Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 13 d'abril de 2010

El Govern millora el sanejament de la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà


Es construirà una nova depuradora al nucli d'Escaló amb les corresponents conduccions

S'invertiran més de 215.440 euros en aquests treballs, que tindran una durada de cinc mesos

El Govern ha impulsat avui la millora del sanejament del municipi de la Guingueta d'Àneu, a la comarca del Pallars Sobirà, amb la construcció d'una depuradora al nucli d'Escaló i les corresponents conduccions per recollir les aigües residuals i portar-les a l'estació depuradora per al seu sanejament.

Aquests treballs, que tindran un cost superior als 215.440 euros i que són finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, consistiran en la construcció d'una depuradora de tipus biològic que donarà servei a 400 habitants cada dia -amb capacitat de tractament de 84 m3/dia- i en la instal·lació de prop de 200 metres de xarxa de col·lectors. En aquesta actuació s'aprofitarà una part de la infraestructura existent, concretament el col·lector que actualment condueix les aigües residuals a la llera de la Noguera Pallaresa.

Mitjançant aquests treballs s'aconseguirà una important i imprescindible millora sanitària i mediambiental de la Noguera Pallaresa i de l'entorn general del municipi. La duració aproximada de les obres previstes és de 5 mesos, a comptar des de l'ocupació física dels terrenys.


Sanejament a Catalunya

El Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el juliol del 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment, hi ha 371 depuradores en funcionament, que donen servei a més de 500 municipis. Aquestes infraestructures asseguren el sanejament del 95% de la població catalana. Quan el PSARU estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d'euros.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya