'una iniciativa de l'Oficina de Cooperació i Solidaritat (OCiS) de la UdL. Aquest centre de les terres de Ponent està especialitzat en temes relacionats amb la cooperació al desenvolupament i la solidaritat, com ara el desenvolupament humà, la pau, els drets humans, la immigració, el medi ambient i la sostenibilitat, el comerç just, les relacions internacionals, la governabilitat i la globalització, entre d'altres. Les seves funcions són oferir i difondre la informació rellevant en aquests àmbits, així com el foment de la recerca i la publicació de les investigacions.

El CCDR es va crear el 2006 dins de la UdL amb el suport de la Paeria i l'ACCD. Té quatre línies principals de treball: models i paradigmes de desenvolupament rural; sobirania alimentària, millora dels sistemes productius, accés i gestió sostenible dels recursos naturals; migracions i desenvolupament; i polítiques públiques de desenvolupament rural.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya